viernes, 1 de junio de 2012

Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Penyal d’Ifac - Salines de Calp, de modificació del Pla Rector d’Ús i Gestió i d’ampliació del Parc Natural del Penyal d’Ifac - Salines de Calp. ... s’acorda iniciar el procediment d’elaboració i aprovació.

L’àmbit territorial per a l’elaboració del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals seria l’actual parc natural, al qual se suma la zona humida catalogada de les salines de Calp i una sèrie de parcel·les que queden limítrofes al penyal, i engloba totes les parcel·les amb vegetació natural del mateix tómbol.
L’àmbit que es proposa afegir a l’actual parc natural serien les parcel·les limítrofes i el de les salines de Calp. Atés que la superfície territorial del parc natural s’amplia, és necessari procedir a la revisió de la norma que regula els usos i la gestió de l’espai natural. Per això es procedirà a la modificació del Pla Rector d’Ús i Gestió, vigent des de l’aprovació del Decret 260/1993, de 30 de desembre, amb l’objectiu d’adequar-lo a la nova realitat territorial i de gestió, que suma una superfície total de 94 hectàrees, de les quals 49 hectàrees corresponen als nous terrenys que s’adherixen a l’actual parc natural.
El nou espai resultant passarà a denominar-se Penyal d’Ifac – Salines de Calp, una vegada finalitzat el procediment administratiu i la seua aprovació mitjançant un Decret del Consell.
1.- S’acorda iniciar el procediment d’elaboració i aprovació del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Penyal d’Ifac – Salines de Calp, de modificació del Pla Rector d’Ús i Gestió i d’ampliació del Parc Natural del Penyal d’Ifac – Salines de Calp els àmbits territorials provisionals del qual figuren com a annex a la present orde. El dit àmbit podrà modificar-se durant la tramitació dels expedients.
2.1. A partir de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, quedaran sotmeses a informe previ, preceptiu i vinculant de la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, les autoritzacions, llicències i qualsevol tipus de procediment administratiu previst en l’article 28, apartat 1, lletres b) a f), de la Llei 11/1994, de 27 de desembre, de la Generalitat, d’Espais Naturals Protegits de la Comunitat Valenciana, que afecten els àmbits territorials del Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals del Penyal d’Ifac – Salines de Calp, del Pla Rector d’Ús i Gestió o del Parc Natural del Penyal d’Ifac – Salines de Calp, previstos ambdós en l'annex a la present orde. El dit informe haurà de ser emés per l’administració actuant en el termini màxim de 90 dies.
2. Les mesures cautelars a què fa referència l’anterior apartat 1, de conformitat així mateix amb l’esmentat article 28 de l’esmentada Llei 11/1994, tindran una vigència màxima de tres anys i podran ser complementades i especificades, per a un millor compliment dels objectius del pla, mitjançant un Acord del Consell de la Generalitat a proposta de la consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia