miércoles, 4 de julio de 2012

ajudes a la producció editorial en valencià per al 2012

Primer.- Es convoca un concurs públic per a la concessió d’ajudes a la producció editorial en valencià per al 2012 i s’aproven les bases per les quals es regix esta convocatòria, els models normalitzats de sol·licitud i la documentació necessària (annexos I, II i III).
Segon.- L’import global màxim destinat a estes ajudes és de 70.000 euros.
Bases de la convocatòria per a l’adjudicació d’ajudes a la producció editorial en valencià per a 2012
Primera. Objecte i condicions de la convocatòria. 1. Són objecte d’ajuda tots els llibres publicats en valencià, incloses les línies editorials entorn de les ciències humanes i socials que constituïsquen eines bàsiques o complementàries o que siguen resultat d’investigacions que promocionen les disciplines esmentades, per empreses editorials comercials que tinguen seu social a la Comunitat Valenciana i a les quals se’ls haja atorgat el número de depòsit legal durant l’any 2011.
Pel que fa a les obres que s’editen en diversos volums de venda independent i que hagen obtingut el número de depòsit legal en un exercici anterior, podran participar en la convocatòria els volums que tinguen data d’edició de l’any 2011.
Els llibres objecte d’esta subvenció han de reunir les següents característiques:
a) Estar comercialitzats, almenys, en 50 punts de venda, excepte en el cas de llibres de caràcter professional.
b) Tindre una tirada mínima de 500 exemplars.
c) Ser l’edició d’una obra inèdita o d’una obra l’última edició de la qual date de més de 15 anys, en la llengua que es proposa publicar.
També es podran subvencionar projectes editorials que incorporen a una obra ja editada una novetat (estudi crític, nova traducció, etc.) que, segons el parer de la comissió de valoració, tinga especial rellevància cultural.
d) Posseir un mínim de 50 pàgines per exemplar, excepte els llibres infantils, de teatre i de poesia.
e) Adequar-se a una de les categories següents:
– Obres de referència i consulta (llibres d’història, bibliografies, etc.).
– Obres de pensament en disciplines humanístiques o científiques.
– Obres de ficció, de caràcter infantil i juvenil.
2. També podran optar a esta ajuda les partitures publicades per editorials que tinguen la seua seu social a la Comunitat Valenciana, sempre que tinguen un mínim de quatre pàgines i una tirada mínima de 300 exemplars.
3. Una obra que estiga editada en diverses enquadernacions (rústica, cartoné, etc.) només podrà presentar-se en una d’estes.
Tercera. Requisits dels beneficiaris. 1. Podran optar a esta subvenció totes les empreses editorials que tinguen seu social a la Comunitat Valenciana la producció de les quals siga comercialitzada per mitjà de llibreries.
Sexta. Termini de les sol·licituds i documentació que cal presentar. 1. El termini de presentació de sol·licituds és de 15 dies hàbils comptats des de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 5 al 21 de juliol de 2012,a.i.}
7. Les sol·licituds hauran de presentar-se en el Registre Auxiliar de la Biblioteca Valenciana (monestir de Sant Miquel dels Reis. Av. Constitució, 284. 46019 València), en els registres de les direccions territorials de Turisme, Cultura i Esport d’Alacant, Castelló o València.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia