jueves, 5 de junio de 2014

procediments per a l'autorització als centres sostinguts amb fons públics del projecte experimental de contracte-programa subscrit entre estos centres i l'Administració educativa, en què s'inclou el desenrotllament de programes de compensació educativa

1. Convocatòria. 1. Es convoca el procés per a autoritzar l’aplicació del projecte experimental de contracte-programa per al curs 2014-15 subscrit entre els centres educatius i l’Administració educativa, en què s’inclou l’autorització de programes o mesures de compensació educativa, en els casos previstos per l’Orde de 4 de juliol de 2001, de la Conselleria de Cultura i Educació (DOGV 4044, 17.07.2001).
2. Per als centres que siguen autoritzats, s’establix el procediment per a la dotació d’hores addicionals en els casos en què corresponga.
2. Objecte i descripció del contracte-programa. 1. L’objecte d’esta convocatòria és la subscripció de contractesprograma entre els centres sostinguts amb fons públics i l’Administració educativa, amb la finalitat de:
) Incrementar l’èxit escolar de l’alumnat des d’una perspectiva inclusiva.
) Millorar les habilitats socials de l’alumnat amb la finalitat d’aconseguir una major integració socioeducativa.
) Reduir l’abandó escolar prematur incrementant les taxes d’escolarització en l’educació postobligatòria.
) Desenrotllar les actuacions que permeten previndre i compensar les desigualtats en educació, perquè l’alumnat amb necessitats de compensació educativa puga fer efectiu el principi d’igualtat en l’exercici del dret a l’educació i aconseguir la consecució dels objectius establits en l’article quart de l’esmentada Orde de 4 de juliol de 2001.
2. El contracte-programa és un projecte experimental la finalitat del qual és incrementar l’èxit escolar i reduir l’abandó primerenc de l’educació i la formació, a través de la posada en marxa en els centres de programes i mesures adaptats a les seues necessitats.
El contracte-programa és el document en què es reflectixen:
– Els compromisos que adquirixen els centres per a aconseguir els objectius específics de millora, arreplegats en els seus plans d’actuació.
– Els mitjans i suports que facilitarà l’Administració educativa i que es publicaran en la resolució d’esta convocatòria.
5. Àmbit d’aplicació. 1. El contracte-programa es desenrotllarà en els centres educatius públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana que impartixen Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària o Educació Secundària Obligatòria, o en centres que impartixen en el curs actual programes de qualificació professional inicial.
2. Els contractes-programa seran seleccionats segons les especificacions de l’article 8 d’esta orde i podran ser:
) De nova implantació, que tindran una duració d’un curs i es podran prorrogar anualment, si és el cas, a través de la convocatòria que s’establisca per a cada curs escolar.
) De continuïtat, per als centres que compten amb autorització d’un contracte-programa en el curs 2013-2014. Tindran igualment una duració d’un curs i continuïtat a través de la convocatòria que s’establisca per a cada curs escolar.
6. Sol·licitud, documentació i termini de presentació. 1. Els centres educatius públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana que vullguen participar en esta convocatòria hauran d’omplir i presentar la sol·licitud que apareix enl’annex III-A i l’annex III-B d’esta orde. El consell escolar serà informat de la sol·licitud. La sol·licitud comptarà amb l’aprovació del claustre. El termini de presentació finalitzarà el dia 23 de maig de 2014. ¿*?
2. Quan el contracte-programa sol·licitat incloga un programa o mesures de compensació educativa, a l’empara del que preveu l’Orde de 4 de juliol de 2001, la sol·licitud s’acompanyarà del llistat d’alumnes amb necessitats de compensació educativa generat pel programa de gestió de centres de Primària o Secundària. El llistat no podrà incloure alumnes amb necessitats específiques de suport educatiu per als quals s’hagen sol·licitat recursos personals complementaris, segons les instruccions de 23 de gener de 2014, de la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Política Lingüística, per les quals s’adapta el procediment de sol·licitud de recursos personals complementaris d’educació especial per als centres públics d’Educació Infantil (2n cicle), Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria per al curs 2014-2015.
3. ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia