lunes, 5 de marzo de 2012

Targeta del Major. Tarjeta del Mayor. Generalitat Valenciana.

DECRET 39/2012, de 2 de març, del Consell, pel qual crea la Targeta del Major. [2012/2273]
DECRETO 39/2012, de 2 de marzo, del Consell, por el que crea la Tarjeta del Mayor. [2012/2273]
1. Objecte. Este decret, en desplegament de l’article 20 de la Llei 5/1997, de 25 de juny, de la Generalitat, per la qual es regula el Sistema de Servicis Socials a l’Àmbit de la Comunitat Valenciana, té com a objecte crear la Targeta del Major, d’acord amb el model i les característiques que consten en l’annex I, a fi de potenciar la màxima llibertat, activitat i plena integració social i òptima qualitat de vida dels majors.
2. Finalitat i efectes. 1. La Targeta del Major acredita, per mitjà d’un suport físic adequat en el qual consten les dades personals i un número d’identificació de l’usuari, la condició de persona major.
2. Les dades personals utilitzades seran tractades de conformitat amb les disposicions contingudes en la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Personal.
3. La possessió d’esta targeta permetrà al titular l’accés a les prestacions i als servicis inclosos en el Catàleg de Servicis i Prestacions regulat en l’article 5 d’este decret.
4. Per a l’accés a les prestacions incloses en el Catàleg de Servicis i Prestacions es fomentarà la utilització de tecnologies de la informació i de la comunicació, de conformitat amb les disposicions de la Llei 3/2010, de 5 de maig, de la Generalitat, d’Administració Electrònica de la Comunitat Valenciana.
3. Àmbit territorial. 1. La targeta acreditativa de la condició de persona major tindrà validesa en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
2. La Conselleria de Justícia i Benestar Social podrà promoure convenis de col·laboració amb altres comunitats autònomes que disposen d’una targeta semblant, a fi que reconeguen este document com a acreditatiu de la condició de persona major i viceversa.
4. Beneficiaris. Podran ser titulars de la Targeta del Major les persones espanyoles, o els ciutadans i les ciutadanes dels estats membres de la Unió Europea, residents en els municipis de la Comunitat Valenciana, que tinguen 65 anys complits o bé que tinguen 60 anys i siguen pensionistes.
5. Catàleg de Servicis i Prestacions. 1. La Conselleria de Justícia i Benestar Social establirà un Catàleg de Servicis i Prestacions pròpies a què es podrà accedir per mitjà de la Targeta del Major. Este catàleg s’actualitzarà mensualment en el web de la Conselleria http://www.bsocial.gva.es.
2. La Conselleria de Justícia i Benestar Social subscriurà els corresponents convenis o els contractes amb altres administracions o amb entitats públiques o privades per a incrementar les ofertes de les prestacions i els servicis inclosos en el catàleg.
7. Sol·licituds. 1. Les sol·licituds es formularan en el model normalitzat, que figura com a annex II del present decret. El model de sol·licitud serà facilitat en les direccions territorials de Justícia i Benestar Social, centres dependents de la Direcció General d’Acció Social i Majors, i oficines PROP.
Així mateix, es podran formular, igualment, en fotocòpia del model que figura com a annex II del present decret.
2. Les sol·licituds, degudament firmades, podran ser presentades per les persones interessades, acompanyades de la documentació que siga procedent, en els registres de les direccions territorials de Justícia i Benestar Social, dels PROP i en el de la Conselleria de Justícia i Benestar Social; en qualsevol oficina de Correus, encara que, en este cas, s’haurà de presentar en sobre obert perquè es puga estampar el segell i la data en l’imprés de sol·licitud i en la còpia. Tot això sense perjuí del que establix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia