jueves, 3 de julio de 2014

Programa de Formació Professional per a l'Ocupació i es regulen i convoquen subvencions per a la realització d'accions formatives dirigides prioritàriament a persones desocupades durant l'exercici de 2014.

Títol I
Capítol I. Àmbit objectiu i modalitats
Article 1. Objecte. 1. Esta orde té com a objecte convocar per a l’exercici 2014 subvencions destinades a la realització a la Comunitat Valenciana d’accions formatives dirigides prioritàriament a persones en situació de desocupació, que els proporcionen la qualificació professional per a exercir una ocupació adequada a les necessitats del mercat de treball i estimular la seua inserció laboral.
2. Tindran la consideració d’accions formatives de caràcter prioritari les dirigides a tractar d’anticipar la formació al nou model productiu, apostant pels sectors més innovadors. Així mateix, es consideraran accions formatives vinculades a les àrees prioritàries aquelles els continguts de les quals es corresponguen amb internacionalització de l’empresa, emprenedoria, innovació i desenrotllament tecnològic dels processos productius.
En la modalitat de Formació per a la Inserció seran les que apareixen identificades com a tals en l’annex II. En la modalitat de Formació Modular Transversal, les incloses en l’annex III. I en la corresponent a Tallers de Formació i Inserció Laboral, les identificades en l’annex IV.
3. Als efectes d’esta orde, es considera inserció laboral la contractació de l’alumnat per un ocupador diferent del beneficiari, la seua alta en el règim especial de personal treballador autònom o la seua incorporació com a persona associada a entitats d’economia social.
Article 2. Modalitats de programació i entitats beneficiàries
Article 3. Quantia màxima de la subvenció
Capítol II. Àmbit subjectiu
Article 4. Obligacions de les entitats beneficiàries
Article 5. Persones destinatàries dels cursos. 1. Els cursos es dirigiran a persones desocupades que figuren inscrites en un servici públic d’ocupació, sense perjuí de la participació de persones ocupades. Les persones desocupades hauran de representar un percentatge de com a mínim el 80 % dels participants i tindran preferència en la selecció respecte de les persones ocupades. Dins del col·lectiu de persones ocupades, tindran prioritat les que tinguen un contracte temporal o a temps parcial.
En el cas de la modalitat de Col·lectius, l’alumnat només podrà tindre la condició de persona desocupada. ...
Article 6. Obligacions de l’alumnat i causes d’exclusió
Capítol III. Procediment de concessió de subvencions
Article 7. Presentació de sol·licituds i termini. 1. Les sol·licituds es presentaran en imprés normalitzat, junt amb la documentació específica segons el tipus de modalitat, en les direccions territorials competents en matèria de formació per a l’ocupació, sense perjuí de poder presentar-la en els altres llocs previstos en l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. Així mateix, podrà fer-se la presentació telemàtica de les sol·licituds accedint al catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat a través de ‹ www.tramita.gva.es › o de la web del SERVEFwww.servef.es › i se seleccionarà el servici corresponent. Per a això, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat ‹ https://sede.gva.es >).  ...
3. Cada sol·licitud inclourà totes les accions formatives que l’entitat interessada pretenga desenrotllar en el seu àmbit provincial, amb indicació de la modalitat de programació triada, entenent que es fa per la totalitat de les hores del certificat de professionalitat, de l’especialitat corresponent o del mòdul o mòduls sol·licitats.
4. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals comptats des de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 3 al 22 de juliol de 2014, a.i.}
Article 8. Documentació que ha d’acompanyar la sol·licitud
Article 9. Projecte d’acció formativa
Article 10. Procediment de concessió
Article 11. Instrucció, valoració i proposta de resolució
Article 12. Resolució
Article 13. Modificació de la resolució
Capítol IV. Normes relatives a la realització dels cursos de formació
Article 14. Subcontractació
Article 15. Selecció de l’alumnat
Article 16. Documentació d’inici del curs
Article 17. Realització del curs
Article 18. Control del desenrotllament del curs
Article 19. Avaluació de la qualitat de la formació i certificació a l’alumnat
Article 20. Finalització del curs
Capítol V. Del mòdul de pràctiques professionals no laborals o formació en centres de treball (PPNL/FCT)
Article 21. Mòdul de pràctiques professionals no laborals o formació en centres de treball (PPNL/FCT)
Article 22. Requisits del centre de treball
Article 23. Acord de col·laboració
Article 24. Desenrotllament del mòdul de PPNL/FCT
Capítol VI. Dels costos subvencionables
Article 25. Costos subvencionables i criteris d’imputació
Capítol VII. Procediment de justificació i pagament de la subvenció
Article 26. Regles i forma de justificació
Article 27. Pagament de les subvencions
Article 28. Rendiments financers
Capítol VIII. Causes de minoració i reintegrament
Article 29. Causes de minoració o reintegrament de subvencions
Títol II. De les ajudes a l’alumnat desempleat en concepte de transport, beques, manutenció i allotjament
Article 30. Persones beneficiàries i terminis de presentació de sol·licituds
Article 31. Quantia de les ajudes
Article 32. Sol·licituds i documentació
Article 33. Resolució
Article 34. Pèrdua del dret a l’ajuda
Disposicions addicionals
Primera
Segona
Tercera
Quarta
Quinta
Sexta
Disposicions finals
Primera
Segona
Annex I

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia