sábado, 17 de diciembre de 2016

subvencions a la difusió del llibre i la lectura. bases. Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport.

Preàmbul
Article 1. Objecte i finalitat .1. La present ordre estableix les bases reguladores que regiran el procediment de gestió i la concessió de les subvencions destinades a la producció editorial.
Seran objecte de subvenció tots aquells llibres publicats en castellà i en valencià per empreses editorials comercials que tinguen com a activitat l’edició de llibres a la Comunitat Valenciana, sempre que els llibres esmentats reunisquen les característiques establides en les presents bases i en les convocatòries corresponents.
La dotació total de la subvenció es distribuirà en les àrees o modalitats subvencionables següents:
a) Subvencions a la producció editorial en valencià.
b) Subvencions a la producció editorial en castellà.
2. Els llibres objecte de subvenció hauran de reunir les característiques següents:
a) Estar editats per empreses editorials comercials que tinguen com a activitat l’edició de llibres a la Comunitat Valenciana i la producció de les quals siga comercialitzada a través de llibreries.
b) Adequar-se a una de les categories següents:
‒ Obres de referència i consulta (llibres d’història, bibliografies, etc.).
‒ Obres de pensament en disciplines humanístiques o científiques.
‒ Obres de ficció. ‒ Obres de ficció de caràcter infantil i juvenil.
c) Tindre una tirada mínima de 500 exemplars.
d) Ser una primera edició d’una obra inèdita, o bé d’una obra l’última edició de la qual, en la llengua que es proposa publicar, date de més de 15 anys. També es podran subvencionar projectes editorials que incorporen a una obra ja editada una novetat (estudi crític, nova traducció, etc.) que, segons el parer de la Comissió de Valoració, tinga especial rellevància cultural.
e) Posseir un mínim de 50 pàgines per exemplar, excepte els llibres infantils, de teatre i de poesia.
f) També podran optar a aquesta ajuda les partitures publicades per editorials que tinguen com a activitat l’edició de llibres a la Comunitat Valenciana, sempre que compten amb un mínim de quatre pàgines i una tirada mínima de 300 exemplars.
g) Qualsevol altre tipus de publicació en què concórreguen les característiques establides en la convocatòria de subvencions regulada per aquestes bases.
3. Les persones sol·licitants, obligatòriament, hauran d’indicar l’àrea o la modalitat de producció editorial a què presenten cada obra tenint en compte que una obra només podrà ser presentada a una única modalitat o àrea subvencionable. Una obra que estiga editada en diverses enquadernacions (rústica, cartoné, etc.) només podrà presentar-se en una d’aquestes.
4. Sense perjuí de les dotacions indicades en cada modalitat, quan per raó de falta de sol·licituds o d’incompliments de requisits, no s’esgote la quantia establida en alguna de les modalitats, l’excedent generat incrementarà la dotació assignada a l’altra modalitat.

Article 2. Supòsits exclosos
Article 3. Requisits de les persones beneficiàries . Podran obtindre la condició de beneficiàries les empreses del sector editorial, ja siguen persones físiques o jurídiques, que complisquen les condicions següents:
a) Tindre com a activitat, en exclusivitat o no, l’edició de llibres a la Comunitat Valenciana la producció de les quals siga comercialitzada a través de llibreries i en les quals concórreguen les circumstàncies previstes en aquestes bases reguladores i que fonamenten la concessió de la subvenció.
b) Estar legalment constituïdes i gaudir de capacitat jurídica i d’obrar en el territori de la Comunitat Valenciana.
c) No incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiària incloses en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
d) Trobar-se al corrent en el compliment de les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social, de conformitat amb el que estableixen els articles 18 i 19 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. Aquest extrem haurà d’acreditar-se amb anterioritat a dictar-se la proposta de resolució, així com en els processos de justificació de la subvenció concedida, en el cas que la persona sol·licitant no haja atorgat l’autorització expressa a l’Administració valenciana perquè obtinga directament les dades necessàries per a acreditar el compliment de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, així com per a la comprovació directa de les dades d’identitat (DNI).
e) Trobar-se al corrent en el pagament d’obligacions per reintegrament de subvencions.
Article 4. Obligacions de les persones beneficiàries
Article 5. Sol·licituds i documentació
Article 6. Tramitació del procediment
Article 7. Valoració de les sol·licituds
Article 8. Resolució de la convocatòria
Article 9. Procediment de concessió
Article 10: Finançament de les activitats subvencionades
Article 11. Justificació de la subvenció
Article 12. Difusió
Article 13. Règim de pagament de la subvenció
Article 14. Reintegrament
Article 15. Compatibilitat amb altres subvencions i ingressos
Article 16. Pla de control
Article 17. Inspecció i control
Article 18. Infraccions i sancions administratives
Article 19. Comunicació a la Comissió Europea
Disposició addicional Única. Habilitació normativa . S’autoritza la direcció general amb competències en matèria del llibre, a dictar les normes necessàries per a l’aplicació d’aquesta ordre i de les convocatòries corresponents.
Disposició final Única. Entrada en vigor

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia