viernes, 3 de febrero de 2012

inscripció i matriculació per a la realització de la prova de certificació de nivell bàsic, de nivell intermedi i de nivell avançat de les ense

Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació. RESOLUCIÓ de 20 de gener de 2012, de la Direcció General d’Ordenació i Centres Docents, per la qual s’establix el procés d’inscripció i matriculació per a la realització de la prova de certificació de nivell bàsic, de nivell intermedi i de nivell avançat de les ensenyances d’idiomes de règim especial en les escoles oficials d’idiomes a la Comunitat Valenciana corresponent al curs acadèmic 2011-2012. [2012/821]
RESOLUCIÓN de 20 de enero de 2012, de la Dirección General de Ordenación y Centros Docentes, por la que se establece el proceso de inscripción y matriculación para la
realización de la prueba de certificación de nivel básico, de nivel intermedio y de nivel avanzado de las enseñanzas de idiomas de régimen especial en las escuelas oficiales de idiomas de la Comunitat Valenciana correspondiente al curso académico 2011-2012. [2012/821]
Condicions generals. 1. De conformitat amb el que disposen els articles 10.6, 14.6 i 18.5 del Decret 155/2007, de 21 de setembre, del Consell, pel qual es regulen les ensenyances d’idiomes de règim especial en la Comunitat Valenciana i s’establix el currículum de nivell bàsic i de nivell intermedi, per a inscriure’s en la prova de certificació de nivell bàsic, de nivell intermedi o de nivell avançat, serà requisit imprescindible tindre 16 anys complits l’any natural en què se celebra la prova.
2. La matriculació en la prova de certificació no exigirà haver cursat ensenyances prèvies en les escoles oficials d’idiomes. Les persones que desitgen ser admeses hauran de formalitzar la inscripció individualment si es tracta d’alumnat de segon curs de nivell bàsic, de nivell intermedi o nivell avançat en els quals resulta necessària la superació de la prova de certificació o, en cas contrari la matrícula, abonant la taxa corresponent.
3. La matriculació en la prova de certificació es realitzarà a través de les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana, en els terminis que determina la present resolució.
4. L’article 3.4 de l’Orde 10 de març de 2008, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula la prova de certificació de les ensenyances d’idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana, establix que els ciutadans de nacionalitat no espanyola podran matricular-se en la prova de certificació en qualsevol idioma diferent de l’oficial del seu país d’origen i que no haja cursat durant l’ensenyança obligatòria.
Es considera com a país d’origen aquell que figure en el seu NIE o passaport.
5. L’alumnat matriculat en les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana, que cursa ensenyances de primer curs de nivell bàsic, primer curs de nivell intermedi o primer curs de nivell avançat, podrà presentar-se a la prova de certificació del mateix idioma que cursa, prèvia renúncia a la seua matrícula oficial en el moment de formalitzar la matrícula per a la prova de certificació. El mateix criteri s’aplicarà a l’alumnat que, matriculat en l’últim curs de nivell bàsic, de nivell intermedi o de nivell avançat en els quals resulta necessària la superació de la prova de certificació, desitge presentar-se a esta en un nivell diferent del qual es troba matriculat.
6. Estar matriculat en una escola oficial d’idiomes no suposa la inscripció automàtica per a la realització de la prova de certificació.
L’alumne o l’alumna serà qui haurà de personar-se, individualment, en la secretaria de la mateixa escola oficial d’idiomes a presentar la inscripció en la mencionada prova.
Alumnat matriculat en les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana, durant el curs acadèmic 2011-2012.
3. El període perquè este alumnat s’inscriga en la prova de certificació comprendrà des del dia 27 de febrer de 2012 fins al dia 13 de març de 2012, tots dos inclosos.
Alumnat no matriculat en les escoles oficials d’idiomes de la Comunitat Valenciana, durant el curs acadèmic 2011-2012 o que ha efectuat renúncia de matrícula.
2. El període de matriculació d’este alumnat en la prova de certificació comprendrà des del dia 6 de febrer de 2012, fins al dia 24 de febrer de 2012, tots dos inclosos.
Alumnat del That’s English!
1. L’alumnat matriculat en el mòdul 5 de That’s English! podrà inscriure’s per a la realització de la prova de certificació de nivell bàsic, si ha superat l’esmentat mòdul; de la mateixa manera, l’alumnat matriculat en el mòdul 9 de That’s English! podrà inscriure’s per a la realització de la prova de certificació de nivell intermedi, en cas d’haver superat el dit mòdul.
2. Per a facilitar que este alumnat puga presentar-se a la prova de certificació corresponent al curs acadèmic 2011-2012, l’avaluació de la segona convocatòria a què fa referència l’article 9, a l’apartat 2.2.b, de l’Orde de 23 de juny de 2008, de la Conselleria d’Educació per la qual es regula l’organització i funcionament de l’ensenyança d’anglés de nivell bàsic i de nivell intermedi, en la modalitat a distància That’s English! (DOCV 10.07.2008), dels mòduls 5 i 9, es realitzarà amb anterioritat al dia 18 de maig de 2012; així mateix, l’avaluació de la tercera convocatòria dels esmentats mòduls, a què fa referència el mateix article 9, apartat 2.2.c, de la mateixa orde, es realitzarà amb anterioritat a l’inici de la celebració de la prova de certificació de nivell bàsic i de nivell intermedi respectivament.
Segons s’establix en la dita orde, esta avaluació, en cas de ser positiva, donarà dret a accedir a la prova de certificació corresponent.
3. Cada escola oficial d’idiomes establirà un procediment extraordinari d’inscripció en la prova de certificació per a garantir que l’alumnat puga inscriure’s.
Alumnat de prova homologada
L’alumnat que acredite haver participat en la prova homologada, regulada per l’Orde de 20/2011, de 24 d’octubre, de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació, per la qual es regulen les proves homologades per a l’obtenció del certificat de nivell bàsic de les llengües alemanya, francesa, anglesa i italiana, cursades per l’alumnat d’Educació Secundaria i Formació Professional de la Comunitat Valenciana (DOCV 08.11.2011) i haja obtingut la qualificació de no apte al curs acadèmic 2011-2012, es podrà matricular per a la prova de certificació de nivell bàsic del mateix idioma o idiomes, durant el període a què fa referència l’epígraf 3 de l’apartat anterior.
Alumnat amb necessitats educatives especials
Per a adaptar la duració i les condicions de realització de la prova de certificació a les característiques de l’alumnat amb necessitats educatives especials derivades de discapacitat, a què fa referència l’article 13, de l’Orde de 10 de març de 2008, de la Conselleria d’Educació, per la qual es regula la prova de certificació de les ensenyances d’idiomes de règim especial a la Comunitat Valenciana (DOCV 26.03.2008), este alumnat haurà d’acreditar la seua discapacitat en el moment d’efectuar la inscripció o la matrícula, per mitjà d’un certificat acreditatiu del grau de discapacitat expedit per l’administració competent i sol·licitar expressament les adaptacions que necessita. Una vegada estudiades, les sol·licituds i la documentació aportada, si és procedent, les adaptacions a realitzar seran comunicades a l’escola oficial d’idiomes on realitzarà la prova de certificació amb les adaptacions autoritzades.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia