jueves, 17 de mayo de 2012

proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i grau superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny per al curs acadèmic 2012-2013

Àmbit d’aplicació.- Esta resolució serà aplicable als procediments d’accés i admissió de l’alumnat que vullga cursar cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny durant el curs acadèmic 2012-2013 a la Comunitat Valenciana. 
Requisits acadèmics d’accés.- 1. Conforme establix l’article 14.1 del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig, per a accedir al grau mitjà de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny serà necessari estar en possessió del títol de graduat en Educació Secundària Obligatòria, o títol declarat equivalent.
A estos efectes, i segons està previst en la disposició addicional quarta del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig, podran accedir a més a estes ensenyances, els qui complisquen algun dels següents requisits:
a) Estar en possessió del títol de tècnic d’Arts Plàstiques i Disseny.
b) Haver superat, de les ensenyances d’Arts Aplicades i Oficis Artístics, el tercer curs d’ensenyances comunes del pla d’estudis de 1963 o el segon curs del pla experimental.
c) Estar en possessió del títol de tècnic auxiliar o tècnic de les ensenyances de Formació Professional.
d) Haver superat altres estudis declarats equivalents a efectes acadèmics a algun dels anteriors.
2. Conforme a l’article 14.2 del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig, per a accedir al grau superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny serà necessari estar en possessió del títol de Batxiller, o títol declarat equivalent.
A este efecte, i segons està previst en la disposició addicional quarta del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig, podran accedir, a més, a estes ensenyances els qui complisquen algun dels següents requisits:
a) Estar en possessió del títol de tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny.
b) Estar en possessió del títol de graduat en Arts Aplicades i Oficis Artístics corresponents al pla d’estudis de 1963 o del pla experimental.
c) Estar en possessió del títol de tècnic especialista o de tècnic superior de les ensenyances de Formació Professional.
d) Haver superat altres estudis equivalents a efectes acadèmics a algun dels anteriors.
e) Estar en possessió d’una titulació universitària o equivalent.
3. Així mateix, per a accedir al grau mitjà i al grau superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny, a més dels requisits acadèmics arreplegats en els apartats anteriors, s’haurà de superar una prova o part específica d’accés que permeta demostrar les aptituds i els coneixements artístics necessaris per a cursar amb aprofitament les ensenyances de les quals es tracte. 
Exempcions de la prova o part específica d’accés.- 1. Estaran exempts de realitzar la prova o part específica d’accés al grau mitjà de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny: 

a) Els qui estiguen en possessió d’un títol de tècnic o tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny d’una família professional relacionada amb les ensenyances que es desitgen cursar.
b) Els qui hagen superat els cursos comuns d’Arts Aplicades i Oficis Artístics dels plans d’estudis establits pel Decret 2127/1963, de 24 de juliol, els establits amb caràcter experimental a l’empara del Reial Decret 799/1984, de 28 de març, sobre la regulació d’experiències en centres d’Ensenyances Artístiques, així com pel Reial Decret 942/1986, de 9 de maig, pel qual s’establixen normes generals per a la realització d’experimentacions educatives en centres docents.
2. Estaran exempts de realitzar la prova específica d’accés al grau superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny, els qui estiguen en possessió de qualsevol títol de tècnic superior d’Arts Plàstiques i Disseny d’una família professional relacionada amb les ensenyances que es vullguen cursar, o títol declarat equivalent.
3. Estaran exempts de realitzar la prova específica d’accés als graus mitjà i superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els qui estiguen en possessió d’alguna de les següents titulacions:
a) Títol de Batxiller, modalitat d’Arts, o Batxillerat artístic experimental.
b) Títol superior d’Arts Plàstiques o títol superior de Disseny, en les seues diferents especialitats, o títols declarats equivalents.
c) Títol superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals, en les seues diferents especialitats.
d) Llicenciat en Belles Arts.
e) Arquitectura.
f) Enginyeria Tècnica en Disseny Industrial.
4. Estaran exempts de realitzar la prova o part específica d’accés als graus mitjà i superior de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els qui, estant en possessió dels requisits acadèmics d’accés, acrediten tindre experiència laboral, almenys d’un any, relacionada directament amb les competències professionals del cicle formatiu de grau mitjà o superior a què es vol accedir, tal com indica l’article15.4 del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig. Per a això s’haurà d’aportar
la següent documentació:
Certificat de l’empresa on haja adquirit l’experiència laboral, en què conste específicament la duració del contracte, l’activitat desenrotllada i el període de temps en què s’ha realitzat esta activitat. En el cas de treballadors per compte propi, el certificat d’alta en el cens d’obligats tributaris. En ambdós casos s’haurà de dur un certificat de vida laboral. 
Accés sense requisits acadèmics 1. Segons allò que establix l’article 52.3 de la Llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig d’Educació, i d’acord amb l’article 16.1 del Reial Decret 596/2007, de 4 de maig, podran accedir al grau mitjà de les ensenyances professionals d’Arts Plàstiques i Disseny els qui no tinguen els requisits acadèmics d’accés, i acrediten, per mitjà de la superació d’una prova d’accés, que posseïxen els coneixements i habilitats suficients per a cursar amb aprofitament estes ensenyances, a més de les aptituds i coneixements artístics necessaris i tinguen, com a mínim, dèsset anys complits l’any de realització de la prova.
Organització de la prova d’accés.- La prova d’accés es realitzarà en el centre on l’alumnat vullga començar els estudis d’arts plàstiques i disseny, sense perjuí que la conselleria competent en matèria d’educació puga habilitar altres centres per a la realització de la prova.
Convocatòria de les proves i formalització d’inscripcions.- 1. El calendari de la convocatòria en els centres docents públics per al curs 2012-2013 s’indica en l’annex I.
2. El termini per a les inscripcions a les proves d’accés a les diferents especialitats, i la formalització de matrícula serà també el que s’indica en el calendari de l’annex I, per als centres públics.
3. El calendari i termini d’inscripció per als centres privats serà el que estos establisquen en les seues pròpies normes d’organització i funcionament, sense perjuí que la publicació de les llistes definitives de qualificacions de la part específica i/o prova específica de la prova d’accés haurà de realitzar-se en el termini indicat en l’annex I.
4. Per a la formalització de les sol·licituds d’inscripció, els centres docents designats per a la realització de les proves hauran de facilitar als interessats el model que figura com a annex II d’esta resolució. Una vegada omplit, haurà d’entregar-se en la secretaria del respectiu centre docent, junt amb la documentació que, si és procedent, siga necessària per a l’acreditació de les dades al·legades. Una còpia segellada, datada i numerada serà tornada a l’interessat.
5. La sol·licitud d’inscripció serà única per a cada grau, siga mitjà o superior, independentment dels estudis que desitge realitzar posteriorment l’interessat.
ANNEX I
Proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior de les ensenyances d’Arts Plàstiques i Disseny

Calendari convocatòria curs 2012-2013
Activitat / Del - al
Nomenament dels membres del tribunal 25-maig 31-maig
Publicació dels membres del tribunal 04-juny 04-juny
Inscripció part general de la prova d’accés de juny per als qui no reunixen requisits 25-maig 05-juny
Inscripció per a la part específica de la prova d’accés o prova específica cicles formatius. Juny 25-maig 14-juny
Publicació llistes definitives d’admesos per a la part general de la prova d’accés. Juny 06-juny 06-juny
Matrícula d’alumnes d’accés directe. Juny 25-maig 06-juliol
Realització part general de la prova d’accés de juny. Prova dels qui no reunixen els requisits acadèmics. 07-juny 07-juny
Publicació qualificacions de la part general de la prova d’accés. Juny 08-juny 08-juny
Reclamacions llistes provisionals qualificacions de la part general de la prova d’accés. Juny 09-juny 12-juny
Publicació llistes definitives qualificacions part general de la prova d’accés. Juny 14-juny 14-juny
Publicació llistes definitives d’admesos part específica de la prova d’accés o prova específica. Juny. 15-juny 15-juny
Part específica de la prova d’accés o prova específica a cicles formatius. Juny 18-juny 19-juny
Publicació llistes provisionals qualificacions part específica de la prova d’accés o prova específica. Juny. 20-juny 20-juny
Reclamacions llistes provisionals qualificacions de la part específica. Juny 21-juny 23-juny*
Publicació llistes definitives qualificacions part específica de la prova d’accés o prova específica. Juny. 27-juny 27-juny
Matrícula d’alumnes amb la prova d’accés superada al juny 28-juny 06-juliol
Inscripció part general de la prova d’accés de setembre per als qui no reunixen requisits 03-set 06-set
Inscripció per a la part específica de la prova d’accés o prova específica. Setembre 03-set 14-set
Publicació llistes definitives d’admesos part general de la prova d’accés. Setembre 06-set 06-set
Matrícula d’alumnes d’accés directe. Setembre 03-set
Realització part general de la prova d’accés de setembre. Prova dels qui no reunixen requisits acadèmics. 07-set 07-set
Publicació qualificacions de la part general de la prova d’accés. Setembre 10-set 10-set
Reclamacions llistes provisionals qualificacions. Setembre 11-set 13-set

Publicació llistes definitives qualificacions part general de la prova d’accés. Setembre 14-set 14-set
Publicació llistes definitives d’admesos part específica de la prova d’accés o prova específica. Setembre 17-set 17-set
Part específica de la prova d’accés o prova específica a cicles formatius. Setembre 18-set 19-set
Publicació llistes provisionals qualificacions part específica de la prova d’accés o prova específica. Setembre. 20-set 20-set
Reclamacions llistes provisionals qualificacions de la part específica. Setembre 21-set 24-set
Publicació llistes definitives qualificacions part específica de la prova d’accés o prova específica. Setembre 25-set 25-set
Matrícula d’alumnes amb la prova d’accés superada. Setembre 26-set
* Per coincidència amb dies festius en la ciutat d’Alacant, l’EASD d’Alacant ampliarà el període de reclamació de les llistes provisionals de les qualificacions de la part específica per a garantir un període de tres dies hàbils.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia