viernes, 5 de octubre de 2012

Dijous 29 de Novembre: Eleccions a Consells Escolars de determinats centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics, de la Comunitat Valenciana.

Primer. Convocatòria
El dia 29 de novembre de 2012 se celebraran les eleccions dels membres dels consells escolars que es constituïsquen per primera vegada, així com les eleccions corresponents a les renovacions parcials dels consells escolars dels centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana, i en aquells en els consells escolars dels quals existisquen vacants que corresponguen a la totalitat de llocs d’algun sector, referits en el preàmbul de la present resolució.
Segon. Composició dels consells escolars. 1. Centres públics docents no universitaris.
1.1. La composició dels consells escolars dels centres públics docents no universitaris de la Comunitat Valenciana, serà la que es detalla en l’annex I.
1.2. La renovació de la primera mitat dels consells escolars dels centres públics docents no universitaris, es realitzarà en els termes previstos en l’annex II.
1.3. La renovació de la segona mitat dels consells escolars dels centres públics docents no universitaris es realitzarà en els termes que preveu l’annex III.
1.4. En els col·legis d’Educació Primària l’alumnat del tercer cicle d’Educació Primària estarà representat en el consell escolar en els termes que establix l’article 31 del Reglament orgànic i funcional dels col·legis d’Educació Infantil i Primària.
1.5. En els centres específics d’Educació Especial i en aquells que tinguen aules especialitzades, formarà part també del consell escolar un representant del personal d’atenció educativa complementària.
1.6. Sense perjuí d’allò que s’ha indicat en l’apartat 1.4 i d’acord amb el que s’establix en l’apartat 1 de la disposició transitòria segona del Decret 233/1997, de 2 de setembre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament orgànic i funcional de les escoles d’Educació Infantil i dels col·legis d’Educació Primària, en els col·legis d’Educació Primària on s’impartisca provisionalment el primer cicle de l’Educació Secundària Obligatòria, l’alumnat matriculat en este cicle educatiu participarà amb un alumne o alumna en el consell escolar.
Així mateix, en este cas, s’incrementarà en un tant el nombre de representants del professorat com el dels pares i mares dels alumnes matriculats en el primer cicle de l’Educació Secundària Obligatòria.
L’elecció d’ambdós representants s’efectuarà en el mateix acte en què es trien els altres membres del consell escolar, però de manera que la candidatura quede individualitzada com a representant addicional.
Els alumnes que podran ser triats membres del consell escolar amb veu i vot són únicament a partir del primer curs d’Educació Secundària Obligatòria.
En cap cas podrà ser triat un alumne que haja sigut objecte de sanció per conductes greument perjudicials per a la convivència del centre durant el curs en què tinga lloc la celebració de les eleccions.
2. Centres concertats.
2.1 La composició dels consells escolars dels centres concertats serà la prescrita en l’article 56 de la Llei Orgànica 8/1985, de 3 de juliol, Reguladora del Dret a l’Educació (LODE), en la redacció que en fa la disposició final primera, apartat 8, de la Llei Orgànica 2/2006, d’Educació (LOE). Serà així mateix aplicable a la composició i renovació parcial dels consells escolars dels centres concertats l’Orde de 10 d’octubre de 1997, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, sobre constitució i designació dels òrgans de govern dels centres concertats, sempre que no contravinga el que disposa la citada disposició final primera, apartat 8, de la Llei Orgànica 2/2006.
2.2 En els centres específics d’Educació Especial i aquells que tinguen aules especialitzades, formarà part també del consell escolar un representant del personal d’atenció educativa complementària.
2.3 En el nivell de Secundària, els dos representants dels alumnes cal entendre’ls referits a partir del primer curs de l’Educació Secundària Obligatòria.
2.4 Així mateix, la composició dels centres concertats en Educació Infantil que es constituïsquen per primera vegada, serà la prevista en l’article 56.1 de la LODE, igual que la resta de centres concertats. No obstant això, si no existira un nombre suficient de representants d’algun dels sectors, es reduirà el nombre d’estos en cada un d’ells, respectant en tot moment la proporcionalitat que entre els distints sectors establix l’esmentat precepte.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia