miércoles, 4 de abril de 2012

ajudes per a 2012 a les empreses concessionàries de servicis regulars de transport públic de viatgers per carretera que discorren per les àrees rurals

ORDE 6/2012, de 30 de març, de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, per la qual es regulen i convoquen ajudes per a 2012 a les empreses concessionàries de servicis regulars de transport públic de viatgers per carretera que discorren per les àrees rurals de la Comunitat Valenciana i que mantenen línies de dèbil trànsit. [2012/3331]
ORDEN 6/2012, de 30 de marzo, de la Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente, por la que se regulan y convocan ayudas para 2012 a las empresas concesionarias de servicios regulares de transporte público de viajeros por carretera que discurren por las áreas rurales de la Comunitat Valenciana y que mantienen líneas de débil tráfico. [2012/3331]
1. Convocatòria i finançament. Convocar la concessió de subvencions a les empreses titulars de servicis regulars de transport públic de viatgers per carretera que mantinguen línies o trams de línia de dèbil trànsit durant l’any 2012, per un import global màxim de 290.600,00 € (dos-cents noranta mil sis-cents euros) ...
2. Aprovació de les bases. Aprovar les bases per les quals es regula la present convocatòria de subvencions, que figuren com annex I de la present orde, així com el model d’instància, inclòs com annex II, i la resta d’annexos.
ANNEX I
Bases que regulen la convocatòria, per a l’any 2012, d’ajudes destinades a les empreses concessionàries de servicis públics de transport regular d’ús general de viatgers per carretera, de titularitat de la Generalitat, que inclouen línies o trams de línies de dèbil trànsit i que discorren per la Comunitat Valenciana
Objecte. Les ajudes objecte de la convocatòria tindran com a finalitat alleujar el dèficit econòmic que es produïx en l’explotació de les línies regulars de transport públic de viatgers per carretera qualificades de dèbil trànsit l’any 2012, en les quals concorren circumstàncies econòmiques o socials que originen la seua falta de rendibilitat.
Qualificació de línies o trams de línia de dèbil trànsit. Es procedirà a l’actualització de la qualificació de les línies o trams de línia de dèbil trànsit, considerant com a tals, als efectes del que disposa l’article 19.4 de la Llei 6/1987, de 30 de juliol, d’Ordenació dels Transports Terrestres, i en l’article 88.3 del seu Reglament (Reial Decret 1211/1990, de 28 de setembre), aquelles en què concórreguen les circumstàncies següents:
– Que es realitzen en comarques amb estructura demogràfica, territorial i econòmica de característiques rurals i amb una infraestructura viària de menor accessibilitat respecte als grans nuclis provincials.
– Que connecten municipis amb entitat poblacional suficient amb els centres prestadors de servicis.
– En les que els ingressos obtinguts a partir dels usuaris no garantisquen un nivell mínim de cobertura dels gastos d’explotació assignats a les esmentades línies.
– Que es realitzen en dies hàbils en què es presten servicis sanitaris, educatius o socials.
– Que per les seues especials característiques lligades a la problemàtica plantejada puguen assimilar-se a les incloses segons els conceptes anteriors.
– Que milloren l’accessibilitat dels àmbits afectats, connectant els nuclis de població amb els seus cap de comarca.
– Que no realitzen més de dos expedicions senzilles d’anada i altres dos de tornada diàries al cap de comarca de l’àrea, els servicis mínims de transport del qual es tracta de consolidar.
– Que realitzen com a mínim un servici de transport d’anada i tornada almenys una vegada a la setmana durant tot l’any, no sent amb caràcter general objecte de subvenció els servicis prestats exclusivament de forma estacional, és a dir, que realitzen expedicions únicament en determinats períodes de l’any, amb discontinuïtat en la prestació superior a cinc mesos, llevat que circumstàncies excepcionals del servici afectat justifiquen l’esmentada temporalitat.
Beneficiaris. Podran ser beneficiaris de subvenció les empreses titulars de concessions de servicis de transport públic regular d’ús general de viatgers per carretera de competència de la Generalitat que complisquen amb els requisits següents:
1. Que la concessió de què siguen titulars mantinga, durant l’any 2012, línies o trams de línies de dèbil trànsit, l’explotació de la qual durant l’exercici anterior haja obtingut un resultat deficitari, sempre que este no siga imputable a una inadequada gestió empresarial, i que no hagen rebut altres ajudes o subvencions a l’explotació, de l’Administració autonòmica o d’altres administracions o ens públics, que superen individualment o conjuntament l’esmentat dèficit d’explotació.
2. Tots aquells altres requisits que establix l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre (BOE núm. 276, de 18.11.2003), General de Subvencions.
Import global de les ajudes. L’import global de les ajudes podrà ser ampliat en cas d’existència de disponibilitats pressupostàries, en el supòsit de resultar insuficient per a atendre les peticions que, presentades dins del termini, acrediten
reunir els requisits i la resta de condicionants establits en estes bases.
Sol·licituds i documentació. Les sol·licituds es realitzaran per mitjà d’instància dirigida a la Direcció General de Transports i Logística de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, segons model que figura com annex II de la present orde, incloent-hi les declaracions responsables i compromisos necessaris per a la concessió de la subvenció.
...
Termini i lloc de presentació. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes a comptar des de l’endemà de la publicació de la corresponent convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, havent de reunir-se la totalitat dels requisits previstos en estes bases en el moment de finalització del dit termini. {del 5 d' abril al 4 de maig de 2012,a.i.}
2. Les instàncies de sol·licitud junt amb la documentació requerida hauran de presentar-se en la seu de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient en l’avinguda Blasco Ibáñez, número 50, València. Així mateix, podran presentar-se en qualsevol dels servicis territorials de les tres províncies, directament o per qualsevol de les formes que preveu l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Quan la sol·licitud no es presente directament en les oficines de l’esmentada seu de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, es recomana anunciar a la Direcció General de Transports i Logística la presentació de l’esmentada sol·licitud remetent una còpia de la instància per mitjà de fax (+34 96 386 22 62) o telegrama en el mateix dia.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia