jueves, 7 de junio de 2012

s’atorga a Endesa Gas Transportista, SL, l’autorització administrativa per a la construcció de les instal·lacions corresponents als trams designats com a 1, 3 i 5 del gasoducte de transport secundari denominat Marina Alta, Fase II, en els termes municipals de Xàbia, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Benissa, Senija i Calp, en la província d’Alacant, s’aprova el projecte d’execució i es declara en concret la seua utilitat pública. (CBREDE/2006/46/03).

...
Esta Direcció General d’Energia resol:

Primer. Atorgar autorització administrativa a l’empresa Endesa Gas Transportista, SL, per a la construcció del gasoducte de transport secundari denominat Marina Alta, Fase II, dels trams designats com a 1, 3 i 5 (detallats en la taula inferior), en els termes municipals de Xàbia, el Poble Nou de Benitatxell, Teulada, Benissa, Senija i Calp, en la província d’Alacant, conforme al detall següent:
Tram Termes municipals afectats Referència de traçat per vèrtexs
1 Xàbia, el Poble Nou de Benitatxell i Teulada V-AL-000 al V-AL-061
3 Benissa V-AL– 078 al V-AL-097
5 Benissa i Calp V-AL-097.34 al V-AL-0214
Esta autorització quedarà sotmesa a les condicions que figuren a continuació:
I – El titular de la instal·lació ha de constituir en el termini d’un mes una garantia per valor de 64.374,48 euros, import del dos per cent del pressupost de la totalitat de les instal·lacions del gasoducte de transport secundari denominat Marina, Alta Fase II, per a garantir el compliment de les seues obligacions, conforme assenyala l’article 82 del Reial Decret 1434/2002, de 27 de desembre. Esta fiança es constituirà en la Tresoreria del Servici Territorial d’Alacant de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública, de conformitat amb l’Orde de 14 de febrer de 1986, de la Conselleria d’Economia i Hisenda, per la qual es regula el procediment de constitució i devolució de fiances. La fiança serà tornada al titular de la present autorització, després de la seua sol·licitud, una vegada que el Servici Territorial d’Energia d’Alacant formalitze l’acta de posada en marxa del gasoducte de transport secundari denominat Marina Alta, Fase II, incloses les variacions a què puga afectar-se la present resolució de conformitat amb el que disposa la part dispositiva d’esta i l’interessat justifique el compliment de les obligacions derivades d’esta autorització.
II. Endesa Gas Transportista, SL, ha de complir estrictament les obligacions que s’assenyalen en l’article 68, Obligacions dels titulars d’autoritzacions per a la regasificació, transport i emmagatzematge de gas natural de la Llei 34/1998, de 7 d’octubre, així com en els apartats 1 i 3 de l’article 6 del Reial Decret 1434/2002, de 27 de desembre, i en la resta de regulació aplicable a l’exercici de la seua activitat com a empresa gasista.
III. El titular d’esta autorització gaudirà, com a transportista, dels drets que assenyala l’article 69 de la Llei 34/1998, de 7 octubre, així com els que assenyalen els apartats 1 i 2 de l’article 6 del Reial Decret 1434/2002, de 27 de desembre, abans referit.
IV. Esta autorització s’entén sense perjuí de les concessions i autoritzacions sobre protecció del domini públic que siguen necessàries, d’acord amb altres disposicions que resulten aplicables, la corresponent legislació sectorial en especial la relativa a l’ordenació del territori, urbanisme i al medi ambient, tot això segons el que disposa l’article 67.3 de la Llei 34/1998, de 7 d’octubre, del Sector d’Hidrocarburs.
V. Els trams intermedis del present gasoducte Marina Alta, Fase II, designats com a 2 i 4, no inclosos en la present autorització, s’integraran amb els autoritzats en esta per a mantindre la funcionalitat i la finalitat de conjunt del gasoducte.
VI. El règim econòmic i retributiu es regirà per les disposicions vigents en cada moment.
VII. Esta autorització s’atorga sense perjuí de tercers i deixant estalvis els drets particulars.
VIII. Serà causa de revocació de la present autorització:
– L’incompliment de la constitució del depòsit de garantia en la forma i el termini assenyalat en este condicionat.
– L’incompliment de les condicions expressades, la variació substancial de les característiques descrites en la documentació presentada i que n’ha determinat l’atorgament o una altra causa excepcional que ho justifique.
IX. Endesa Gas Transportista, SL, haurà d’adoptar les mesures i les actuacions necessàries per a fer complir el contingut de la Resolució de 13 de juny de 2008, de la directora general de Gestió del Medi Natural de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, per la qual es formula declaració d’impacte ambiental del gasoducte autoritzat, en els trams que s’autoritzen pel present acte administratiu.
Segon. Aprovar el projecte d’execució del denominat gasoducte de transport secundari Marina Alta, Fase II, en els trams autoritzats en el punt primer d’esta resolució, firmat per tècnic competent, les característiques principals del qual s’indiquen a continuació i sotmetre’ls a les condicions que igualment es detallen:
– Tipus de gas: gas natural.
– Punt de connexió: posició 03, situada en el terme municipal de Xàbia (Alacant), de la Fase I d’este gasoducte, denominat Marina Alta, Fase I, del qual és continuació.
– Traçat: discorrerà pels termes municipals de Xàbia, amb una afecció de 3.967 m; per a entrar en el terme municipal del Poble Nou de Benitatxell, amb una longitud d’afecció de 2.081 m; continua pel terme municipal de Teulada, amb un recorregut de 3.300 m; seguix per Benissa, amb una longitud d’afecció de 8.879 m; continua pel terme municipal de Senija, amb una afecció de 1.062 m, i finalitza en el terme municipal de Calp, on s’instal·larà la posició 05, on acaba el gasoducte, amb una longitud d’afecció de 1.791 m.
– Canonades i característiques: En un sol ramal principal, d’acer al carboni de 10’’de diàmetre, especificació API 5L, qualitat grau X-42, amb transport de gas a una pressió màxima de disseny de 80 bar i màxima de servici de 59 bar (transport secundari).
Les canonades han de discorrer soterrades a les profunditats següents:
– En condicions normals d’estesa de la conducció, la profunditat mínima és d’un metre sobre la seua generatriu superior.
– En l’encreuament de rius, torrents o rierols importants, s’ha previst aconseguir una profunditat mínima de soterrament entre 1,50 i 2,50 m, així mateix, en els encreuaments de carreteres, autovies, autopistes i altres vials, la canonada s’instal·larà a 1,50 m, com a mínim.
– En tot cas, s’han d’ajustar als condicionats dels informes dels organismes consultats, el contingut dels quals ha sigut acceptat per l’empresa peticionària.
Els cabals considerats per a subministrament inicial es distribuiran de la forma següent: el Poble Nou de Benitatxell, 1.370 m³(N)/h; Teulada, 3.189 m³(N)/h; Benissa, 2.534 m³(N)/h; Ondara, 500 m³(N)/h; la Xara (Dénia), 3.000 m³(N)/h; Pedreguer, 1.000 m³(N)/h, i Calp, 3.700 m³(N)/h.
– Estacions de Regulació i Mesura (ERM):
S’instal·len dos ERM, una en cada una de les posicions assenyalades i emplaçaments exposats en l’apartat Traçat amb les característiques següents:
– Posició P-04: ERM.G-400 de 80/16 bar, amb un cabal màxim d’11.050 m³(N)/h, en el terme municipal de Teulada.
– Posició P-05: ERM.G-1000 de 80/16 bar, amb un cabal màxim de 27.200 m³(N)/h, en el terme municipal de Calp.
– Instalaciones auxiliars:
– Dos vàlvules de seccionament manual localitzades en cada una de les posicions assenyalades.
– Protecció catòdica per mitjà d’un sistema de protecció catòdica EPC (referència en el projecte).
– Sistema de comunicació i telecontrol, a través d’un conducte de polietilé que allotja el cable de fibra òptica.
– Instal·lacions elèctriques, les necessàries per al funcionament dels sistemes abans esmentats.
– Pressupost total conjunt: 3.218.724,25 euros.
Les condicions a les quals està sotmesa la mencionada aprovació són les següents:
1. Les obres hauran d’executar-se d’acord amb el projecte aprovat, amb les variacions que si és el cas se sol·liciten i autoritzen i es referiran als elements compresos en l’àmbit d’aplicació de l’Orde Ministerial de 18 de novembre de 1974, per la qual s’aprova el Reglament de xarxes i connexions de combustibles gasosos, en particular de les ITC-MIG. 5.1 i 6.1, i la resta de regulació de construcció vigent aplicable a este tipus d’instal·lacions. En tot cas, estes estaran previstes per a respondre als avanços tecnològics en el camp del gas i aconseguir abastiments flexibles i segurs.
2. El titular de l’esmentada instal·lació donarà compte de l’acabament de les obres al Servici Territorial d’Energia d’Alacant, als efectes de reconeixement, i presentarà l’oportú certificat de direcció, subscrit per tècnic competent.
3. El titular de la instal·lació notificarà per escrit al Servici Territorial d’Energia d’Alacant el començament dels treballs per a efectuar-ne inspeccions, en cas de considerar-ho convenient.
4. L’administració deixarà sense efecte la present resolució en qualsevol moment en el cas que s’observe l’incompliment de les condicions imposades per esta. En estos casos, l’Administració, amb l’oportú expedient previ, acordarà l’anul·lació de l’autorització amb totes les conseqüències d’orde administratiu i civil que se’n deriven, segons les disposicions legals vigents.
5. El titular de la instal·lació haurà de tindre en compte en l’execució del projecte les condicions imposades pels organismes afectats, totes les quals se li van notificar oportunament i van ser acceptades.
6. El termini d’execució de l’obra serà de huit mesos comptadors des de l’endemà a aquell en què s’obtinga la disponibilitat legal per a ocupar materialment tots els terrenys necessaris per a l’execució de les instal·lacions. No obstant això, amb anterioritat a la finalització d’este termini, Endesa Gas Transportista, SL, podrà sol·licitar-ne una ampliació per mitjà de sol·licitud motivada davant d’este òrgan directiu.
Tercer. Declarar, en concret, la utilitat pública del gasoducte autoritzat en el punt primer de la present resolució, la qual cosa porta implícita la necessitat d’ocupació dels béns i drets afectats i implica la urgent ocupació d’estos als efectes de l’article 52 de la Llei d’Expropiació Forçosa, que es concreta en una afecció a les finques particulars, incloses en la relació de l’annex I, amb l’abast i els efectes previstos en l’article 56 de la Llei 54/1997, de 27 de novembre i els articles 157.1, 158, 159, 160 i 162.3 del Reial Decret 1955/2000, d’1 de desembre.
Abreviaturas utilizadas: Serv. m.l.=Servidumbre metros lineales; Serv. m²= Servidumbre metros cuadrados; O.T. m² = Ocupación temporal metros cuadrados; Exp. m² = Expropiación metros cuadrados; PO = Posición
Contra esta resolució, que no posa fi a la via administrativa, pot interposar-se un recurs d’alçada davant del secretari autonòmic d’Economia, Indústria i Comerç en el termini d’un mes comptador des de l’endemà de la notificació, d’acord amb el que establix l’article 115 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, del Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.{ Del 8 de Juny al 7 de Juliol de 2012, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia