lunes, 3 de febrero de 2014

Beques per al curs acadèmic 2013-2014, per a la realització d’estudis universitaris en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià.

Primer. Es convoquen beques per al curs acadèmic 2013-2014, per a la realització d’estudis universitaris en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià, a què fa referència l’article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de coordinació del Sistema Universitari Valencià.
La concessió d’estes beques es regirà per les bases que s’adjunten com a annex I a esta orde.
ANNEX I
Bases
Normes de caràcter general
Primera. Estudis compresos. 1. Podrà sol·licitar-se la beca per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2013-2014 en qualsevol de les ensenyances següents:
) Ensenyances universitàries adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior conduents a títols oficials de grau i de màster universitari.
) Les conduents a l’obtenció dels títols de llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, mestre, enginyer tècnic i arquitecte tècnic.
) Complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster, de grau o per a prosseguir estudis oficials de llicenciatura.
2. No s’inclouen en esta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d’estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d’especialització ni estudis conduents a l’obtenció de títols propis de les universitats.
Segona. Naturalesa i quantia de la beca. 1. Per als alumnes matriculats en universitats públiques, la beca consistirà en l’exempció del pagament de l’import dels crèdits matriculats. Este import serà l’establit en el Decret 107/2013, de 26 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de servicis acadèmics universitaris per al curs 2013-2014 (DOCV 7077, 29.07.2013).
2. Per als alumnes d’universitats privades esta beca consistirà en una ajuda per al pagament dels gastos de matrícula dels crèdits en què s’haja matriculat l’estudiant. La quantia d’esta ajuda de matrícula no excedirà l’import establit en el Decret 110/2012 abans mencionat, per a la mateixa o anàloga titulació i pla d’estudis. En el cas d’alumnes matriculats en les ensenyances oficials de màster, a les quals es referix el punt 1, apartat a de la base primera d’esta orde, la quantia de l’ajuda serà de 19 euros per crèdit matriculat, sense perjuí del que disposa la disposició transitòria primera d’esta orde.
3. En tots els casos l’ajuda només serà per als crèdits matriculats per l’estudiant per primera vegada en el curs 2013-2014.
4. No formaran part de la beca de matrícula els crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte.
5. S’entendran excloses de l’import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinga dret el beneficiari
6. Tant les exempcions de les taxes com les ajudes per al pagament dels gastos de matrícula seran únicament per a les assignatures o crèdits en què s’haja matriculat el sol·licitant, per primera vegada, en el curs 2013-2014, en una única titulació i especialitat
Quarta. Requisits generals exigibles. Per a la concessió d’esta beca s’hauran de complir els requisits següents:
) Complir els requisits establits en l’apartat 1 de l’article 4 del Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s’establix el sistema de beques i altres ajudes a l’estudi personalitzades (BOE 15, 17.01.2008). A este efecte, el requisit del treball a Espanya s’aplicarà tant a l’alumnat comunitari com no comunitari i es referirà a l’exercici de 2012.
A més, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d’acreditar la seua condició de residents, quedant exclosos de concórrer a estes beques els que es troben en situació d’estada.
) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.
) Cursar estudis conduents a l’obtenció de títols universitaris oficials als quals fa referència la base primera, punt 1, d’esta orde en universitats de la Comunitat Valenciana o centres adscrits a estes.
) No estar en possessió o no reunir els requisits legals per a l’obtenció d’un títol del mateix o superior nivell al corresponent al dels estudis per als quals se sol·licita la beca o ajuda.
) Reunir els requisits econòmics i acadèmics que s’establixen en esta orde, excepte per a l’alumnat que tinga la condició de víctima de violència de gènere acreditada fefaentment, a què, d’acord amb el que preveu l’article 22.2.c de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, se li concedirà la beca directament.
Requisits acadèmics
I. Estudis conduents al títol oficial de màster universitari.
...
II. Estudis universitaris conduents als títols oficials de grau i de primer i segon cicle
...
Regles de procediment
Vint-i-u. Model de sol·licitud
1. Els alumnes que sol·liciten beca hauran d’omplir el model de sol·licitud que apareix en l’adreça d’internet que s’indica a continuació: http://www.cece.gva.es/univ/val/ayudas_y_becas.htm
2. Les sol·licituds s’adequaran als models normalitzats i s’ompliran utilitzant els mitjans electrònics facilitats pels servidors d’informació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Les persones sol·licitants que no utilitzen la firma electrònica avançada hauran d’imprimir les pàgines preceptives resultants de l’ús de mitjans electrònics i les presentaran, una vegada omplides amb les corresponents firmes originals, en qualsevol dels llocs assenyalats en l’article 38.4 de la Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.
Vint-i-dos. Lloc i termini de presentació de les sol·licituds1. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 4 de febrwr al 3 de març de 2014, a.i.}
2. Les sol·licituds es presentaran en els centres on els sol·licitants formalitzen la matrícula dels seus estudis durant el curs acadèmic 2012- 2013. També en els registres de les universitats i en qualsevol altra de les dependències a què es referix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia