viernes, 4 de mayo de 2012

ajudes indemnitzatòries per a l’eradicació i el control del bacteri de quarantena Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al., responsable de la malaltia coneguda com a foc bacterià de les rosàcies.

ANNEX I
Bases del règim de les ajudes indemnitzatòries per a l’eradicació i el control del bacteri de quarantena Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al., causant de la malaltia coneguda com a foc bacterià de les rosàcies
Base 1. Objecte i quantia de les ajudes indemnitzatòries. 1. Seran objecte d’indemnització:
a) Els gastos justificats de l’arrancada i la destrucció del material vegetal ordenat pel / per la director/a general competent en matèria de sanitat vegetal, valorat d’acord amb els barems màxims que s’establixen en l’annex II. La subvenció que es concedirà seran els gastos justificats amb els màxims que figuren en l’annex II esmentat.
b) Les plantacions o el material afectat destruït, valorat d’acord amb els barems que s’establixen en l’annex II. Estos barems són valors màxims i la seua aplicació en cada cas concret la determinarà el/la director/ a general competent en matèria de sanitat vegetal, i amb esta finalitat es tindran en compte l’edat de les plantacions, la densitat, el vigor vegetatiu, el grau d’afectació causat per l’organisme nociu, les varietats i les infraestructures de la parcel·la. Esta modulació es publicarà com a annex en cada orde de convocatòria que s’establisca per al pagament d’indemnitzacions.
c) Els possibles danys causats per les pèrdues de valor en les plantacions o el material vegetal com a conseqüència d’immobilització cautelar ordenada oficialment, si posteriorment no es confirma la presència del patogen. La indemnització no podrà superar el 50% dels valors de l’apartat b.
d) Gastos derivats de la desinfecció de magatzems, cambres, apers o altres objectes que es declaren contaminats fins a 300 euros per explotació. La justificació dels gastos esmentats anteriorment es realitzarà per mitjà de factura o, quan les mesures fitosanitàries s’executen pel mateix titular de l’explotació agrícola, serà indemnitzable la part proporcional dels gastos justificats imputables a estes labors, fins al límit anterior.
3. Beneficiaris. Podran ser beneficiaris de les indemnitzacions que es regulen en estes bases:
a) Els titulars d’explotacions de fruiters incloses en la llista de vegetals hostes susceptibles al foc bacterià detallades en l’orde corresponent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, que hagen sigut declarats contaminats per resolució del / de la director/a general competent en matèria de sanitat vegetal.
b) Els titulars d’explotacions de plantes ornamentals incloses en la llista de vegetals hostes susceptibles al foc bacterià detallades en l’orde corresponent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua que hagen sigut declarats contaminats per resolució del / de la director/a general competent en matèria de sanitat vegetal.
c) Els productors o comerciants de plantes de viver que estiguen inscrits en el Registre Oficial de Productors de Llavors i Plantes de Viver i/o en el Registre de Productors, Comerciants i Importadors de Vegetals que posseïsquen plantes incloses en la llista de vegetals hostes susceptibles al foc bacterià detallades en l’orde corresponent de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua que hagen sigut declarats contaminats per resolució del / de la director/a general competent en matèria de sanitat vegetal.
Les ajudes es destinaran a compensar els agricultors i productors de material vegetal per les pèrdues causades per malalties de les plantes, de conformitat amb el que establix l’article 10.2 del Reglament (CE) 1857/2006, de la Comissió, de 15 de desembre de 2006, sobre aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat a les ajudes estatals per a les xicotetes i mitjanes empreses dedicades a la producció de productes agrícoles.
4. Terminis per a la presentació de sol·licituds i documentació. 1. El termini de presentació de sol·licituds es determinarà en cada convocatòria d’ajudes.
2. Les indemnitzacions se sol·licitaran d’acord amb els models establits en l’annex III, hauran de dirigir-se a la direcció general competent en matèria de sanitat vegetal i presentar-se en el Registre General de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua (carrer d’Amadeu de Savoia, núm. 2, 46010 València) o de qualsevol altra de les formes previstes en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Sempre que les condicions tècniques ho permeten, podrà realitzarse la presentació telemàtica de les sol·licituds. Per a això, s’accedirà al Catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat accessibles a través de <www.tramita.gva.es>, i se seleccionarà el servici corresponent.
Per a poder accedir a este sistema telemàtic, el sol·licitant haurà de disposar de firma electrònica avançada amb el certificat reconegut d’entitat (persones jurídiques) o amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), els dos emesos per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana. En el cas de presentar un certificat digital de persona física i que s’actue en representació d’una persona jurídica, s’haurà d’inscriure prèviament en el Registre de Representacions de Caràcter Voluntari davant de la Generalitat per a la realització de tràmits per via telemàtica.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia