lunes, 2 de enero de 2017

Bases: borsa de treball per prestar serveis com a personal interí docent en centres educatius dependents del Departament d'Ensenyament. (Generalitat de Catalunya)

—1 Aprovar les bases de les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres educatius dependents del Departament Ensenyament que consten als annexos.

—2 Es delega en la persona titular de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics la competència per convocar i resoldre els concursos per formar part de l'esmentada borsa de treball i determinar les especialitats dels cossos docents per a les quals cal disposar de candidats en cada servei territorial del Departament Ensenyament i en el Consorci d'Educació de Barcelona.

—3 Es deixa sense efectes la Resolució EDU/2053/2010, de 14 de juny, per la qual es regulen les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball per prestar serveis amb caràcter temporal com a personal interí docent en centres públics no universitaris dependents del Departament d'Educació a partir del curs 2010/2011, i les resolucions ENS/1501/2011, de 15 de juny, ENS/2996/2011, de 23 de desembre, i ENS/1050/2013, de 13 de maig, que la modifiquen.
....................................
Annex 1
Bases generals de les convocatòries
-1. Normes de participació
1.1 Requisits
Per formar part de la borsa de treball les persones interessades han de complir necessàriament els requisits següents:
a) Ser espanyol, o nacional d'un altre estat membre de la Unió Europea o nacional d'un altre estat al qual, en virtut dels tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors.
També poden ser admesos el cònjuge, els descendents i els descendents del cònjuge, tant dels ciutadans espanyols com dels nacionals dels altres estats membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per l'Estat espanyol, sigui aplicable la lliure circulació de treballadors sigui quina sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa als descendents, tinguin menys de vint-i-un anys o siguin més grans d'aquesta edat però visquin a càrrec dels seus progenitors.
b) Tenir divuit anys complerts i no excedir els seixanta-cinc anys d'edat.
c) No patir cap malaltia ni estar afectat per cap limitació física o psíquica incompatible amb l'exercici de les funcions corresponents a la funció docent.
d) No haver estat separat mitjançat expedient disciplinari del servei de cap administració pública, ni trobar-se inhabilitat per a l'exercici de les funcions públiques. Els candidats amb nacionalitat no espanyola han d'acreditar igualment que no es troben sotmesos a cap sanció disciplinària o condemna penal que impossibiliti l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.
e) No haver estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i indemnitat sexual, que inclou l'agressió i abús sexual, exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com per tràfic d'éssers humans.
f) Tenir el nivell de titulació que la normativa vigent exigeix per a l'ingrés en els respectius cossos de funcionaris:
Cos de Mestres: Títol de Mestre o títol de Grau corresponent.
Cos de Professors d'Ensenyament Secundari, cos de Professors d'Escoles Oficials d'Idiomes i cos de Professors d'Arts plàstiques i Disseny: títol de Doctor, Enginyer, Arquitecte, Llicenciat o el títol de Grau corresponent, o altres títols equivalents a efectes de docència, d'acord amb el que estableix la disposició addicional única del Reglament d'ingrés, accessos i adquisició de noves especialitats en els cossos de funcionaris docents a què es refereix la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació, aprovat pel Reial decret 276/2007.
Cos de professors tècnics de formació professional i cos de mestres de taller d'arts plàstiques i disseny: titulació de Diplomat Universitari, Arquitecte Tècnic, Enginyer Tècnic o el títol de Grau corresponent, o altres titulacions equivalents a efectes de docència d'acord amb el que estableix la disposició addicional única del Reglament aprovat pel Reial decret 276/2007.
g) Per a les especialitats del cos de Professors d'Ensenyament Secundari, del cos de Professors d'Escoles Oficials d'Idiomes i del cos de Professors Tècnics de Formació Professional: estar en possessió del títol oficial de màster de formació del professorat o la formació pedagògica i didàctica equivalent, d'acord amb el que estableix l'article 9 del Reial decret 1834/2008, de 8 de novembre, per exercir la docència en l'educació secundària obligatòria, el batxillerat, la formació professional i l'ensenyament d'idiomes.
Està exempt d'aquest requisit qui acrediti alguna de les següents condicions:
- Haver impartit docència a l'ESO, el batxillerat o la formació professional durant dos cursos acadèmics complets o durant dotze mesos en períodes continus o discontinus, abans de l'1 d'octubre del 2009.
- Haver obtingut, abans de l'1 d'octubre del 2009 un dels títols següents:
Mestre o mestra,
Diplomatura en professorat d'educació general bàsica,
Mestre o mestra d'ensenyament primari
Llicenciatura de pedagogia o equivalent:
Llicenciatura en filosofia i ciències de l'educació: secció pedagogia, totes les especialitats de la secció ciències de l'educació, Llicenciatura en filosofia i lletres - divisió filosofia i ciències de l'educació i secció ciències de l'educació
Llicenciatura de psicopedagogia
Llicenciatura de ciències de l'activitat física i de l'esport (itinerari educació),
Títol superior de música (especialitat de pedagogia de la formació musical bàsica i general)
Títol superior de dansa (especialitat de pedagogia de la dansa)
Llicenciatura o titulació equivalent que inclogui formació pedagògica i didàctica si es pot acreditar la superació d'un mínim de 80 crèdits de formació pedagògica i didàctica entre les matèries troncals i optatives
Llicenciatura en psicologia de l'educació,
Llicenciatura en psicologia de la intervenció social, organitzacional i educativa,
Llicenciatura en psicologia evolutiva i de l'educació,
180 crèdits de pedagogia i psicopedagogia (certificació emesa per la Universitat).
- Màster de Psicopedagogia en el cas que es vulgui optar a impartir l'especialitat d' Orientació Educativa(PSI).
h) Per a les especialitats del cos de professors tècnics de formació professional: estar en possessió del títol oficial de màster, o del certificat que acrediti la formació pedagògica i didàctica d'acord amb l'Ordre EDU/2645/2011, de 23 de setembre, per la qual s'estableix la formació equivalent a la formació pedagògica i didàctica exigida a les persones que, estant en possessió d'una titulació declarada equivalent a efectes de docència, no poden realitzar els estudis de màster.
D'acord amb el que estableix l'Ordre EDU/2645/2011, les persones amb una titulació equivalent a efectes de docència per als ensenyaments de formació professional (tècnic superior i tècnic especialista) que, per la seva titulació, no poden accedir als estudis universitaris de màster han de presentar una certificació oficial que acrediti que estan en possessió de la formació pedagògica i didàctica equivalent a l'exigida a l'article 100 de la Llei orgànica 2/2006 abans del 31 d'agost de 2015.
Estan exempts del màster els que acreditin alguna de les titulacions relacionades anteriorment.
Tindrà reconegut el requisit de formació pedagògica i didàctica a què és refereix l'Ordre EDU/2645/2011 qui acrediti que, amb anterioritat a l'1 de setembre de 2014, ha impartit docència durant dos cursos acadèmics complets o dos cicles d'ensenyaments esportius complets o dotze mesos en períodes continus o discontinus, en centres educatius públics o privats d'ensenyament reglat degudament autoritzats, en els nivells i ensenyaments corresponents.
i) Acreditar el coneixement adequat, oral i escrit, de la llengua catalana, d'acord amb el que estableix el Decret 244/1991, de 28 d'octubre, sobre el coneixement de les dues llengües oficials a Catalunya que es requereix per a la provisió de llocs de treball dels centres públics d'ensenyaments no universitari dependents del Departament d'Educació i Universitats, i l'Ordre VCP/491/2009,de 12 de novembre, per la qual es refonen i actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixement de català de la Secretaria de Política Lingüística i l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril, que la modifica.
També es considera equivalent al nivell de suficiència de català C, als efectes de les convocatòries de concurs públic per formar part de la borsa de treball, l'acreditació de la titulació del Cicle Elemental de Valencià de l'Escola Oficial d'Idiomes.
Queden exempts d'aquest requisit els candidats que en convocatòries anteriors de proves per a la provisió de places de funcionaris docents realitzades a Catalunya, a partir de l'any 1996, ja van estar exempts o van ser aptes de la prova de coneixements de les dues llengües oficials a Catalunya. Aquesta informació consta al registre informàtic de personal docent del Departament d'Ensenyament i, per tant, els participants han d'al·legar, però no cal que acreditin, aquest motiu d'exempció en el moment d'emplenar la sol·licitud de participació.
j) No ser funcionari de carrera o en pràctiques del cos al qual s'aspira a prestar serveis.
k) Tenir la capacitació corresponent per impartir les àrees i matèries curriculars corresponents a l'especialitat que requereixi el lloc de treball que s'hagi d'ocupar, d'acord amb la taula de titulacions publicada a la pàgina d'internet del Departament.
1.2 Prova d'idoneïtat
1.2.1 Per tal de garantir la capacitació per impartir determinats mòduls professionals dels cicles formatius, cal superar una prova que certifiqui la idoneïtat de la persona que ha d'ocupar un lloc de treball de les especialitats següents:
Cos de professors d'ensenyaments secundaris:
503 Assessoria d'imatge personal
506 Hoteleria i turisme
507 Informàtica
511 Organització i processos de manteniment de vehicles
519 Processos i mitjans de comunicació
522 Processos i productes d'arts gràfiques
523 Processos i productes de fusta i mobles

Cos de professors tècnics de formació professional
601 Cuina i pastisseria
603 Estètica
604 Fabricació i instal·lació de fusteria i mobles
605 Instal·lació i manteniment d'equips tèrmics i de fluids
609 Manteniment de vehicles
610 Màquines, serveis i producció
611 Mecanització i manteniment de màquines
614 Operacions i equips d'elaboració de productes alimentaris
615 Operacions de processos
616 Operacions i equips de producció agrària
618 Perruqueria
623 Producció en arts gràfiques
626 Serveis de restauració
627 Sistemes i aplicacions informàtiques
628 Soldadures
629 Tècniques i procediments d'imatge i so

La prova té caràcter teòric i pràctic i s'estructura en dues parts: una primera part en la qual s'han de respondre preguntes obertes tipus test sobre continguts conceptuals, i una segona part en la qual s'ha de realitzar un exercici pràctic. El contingut de la prova té com a referència els objectius i els continguts establerts en el currículum dels mòduls professionals dels cicles formatius assignats a l'especialitat docent corresponent. La informació relativa a l'esmentat currículum es troba a la pàgina d'internet del Departament d'Ensenyament.
La durada aproximada de la prova és de quatre hores i es realitza en el centre on s'ha de cobrir la vacant o substitució. La comissió avaluadora ha d'estar formada pel director i el cap d'estudis del centre, el cap de departament i un professor del departament al qual s'ha d'incorporar la persona nomenada. Si no hi ha cap professor del departament que pugui formar part de la comissió, n'ha de formar part un professor que tingui destinació en un altre centre.
Està exempt de realitzar aquesta prova qui acrediti una experiència docent prèvia de sis mesos, en llocs de treball del cos i l'especialitat corresponent, en centres educatius o acrediti documentalment una experiència mínima de sis mesos en el món laboral o formació específica en el camp corresponent.
Cal d'acreditar documentalment l'experiència i la formació esmentades davant la comissió avaluadora o en el moment que es determini en la convocatòria de la prova.
Les persones que han treballat com assalariades han de presentar la documentació següent:
a) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social (informe de vida laboral) on consti l'empresa i el grup de cotització, actualitzat en el mes en què es faci la prova.
b) Certificat de l'empresa on constin la durada del contracte, les tasques exercides i el CIE de l'empresa, nom, DNI i càrrec de la persona que certifica.
Les persones que han treballat com autònomes han de presentar la documentació següent:
a) Certificat de la Tresoreria General de la Seguretat Social o de la Mutualitat laboral que correspongui.
b) Liquidació de l'impost d'activitats econòmiques o la pàgina del model 036 de la declaració censal del Ministeri d'Hisenda on constin la descripció, el tipus i el grup d'activitat.
1.2.2 S'ha de superar una prova per ocupar llocs de treball en escoles oficials d'idiomes.
Estan exemptes les persones que acreditin una experiència docent en l'especialitat corresponent de 6 mesos en centres educatius dependents del Departament d'Ensenyament.
La prova consisteix en una entrevista oral en la qual es demostri la competència lingüística suficient per impartir classes de l'especialitat corresponent i una prova escrita en la qual es demostri els coneixements sobre els objectius i els continguts del currículum de les escoles oficials d'idiomes i els coneixements didàctics per impartir classes de l'idioma com a segona llengua. La durada aproximada de la prova és de dues hores i mitja i es realitza en el centre on s'ha de cobrir la vacant o substitució. La comissió avaluadora ha d'estar formada pel director i el cap d'estudis del centre, el cap de departament i un professor del departament al qual s'ha d'incorporar la persona nomenada. Si no hi ha cap professor del departament que pugui formar part de la comissió, n'ha de formar part un professor que tingui destinació en un altre centre.
1.2.3 Per ocupar llocs de treball en escoles d'arts plàstiques i disseny de les especialitats següents, cal superar una prova:
Cos de Professors d'Escoles d'arts plàstiques i disseny
701 Ceràmica
708 Dibuix tècnic
709 Disseny d'interiors
710 Disseny de moda
711 Disseny de producte
712 Disseny gràfic
713 Disseny tèxtil
717 Joieria i orfebreria
718 Materials i tecnologia: ceràmica i vidre
720 Materials i tecnologia: disseny
722 Mitjans informàtics
724 Vidre

Cos de mestres d'arts plàstiques i disseny
804 Daurat i policromia
805 Ebenisteria artística
806 Enquadernació artística
808 Fotografia i processos de reproducció
809 Modelisme i maquetisme
814 Tècniques de gravat i estampació
815 Tècniques de joieria, bijuteria
817 Tècniques de patronatge i confecció

Estan exemptes les persones que han prestat serveis en escoles d'arts plàstiques i disseny, dependents del Departament d'Ensenyament durant un mínim de 6 mesos en l'especialitat corresponent.
La prova té caràcter teòric i pràctic i s'estructura en dues parts: una primera part en la qual s'han de respondre per escrit preguntes obertes sobre continguts procedimentals i conceptuals implicats en els mòduls dels cicles formatius i en les assignatures dels ensenyaments superiors de disseny assignats a l'especialitat docent corresponent, i una segona part en la qual s'ha de realitzar un exercici pràctic sobre tasques i processos implicats en la docència i gestió d'aula dels currículums esmentats. La durada aproximada de la prova és de tres hores i l'entrevista, si escau, no ha d'excedir els deu minuts i es realitza en el centre on s'ha de cobrir la vacant o substitució. La comissió avaluadora ha d'estar formada pel director i el cap d'estudis del centre, el cap de departament i un professor del departament al qual s'ha d'incorporar la persona nomenada. Si no hi ha cap professor del departament que pugui formar part de la comissió, n'ha de formar part un professor que tingui destinació en un altre centre.
1.3 Acreditació dels requisits
Els requisits han d'estar complerts o reconeguts en la data d'acabament del termini de presentació de sol·licituds. A l'annex 2 figuren els documents justificatius d'aquests requisits que s'han de presentar en l'àrea territorial (serveis territorials i Consorci d'Educació de Barcelona) demanada com a preferent en el termini que cada convocatòria estableixi.
Excepcionalment, la convocatòria pot preveure que el títol oficial de màster de formació del professorat o la certificació que acrediti la formació pedagògica i didàctica equivalent, establerts com a requisit als apartats g) i h) del punt 1.1, es pugui acreditar fins a la data d'inici del curs a què faci referència, per tal que les persones que estiguin cursant aquesta formació puguin ser admeses de forma condicionada a l'obtenció i presentació efectiva de la titulació o certificació corresponent.

-2 Formalització de la sol·licitud
2.1 Instruccions per omplir la sol·licitud
El Departament d'Ensenyament, a través de la pàgina d'internet, ha de posar a disposició de les persones interessades la sol·licitud que han de formalitzar mitjançant procediment telemàtic i a la qual han d'accedir amb un codi d'usuari i contrasenya.
El termini de presentació de sol·licituds, les especialitats a les quals es pot accedir i les àrees territorials (Serveis Territorials i Consorci d'Educació de Barcelona) que necessiten disposar de nous candidats per formar part de la borsa de treball s'han de fer públics al DOGC i a la pàgina d'internet del Departament al llarg del curs escolar, per resolució de la persona titular de la Direcció General de Professorat i Personal de Centres Públics, en funció de les necessitats de cobertura dels llocs de treball.
Les persones interessades han d'emplenar els diferents apartats de la sol·licitud d'acord amb les instruccions que van apareixent en l'aplicació informàtica i que corresponen a:
Dades personals
Dades acadèmiques
Cossos i especialitats en els quals desitgen treballar i per les quals estan degudament capacitats
Àmbits territorials:
Quant a les peticions dels àmbits territorials, tot el personal interí/substitut les pot actualitzar, tenint en compte que s'han de sol·licitar: almenys, dos àrees territorials (Serveis Territorials i Consorci d'Educació de Barcelona), en el cas d'optar a fer substitucions en les comarques de Barcelona (inclosa l'àrea territorial sol·licitada com a preferent); els dos serveis territorials, a Tarragona i a les Terres de l'Ebre, en el cas d'optar a les comarques de Tarragona, i un únic servei territorial, en cas d'escollir les comarques de Girona o de Lleida.
Una vegada escollida l'àrea territorial preferent, i per treballar a jornada sencera, es podran demanar per ordre de preferència municipis (en el cas del Consorci d'Educació de Barcelona, districtes), comarques o l'àrea territorial sense que sigui necessari completar tot el territori.
A continuació, opcionalment, es poden sol·licitar per ordre de preferència els municipis, comarques o l'àrea territorial on es vol treballar per cadascuna de les jornades reduïdes sense que sigui necessari completar tot el territori.
El fet de sol·licitar àmbits territorials per treballar a algun tipus de jornada reduïda implica l'obligatorietat d'acceptar els llocs de treball adjudicats per aquesta jornada dins d'aquests àmbits territorials.
Per últim, s'ha de sol·licitar el segon servei territorial o el Consorci d'Educació de Barcelona, si s'escau, i es pot manifestar la disponibilitat per treballar en altres comarques o en altres àrees territorials diferents de l'àrea territorial demanada com a preferent. No s'adjudicarà cap destinació d'ofici fora de l'àmbit territorial demanat a la sol·licitud explícitament
Disponibilitat per prestar serveis en llocs de treball i centres especials
Mèrits al·legats referents a l'experiència professional docent i la formació acadèmica segons els criteris establerts en el barem que figura a l'annex 2 i on consten els documents justificatius d'aquests mèrits
En el moment d'escollir l'àrea territorial preferent cal que el candidat tingui en compte les especialitats convocades en els diferents serveis territorials i el Consorci d'Educació de Barcelona per tal que aquesta elecció li proporcioni a curt termini una destinació.
2.2 Presentació
Una vegada emplenada la sol·licitud, tramitada i registrada per via telemàtica definitivament, es considera presentada davant de l'Administració i, després d'aquesta tramesa, no es pot modificar. A partir de la publicació de la llista definitiva d'admesos i exclosos s'establiran terminis per introduir en la sol·licitud les modificacions que els interessats considerin oportunes en funció dels canvis de necessitats i expectatives que s'hagin pogut originar durant el curs escolar.
Efectuada la tramitació i registre de la sol·licitud, cal imprimir el document que genera el sistema en el qual figuren les dades següents: número de registre d'entrada, data i hora de presentació, dades personals, dades acadèmiques, especialitats i àmbits territorials demanats, els llocs de treball i centres especials demanats i puntuacions dels apartats de l'autobarem.
Així mateix, l'aplicació informàtica origina un document on s'especifica la documentació justificativa dels requisits i dels mèrits al·legats a la sol·licitud que l'interessat ha d'adjuntar i presentar conjuntament amb el model de declaració jurada o promesa (apartat 1.1.d) que també facilita el sistema, en el registre del servei territorial del Departament d'Ensenyament o del Consorci d'Educació de Barcelona demanat com a preferent, durant el termini de presentació de sol·licituds establert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia