viernes, 11 de enero de 2013

beques per a la realització d’estudis universitaris en els casos en què concórreguen circumstàncies econòmiques sobrevingudes durant el curs acadèmic 2012-2013 en les universitats públiques de la Comunitat Valenciana

Primer.- Es convoquen beques per al curs acadèmic 2012-2013, per a la realització d’estudis universitaris en els casos en què concórreguen circumstàncies econòmiques sobrevingudes, en les universitats públiques que integren el Sistema Universitari Valencià, a les quals fa referència l’article 2 de la Llei 4/2007, de 9 de febrer, de Coordinació del Sistema Universitari Valencià.
La concessió d’estes beques es regirà per les bases que s’adjunten com a annex a esta orde.
ANNEX - Bases
Normes de caràcter general
Primera. Estudis compresos. 1.
Podrà sol·licitar-se la beca per a la realització d’estudis universitaris per circumstàncies econòmiques sobrevingudes durant el curs acadèmic 2012-2013, en qualsevol de les ensenyances següents que s’impartisquen en les universitats públiques:
a) Ensenyaments universitaris adaptades a l’Espai Europeu d’Educació Superior conduents a títols oficials de grau.
b) Les conduents a l’obtenció dels títols de llicenciat/da, enginyer/a, arquitecte/a, diplomat/da, mestre/a, enginyer/a tècnic/a i arquitecte/a tècnic/a.

2. No s’inclouen en esta convocatòria exempcions ni ajudes per a la realització d’estudis de màster, complements de formació per a accés o obtenció del títol de màster, grau o per a prosseguir estudis oficials de llicenciatura, i estudis corresponents al tercer cicle o doctorat, estudis d’especialització ni estudis conduents a l’obtenció de títols propis de les universitats.
Segona. Naturalesa i quantia de la beca. 1. La beca consistirà en l’exempció del pagament de la taxa de matrícula. El dit import serà l’establit en el Decret 110/2012, de 6 de juliol, del Consell, pel qual es fixen les taxes a satisfer per la prestació de servicis acadèmics universitaris per al curs 2012-2013 (DOCV 6814, 09.07.2012).
2. En tots els casos l’ajuda només afectarà els crèdits a què l’estudiant s’ha matriculat per primera vegada en el curs 2012-2013.
3. No formaran part de la beca de matrícula aquells crèdits que excedisquen el mínim necessari per a obtindre la titulació de què es tracte.
4. Es consideren excloses de l’import de la beca les exempcions i bonificacions del pagament de les mencionades taxes a què tinga dret el beneficiari.
5. Tant les exempcions de les taxes com les ajudes per al pagament dels gastos de matrícula afectaran únicament les assignatures o els crèdits de què s’haja matriculat el sol·licitant, en el curs 2012-2013, en una única titulació i especialitat.
Tercera. Criteris d’adjudicació. 1. Les ajudes es concediran, després de la comprovació de la concurrència de circumstàncies sobrevingudes, fins que s’esgote l’import destinat a la concessió d’estes ajudes. En cas que en un determinat moment l’import de la dotació pressupostària siga insuficient per a atendre el nombre de sol·licituds que complixen els requisits exigits, es concediran aquelles atenent la gravetat de la situació econòmica per la qual travessen els sol·licitants.
2. Les circumstàncies sobrevingudes a què es referix el paràgraf 1 seran:
– Pèrdua d’ocupació de membres de la unitat familiar que comporte la disminució d’ingressos.
– Mort d’un dels membres de la unitat familiar que comporte la disminució d’ingressos.
– Situació d’incapacitat de membres de la unitat familiar.
– Discapacitat de membres de la unitat familiar que comporte la disminució d’ingressos.
– Malaltia greu d’un dels membres que comporte la disminució d’ingressos.
– Orfandat de l’estudiant.
– Discapacitat de l’estudiant.
– Altres circumstàncies anàlogues.
Quarta. Requisits generals exigibles. Per a la concessió d’esta beca s’hauran de complir els requisits següents:
a)
Complir els requisits establits en l’apartat 1 de l’article 4 del Reial Decret 1721/2007, de 21 de desembre, pel qual s’establix el sistema de beques i altres ajudes a l’estudi personalitzades (BOE 15, 17.01.2008). A este efecte, el requisit del treball a Espanya s’aplicarà tant a l’alumnat comunitari com no comunitari i es referirà a l’exercici de 2011. A més, de conformitat amb el que disposa la Llei 4/2000, d’11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seua integració social, modificada per la Llei Orgànica 8/2000, de 22 de desembre, els estudiants estrangers no comunitaris hauran d’acreditar la seua condició de residents, i quedaran exclosos de concórrer a estes beques els que es troben en situació d’estada.
b) Acreditar la residència administrativa en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.
c) Cursar estudis conduents a l’obtenció de títols universitaris oficials als quals fa referència la base primera, punt 1, d’esta orde, en universitats de la Comunitat Valenciana o centres adscrits a estes.
d) Reunir els requisits que s’establixen en esta orde.
Sèptima. Model de sol·licitud i documentació adjunta. 1. Els alumnes que sol·liciten beca hauran d’omplir el model de sollicitud que apareix en l’adreça d’Internet que s’indica a continuació: http://www.cece.gva.es/univ/es/ayudas_y_becas.htm
...
Huitena. Termini de presentació de sol·licituds. 1. Les sol·licituds podran presentar-se en qualsevol moment a comptar de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana fins al 31 de maig de 2013.
Novena. Lloc de presentació de les sol·licituds. Les sol·licituds es presentaran en el Registre General de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, o per mitjà de qualsevol dels procediments previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia