viernes, 11 de enero de 2013

beques per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2012-2013 en les universitats de la Comunitat Valenciana.

Primer.- Es convoquen beques per al curs acadèmic 2012-2013, per a la realització d’estudis universitaris en les universitats que integren el Sistema Universitari Valencià, a què fa referència l’article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià.
La concessió d’estes beques es regirà per les bases que s’adjunten com a annex I a esta orde.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES. Primera.- Per als alumnes d’universitats privades l’ajuda per al pagament dels gastos de matrícula a què fa referència la base segona, punt 2, no excedirà l’import per activitat docent de la taxa per servicis acadèmics universitaris que s’establisca, per a titulacions equivalents, en el corresponent decret de taxes de la Generalitat.
ANNEX I
Bases
Normes de caràcter general
Primera. Estudis compresos. 1. Podrà sol·licitar-se la beca per a la realització d’estudis universitaris durant el curs acadèmic 2012-2013 en qualsevol de les ensenyances següents:
a) Ensenyances universitàries adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior conduents a títols oficials de grau i de màster universitari.
b) Les conduents a l’obtenció dels títols de llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, mestre, enginyer tècnic i arquitecte tècnic.
c) Complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster, de grau o per a prosseguir estudis oficials de llicenciatura.
2. No s’inclouen en esta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d’estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d’especialització ni estudis conduents a l’obtenció de títols propis de les universitats.
Segona. Naturalesa i quantia de la beca. 1. Per als alumnes matriculats en universitats públiques, la beca consistirà en l’exempció del pagament de l’import dels crèdits matriculats. Este import serà l’establit en el Decret 110/2012, de 6 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de servicis acadèmics universitaris per al curs 2012-2013 (DOCV 6814, 09.07.2012).
2. Per als alumnes d’universitats privades esta beca consistirà en una ajuda per al pagament dels gastos de matrícula dels crèdits en què s’haja matriculat l’estudiant. La quantia d’esta ajuda de matrícula no excedirà l’import establit en el Decret 110/2012 abans mencionat, per a la mateixa o anàloga titulació i pla d’estudis. En el cas d’alumnes matriculats en les ensenyances oficials de màster, a les quals es referix
el punt 1, apartat a, de la base primera d’esta orde, la quantia de l’ajuda serà de 19 euros per crèdit matriculat, sense perjuí del que disposa la disposició transitòria primera d’esta orde.
3. En tots els casos l’ajuda només serà per als crèdits matriculats per l’estudiant per primera vegada en el curs 2012-2013.
4. No formaran part de la beca de matrícula els crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte. 
5. S’entendran excloses de l’import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinga dret el beneficiari
6. Tant les exempcions de les taxes com les ajudes per al pagament dels gastos de matrícula seran únicament per a les assignatures o crèdits en què s’haja matriculat el sol·licitant, en el curs 2012-2013, en una única titulació i especialitat.
Tercera. Criteris d’adjudicació. 1. Les ajudes es concediran en règim de concurrència competitiva. En el cas que l’import de les ajudes proposades per a concessió supere l’import global màxim a què fa referència l’apartat segon d’esta orde, les ajudes s’adjudicaran, en orde descendent, d’acord amb la nota mitjana obtinguda pels alumnes proposats per a concessió en el curs acadèmic anterior o últim realitzat. En este cas les ajudes s’adjudicaran fins que s’esgote l’import global màxim abans mencionat, i quedaran exclosos de la beca els alumnes la nota mitja dels quals siga inferior a la de l’alumne o alumnes on s’esgote este import global màxim.
2. Per als alumnes de batxillerat que accedisquen a la universitat per mitjà de prova d’accés, que es matriculen per primera vegada de primer curs d’estudis de grau i que no hagen realitzat altres estudis universitaris, la nota mitjana a què fa referència el punt 1 anterior serà la nota d’accés a la universitat. Eixa nota d’accés a la universitat no inclourà, en cap cas, la qualificació de les matèries de la fase específica a què fa referència el Reial Decret 1892/2008, de 14 de novembre, pel qual es regulen les condicions per a l’accés als ensenyaments universitaris oficials de grau i els procediments d’admissió a les universitats públiques espanyoles (BOE 283, 24.11.2008). En les altres vies d’accés a la universitat, la nota mitjana a què fa referència este apartat serà la de la prova o ensenyança que permeta l’accés a la universitat.
3. Per als alumnes que es matriculen per primera vegada de primer curs d’estudis de màster oficial, la nota mitjana a què fa referència el punt 1 anterior s’obtindrà d’acord amb el que establix la base dotze d’esta orde.
4. Per als alumnes de segon i posteriors cursos, la nota mitjana a què fa referència el punt 1 anterior s’obtindrà d’acord amb el que establix la base dotze d’esta orde. A més, les assignatures en què s’haja matriculat l’alumne, en el curs acadèmic anterior o últim realitzat, que consten com a suspeses sense qualificació numèrica o no presentades tindran, als efectes del que disposa esta base, la qualificació de 2,5 punts.
5. Així mateix, a les notes mitjanes obtingudes segons el procediment establit en esta base, procedents d’estudis universitaris d’ensenyances tècniques, se’ls aplicarà un coeficient d’1,17.
Quarta. Requisits generals exigibles. Per a la concessió d’esta beca s’hauran de complir els requisits següents:
a)
Complir els requisits establits en l’apartat 1 de l’article 4 del Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s’establix el sistema de beques i altres ajudes a l’estudi personalitzades (BOE 15, 17.01.2008). A este efecte, el requisit del treball a Espanya s’aplicarà tant a l’alumnat comunitari com no comunitari i es referirà a l’exercici de 2011.
A més, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d’acreditar la seua condició de residents, quedant exclosos de concórrer a estes beques els que es troben en situació d’estada.
b) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.
c) Cursar estudis conduents a l’obtenció de títols universitaris oficials als quals fa referència la base primera, punt 1, d’esta orde en universitats de la Comunitat Valenciana o centres adscrits a estes.
d) No estar en possessió o no reunir els requisits legals per a l’obtenció d’un títol del mateix o superior nivell al corresponent al dels estudis per als quals se sol·licita la beca o ajuda.
e) Reunir els requisits econòmics i acadèmics que s’establixen en esta orde.
I. Estudis conduents al títol oficial de màster universitari
Onze. Rendiment acadèmic. 1. Els alumnes que sol·liciten beca per a primer curs dels estudis conduents a l’obtenció d’un títol oficial de màster que habilite per a l’exercici d’una professió regulada hauran d’acreditar una nota mitjana de 6,00 punts en l’expedient acadèmic corresponent als estudis universitaris que els donen accés al màster. En la resta d’estudis de màster la nota mitjana serà de 6,50 punts. A estos efectes, les notes mitjanes procedents d’estudis d’ensenyances tècniques es multiplicaran pel coeficient 1,17.
2. Els sol·licitants de beca per a posteriors cursos hauran d’acreditar haver superat la totalitat dels crèdits en què hagen estat matriculats en el curs 2011-2012. Este mateix criteri s’aplicarà també als casos d’estudiants amb discapacitat igual o superior al 65 per cent que hagen optat per la reducció de càrrega lectiva.
II. Estudis universitaris conduents als títols oficials de grau, llicenciat, enginyer, arquitecte, diplomat, mestre, enginyer tècnic i arquitecte tècnic
Quinze. Rendiment acadèmic. 1. Els que, estant en possessió del títol de batxillerat, accedisquen a la universitat per mitjà de la prova d’accés i es matriculen per primera vegada de primer curs d’estudis de grau hauran d’acreditar una nota d’accés a la universitat de 5,50 punts, excloent-ne la qualificació obtinguda en la fase específica. En les altres vies d’accés a la universitat també es requerirà una nota de 5,50 punts en la prova o ensenyança que permeta l’accés a la universitat.
2. Els sol·licitants de beca de segon i posteriors cursos, a excepció dels que hagen optat en el curs anterior per la matrícula parcial, hauran d’haver superat en els últims estudis cursats els següents percentatges dels crèdits en què hagen estat matriculats:
Branca de coneixement Percentatge de crèdits que cal superar
Arts i Humanitats 85 %
Ciències 75 %
Ciències Socials i Jurídiques 85 %
Ciències de la Salut 75 %
Enginyeria i Arquitectura 60 %

3. En tot cas, el nombre mínim de crèdits en què hauria d’haver estat matriculat el sol·licitant en el curs 2011-2012 serà el que, per a cada cas, s’indica en la base catorze.
4. En cas d’haver deixat transcórrer algun any acadèmic sense realitzar estudis, els requisits que queden assenyalats s’exigiran respecte de l’últim curs realitzat.
5. En el cas d’haver-se matriculat en un nombre de crèdits superior al mínim, tots ells, inclús els de lliure elecció, seran tinguts en compte per a la valoració dels requisits acadèmics establits en la present orde.
6. Per al projecte de fi de carrera serà necessari haver superat tots els crèdits del pla d’estudis en el curs acadèmic 2011-2012.
Regles de procediment
Vint. Model de sol·licitud i documentació adjunta. 1.
Els alumnes que sol·liciten beca hauran d’omplir el model de sollicitud que apareix en l’adreça d’Internet que s’indica a continuació:
http://www.cece.gva.es/univ/val/ayudas_y_becas.htm
2. Les sol·licituds s’adequaran als models normalitzats i s’ompliran utilitzant els mitjans electrònics facilitats pels servidors d’informació de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport. Les persones sol·licitants que no utilitzen la firma electrònica avançada hauran d’imprimir les pàgines preceptives resultants de l’ús de mitjans electrònics i les presentaran, una vegada omplides amb les corresponents firmes originals, en qualsevol dels llocs assenyalats en l’article 38.4 de la Llei de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.   ...
Vint-i-u. Termini de presentació de sol·licituds. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 11 de gener al 11* de febrer de 2013, a.i.}
2. Podran presentar-se sol·licituds després del termini establit en el punt 1 anterior en els casos següents:
a) En el cas que s’haja concedit un termini de matrícula que acabe després de la finalització del termini establit en el punt 1 anterior, sempre que la sol·licitud de beca es presente amb la sol·licitud de matrícula.
b) En cas de mort del sustentador principal de la família o de jubilació forçosa d’este, que no es produïsca per complir l’edat reglamentària, ocorreguts després de transcorregut eixe termini.
c) En cas d’estudiants la situació econòmica familiar dels quals es veja greument afectada per causa justificada.
d) Podran presentar-se sol·licituds de beca per a la realització del projecte de fi de carrera durant el mes següent a la data de formalització de la matrícula corresponent i, en tot cas, abans del 14 de març de 2013.
Vint-i-dos. Lloc de presentació de les sol·licituds. Les sol·licituds es presentaran en els centres on els sol·licitants formalitzen la matrícula dels seus estudis durant el curs acadèmic 2012-2013. També en els registres de les universitats i en qualsevol altra de les dependències a què es referix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia