viernes, 4 de mayo de 2012

150 ajudes, suport i el foment d’activitats culturals i artístiques vinculades a la cultura popular i tradicional del poble valencià i promogudes per entitats sense ànim de lucre que es realitzen al territori de la Comunitat Valenciana durant l’any 2012,

Primer.- Es convoca la concessió d’ajudes destinades a finançar el suport i el foment d’activitats culturals i artístiques vinculades a la cultura popular i tradicional del poble valencià i promogudes per entitats sense ànim de lucre que es realitzen al territori de la Comunitat Valenciana durant l’any 2012, i s’aproven les bases per les quals es regix la convocatòria, incloses com a annex I en esta orde.
Segon.- L’import màxim global de les ajudes a concedir és de 170.000 euros.
ANNEX I
Bases de la convocatòria per a l’adjudicació d’ajudes per al foment i el suport d’activitats culturals, organitzades amb motiu de festes populars i tradicionals
Objecte i finalitat.- La present convocatòria té com a finalitat contribuir, amb l’atorgament de subvencions, a la programació i l’organització d’activitats culturals i artístiques que, vinculades a la cultura popular i tradicional del poble valencià, realitzen les entitats sense ànim de lucre a la Comunitat Valenciana durant l’any 2012.
A l’efecte d’esta convocatòria, s’entén per cultura popular i tradicional el conjunt de manifestacions de la memòria i de la vida col·lectiva del poble valencià, i en especial les festes, les tradicions, els costums, la música, els balls i les danses, les representacions, el folklore, els usos, les tècniques i els coneixements, tots tradicionals, així com qualsevol altra manifestació de caràcter popular i tradicional.
Beneficiaris i requisits.- Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris que establixen les bases, poden sol·licitar les ajudes les comissions i juntes de festes populars i tradicionals de la Comunitat Valenciana, i en especial les associacions culturals i fundacions, la Junta Central Fallera de València, la Federació de les Fogueres de Sant Joan d’Alacant, la Junta de Festes de Castelló i d’altres entitats relacionades amb la celebració de les festes de Falles, Fogueres, Gaiates i Moros i Cristians, que complisquen els requisits següents:
a) Tindre veïnatge administratiu a la Comunitat Valenciana i realitzar les activitats dins del seu àmbit territorial durant l’any 2012.
b) No tindre finalitats lucratives.
c) Disposar d’estructura i capacitat de gestió suficients per a realitzar l’activitat que constituïx l’objecte de la subvenció.
d) No incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari indicades en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Nombre màxim d’ajudes.- Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris que establixen les bases, es poden concedir un màxim de 150 ajudes, que s’han de destinar a sufragar els gastos corrents generades per les activitats objecte del projecte, de les quals s’exclouen les ocasionades pel manteniment de l’entitat.
Activitats subvencionables.- Poden obtindre estes ajudes els projectes o les activitats culturals i artístiques que contribuïsquen a la investigació, la recuperació, la promoció, la difusió i l’expressió d’aspectes de la cultura popular i tradicional, d’acord amb la base primera d’esta convocatòria i amb els criteris de valoració de la base deu, i en especial:
a) Activitats dirigides a la recuperació de la música tradicional valenciana vinculada a la festa tradicional o popular.
b) Exposicions d’obra artística, indumentària, etc., que mostren els aspectes singulars de les festes tradicionals i populars.
c) Certàmens literaris vinculats igualment a aspectes de les festes.
d) Actuacions d’investigació, recuperació i difusió dels aspectes culturals i històrics de les festes.
e) Activitats teatrals vinculades a les festes.
f) Activitats que fomenten la participació de la dona en activitats artístiques o culturals vinculades a festes populars o tradicionals.
g) Qualsevol activitat de contingut semblant a les anteriors que contribuïsca
a difondre aspectes de la festa.
Presentació de sol·licituds.- 1. El termini de presentació de sol·licituds és d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 3 de maig al 2 de juny de 2012,a.i.}
2. Les sol·licituds, que s’han de formular segons el model de l’imprés normalitzat que s’adjunta a la present orde com a annex Sol·licitud de subvencions de promoció i difusió cultural, s’han d’adreçar a la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, Direcció General de Patrimoni Cultural.
8 ... La tramitació telemàtica pot fer-se a través del PROP, en l’URL següent:
<http://www.gva.es/portal/page/portal/inicio/procedimientos?id_proc=1360>.
Els documents complementaris de la sol·licitud poden ser aportats telemàticament. En este cas, només s’acceptaran en format pdf i hauran d’estar firmats per mitjà de la plataforma de firma en línia de l’ACCV:
<http://www.accv.es/ciudadanos/firma-on-line-pdf/>.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia