lunes, 7 de mayo de 2012

ajudes per a la realització d'activitats complementàries per a l'alumnat escolaritzat en centres d'Educació Especial o en unitats d'Educació Especial ubicades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics.

Convocatòria i objecte. 1. Es convoca un concurs d’ajudes econòmiques per a la realització d’activitats complementàries, programades per a l’alumnat escolaritzat en centres d’Educació Especial o en unitats específiques d’Educació Especial ubicades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.
2. El seu objectiu serà el desenrotllament de les habilitats socials i d’autonomia personal necessàries per a la integració de l’alumnat amb necessitats educatives especials.
Aprovació de les bases. S’aproven les bases per les quals es regirà esta convocatòria, que figuren en els annexos I i II de la present orde, així com els següents documents adjunts: annex III, domiciliació bancària; annex IV, sollicitud; annex V, relació de l’alumnat participant; annex VI, recursos personals; annex VII, autorització paterna (autorització dels pares, mares o tutors legals de l’alumne/a per a assistir a l’activitat complementària).
Definició i realització de les activitats complementàries. 1. Als efectes d’esta orde, es definixen com a activitats complementàries les organitzades durant l’horari escolar pels centres d’acord amb el seu projecte educatiu, i que tenen un caràcter diferenciat de les pròpiament lectives pel moment, espai o recursos que utilitza. Es podran considerar així mateix altres activitats que, estant previstes en la PGA del centre, es realitzen de manera total o parcial fora de l’horari escolar i estiguen encaminades a potenciar l’obertura del centre al seu entorn, a procurar la formació integral de l’alumnat en aspectes que es referixen a l’ampliació del seu horitzó cultural, i a la preparació per a la seua inserció en la societat o l’ús del temps lliure.
2. Estes activitats s’hauran desenrotllat durant el curs escolar 2011- 2012, i hauran finalitzat abans del 30 de juny de 2012.
Finançament. 1. Les ajudes concedides finançaran parcialment els gastos que es generen derivats del cost individualitzat de les activitats complementàries realitzades per l’alumnat. En tot cas, la quantitat concedida no podrà excedir el total dels gastos generats pel desenrotllament d’estes.
2. Estes ajudes es finançaran  per un import global màxim de 32.130 euros.
ANNEX I
Bases de la convocatòria

Objectius. 1. La present convocatòria està destinada a afavorir, per mitjà d’una ajuda econòmica, l’accés a les activitats complementàries dels alum-nes i les alumnes amb necessitats educatives especials, escolaritzats
en centres d’Educació Especial o en unitats específiques d’Educació Especial ubicades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics de la Comunitat Valenciana.
2. Els seus objectius prioritaris són:
a) Afavorir el desenrotllament d’habilitats socials i de relació interpersonal.
b) Incrementar el nivell d’independència de l’alumne o alumna pel que fa a autonomia personal (higiene, neteja personal, vestit i alimentació).
c) Utilitzar adequadament els recursos comunitaris: transport, telèfon públic, correus, informació i altres.
d) Planificar i participar en activitats d’oci i temps lliure.
Participants. Podran participar-hi tots els centres d’Educació Especial, i totes les unitats específiques d’Educació Especial ubicades en centres ordinaris sostinguts amb fons públics situats en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, que hagen programat activitats complementàries per al seu alumnat.
Sol·licitud i entrega de documentació. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà el comprés entre el 4 de juny i el 6 de juliol, ambdós inclosos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia