jueves, 6 de septiembre de 2012

avaluació i l’acreditació de determinades unitats de competència professional adquirides per mitjà de l’experiència laboral o de vies no formals de formació en el sector de la fusta i el moble.

Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. RESOLUCIÓ de 30 d’agost de 2012, de la Direcció General de Formació i Qualificació Professional, per la qual es promou a la Comunitat Valenciana, a proposta de la Confederació Espanyola d’Empresaris de la Fusta (CONFEMADERA), l’avaluació i l’acreditació de determinades unitats de competència professional adquirides per mitjà de l’experiència laboral o de vies no formals de formació en el sector de la fusta i el moble. [2012/8224]
RESOLUCIÓN de 30 de agosto de 2012, de la Dirección General de Formación y Cualificación Profesional, por la que se promueve en la Comunitat Valenciana a propuesta de la Confederación Española de Empresarios de la Madera (CONFEMADERA), la evaluación y acreditación de determinadas unidades de competencia profesional adquiridas a través de la experiencia laboral o de vías no formales de formación en el sector de la madera y el mueble. [2012/8224]
Objecte. Esta resolució té com a objecte dur a terme, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, l’avaluació i l’acreditació d’unitats de competència professional adquirides per mitjà de l’experiència laboral o de vies no formals de formació, de conformitat amb el que establixen el Reial Decret 1224/2009, de 17 de juliol, i les bases que es recullen en l’annex I, per als professionals del sector de la fusta i el moble de la Comunitat Valenciana proposats per CONFEMADERA. 
Unitats de competència convocades.- Les unitats de competència objecte d’avaluació i acreditació per esta resolució estan arreplegades en la base segona de l’annex I, amb indicació dels títols de Formació Professional i dels certificats de professionalitat en què estan incloses.
ANNEX I
Bases del procediment
1. Requisits de participació. Els professionals del sector de la fusta i el moble, proposats per CONFEMADERA, que desitgen participar en el procediment hauran de complir els requisits següents:
1. Tindre la nacionalitat espanyola, haver obtingut el certificat de registre de ciutadania comunitària o la targeta de familiar de ciutadà de la Unió, o ser titular d’una autorització de residència o de residència i treball a Espanya, en vigor, en els termes establits en la normativa espanyola d’estrangeria i immigració.
2. Tindre complits vint anys en el moment de realitzar la inscripció.
3. Tindre experiència laboral o formació relacionada amb les competències professionals que es volen acreditar:
a) En el cas d’experiència laboral, justificar almenys tres anys, amb un mínim de 2.000 hores treballades en total, en els últims 10 anys transcorreguts abans de realitzar-se la convocatòria.
b) En el cas de formació, justificar almenys 300 hores en els últims 10 anys transcorreguts abans de realitzar-se la convocatòria. En els casos en què els mòduls formatius associats a la unitat de competència que es pretén acreditar arrepleguen una duració inferior, s’hauran d’acreditar
les hores establides en els esmentats mòduls.
Els candidats majors de vint-i-cinc anys que reunisquen els requisits d’experiència laboral o formativa indicats en l’apartat anterior i que no puguen justificar-los per mitjà dels documents assenyalats en la base sèptima, podran sol·licitar la inscripció provisional en el procediment.
Presentaran la justificació per mitjà d’alguna prova admesa en dret de la seua experiència laboral o aprenentatges no formals, amb suport dels orientadors, la qual cosa podran fer-la per mitjà de l’aplicació informàtica creada a este efecte.
2.2. Llista d’unitats de competència objecte d’avaluació i acreditació.
Família professional
Títol: Tècnic en Instal·lació i Moblament. Reial Decret 880/2011, de 24 de juny
Qualificació professional: INSTAL·LACIÓ D’ELEMENTS DE FUSTERIA MAM277_2 
Unitats de competència:
UC0883_2: prendre dades i efectuar càlculs per a la instal·lació d’elements de fusteria
UC0884_2: efectuar instal·lacions de portes i finestres de fusta
UC0885_2: efectuar instal·lacions de revestiments de fusta i semblants
UC0886_2: efectuar instal·lacions d’estructures de fusta 
Certificat de professionalitat: Instal·lació d’elements de fusteria (RD 1378/2008, d’1 d’agost)
Qualificació professional: INSTAL·LACIÓ DE MOBLES MAM059_2
Unitats de competència:
UC0163_2: planificar la instal·lació i l’aplec de materials, màquines i ferramentes
UC0164_2: compondre i fixar el mobiliari i realitzar les installacions complementàries
UC0165_2: comprovar el funcionament i realitzar les operacions d’ajust i acabament
Certificat de professionalitat: Instal·lació de mobles (RD 1968/2008, de 28 de novembre)
2.3. Nombre d’unitats de competència objecte d’avaluació i acreditació
El nombre màxim d’unitats de competència per a avaluar i acreditar es fixa en 455.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia