viernes, 13 de enero de 2017

La Generalitat ofereix assessorament gratuït als afectats per les clàusules sòl / La Generalitat ofrece asesoramiento gratuito a los afectados por las cláusulas suelo

La Generalitat ofereix assessorament gratuït als afectats per les clàusules sòl
 
La Conselleria de Justícia i el Consell Valencià de Col·legis d'Advocats han acordat la posada en marxa d'un servei gratuït d'assessorament legal per als afectats per les clàusules sòl hipotecàries.

Es calcula que, entre les tres províncies de la Comunitat Valenciana, pot haver-hi unes 500.000 persones que en el seu moment van signar hipoteques que contenien clàusules sòl que, de mitjana, han pagat al voltant de 6.000 euros de més.

Aquest servei serà canalitzat a través dels serveis d'orientació jurídica dels col·legis d'advocats de la Comunitat Valenciana, amb els quals s'ha reunit la consellera Gabriela Bravo, per a tancar l'acord que permetrà la creació d'aquesta nova prestació inclosa en el catàleg de justícia gratuïta que ofereix la Generalitat.

La Generalitat assumirà tant el cost del servei dels professionals de l'advocacia, com el cost derivat de la formació específica en aquesta matèria que rebran els advocats de cada col·legi que vagen a prestar l'assessorament legal als afectats per aquesta situació.

Cada col·legi d'advocats de la Comunitat Valenciana prestarà l'assessorament en les seues respectives oficines dels Serveis d'Orientació Jurídica (SOJ). En els SOJ, els interessats tindran a la seua disposició:
 
  • La informació necessària sobre el que ha de fer si sap o sospita que la seua hipoteca té algun tipus de clàusula-sòl declarada il·legal pel Tribunal de Justícia de la Unió Europea.
  • Un formulari-tipus perquè l'afectat puga emplenar-ho amb l'assistència jurídica apropiada i presentar-ho davant l'entitat financera corresponent per a iniciar el procés legal.
Aquest acord que la Generalitat ha aconseguit amb els col·legis d'advocats és una iniciativa que fa avançar en una justícia per a tots i, a més, dóna una resposta ràpida i eficaç per a solucionar un problema que afecta a milers de valencians.

Tant la informació que estarà disponible en cada col·legi com el formulari-tipus estan dissenyats per a canalitzar l'assistència legal de qui ho sol·licite, facilitar les possibles reclamacions i arribar a solucions ràpides i sempre que siga possible, per la via extrajudicial.

El Grup Parlamentari Socialista en Les Corts va presentar una proposta parlamentària al desembre de 2016, després de conèixer-se la sentència sobre les clàusules sòl del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), perquè la Generalitat establira un servei d'assessoria gratuïta als afectats a la Comunitat. A més, el PSPV està treballant amb la Unió Consumidors (UCE) per a contribuir a articular solucions a aquesta problemàtica.
 




La Generalitat ofrece asesoramiento gratuito a los afectados por las cláusulas suelo
 

La Conselleria de Justicia y el Consejo Valenciano de Colegios de Abogados han acordado la puesta en marcha de un servicio gratuito de asesoramiento legal para los afectados por las cláusulas suelo hipotecarias.

Se calcula que, entre las tres provincias de la Comunitat Valenciana, puede haber unas 500.000 personas que en su día firmaron hipotecas que contenían cláusulas suelo que, de media, han pagado alrededor de 6.000 euros de más.

Este servicio será canalizado a través de los servicios de orientación jurídica de los colegios de abogados de la Comunitat Valenciana, con cuyos representantes se ha reunido la consellera Gabriela Bravo, para cerrar el acuerdo que permitirá la creación de esta nueva prestación incluida en el catálogo de justicia gratuita que ofrece la Generalitat.

La Generalitat asumirá tanto el coste del servicio de los profesionales de la abogacía, como el coste derivado de la formación específica en esta materia que recibirán los abogados de cada colegio que vayan a prestar el asesoramiento legal a los afectados por esta situación.

Cada colegio de abogados de la Comunitat Valenciana prestará el asesoramiento en sus respectivas oficinas de los Servicios de Orientación Jurídica (SOJ). En los SOJ, los interesados tendrán a su disposición:
  • La información necesaria sobre lo que debe hacer si sabe o sospecha que su hipoteca tiene algún tipo de clausula-suelo declarada ilegal por el Tribunal de Justicia de la Unión Europea.
  • Un  formulario-tipo para que el afectado pueda cumplimentarlo con la asistencia jurídica apropiada y presentarlo ante la entidad financiera correspondiente para iniciar el proceso legal.
Este acuerdo que la Generalitat ha alcanzado con los colegios de abogados es una iniciativa que hace avanzar en una justicia para todos y, además, da una respuesta rápida y eficaz para solucionar un problema que afecta a miles de valencianos.

Tanto la información que estará disponible en cada colegio como el formulario-tipo están diseñados para encauzar la asistencia legal de quien lo solicite, facilitar las posibles reclamaciones y llegar a soluciones rápidas y siempre que sea posible, por la vía extrajudicial.

El Grupo Parlamentario Socialista en Les Corts presentó una propuesta parlamentaria en diciembre de 2016, tras conocerse la sentencia sobre las cláusulas suelo del Tribunal de Justicia de la Unión Europea (TJUE), para que la Generalitat estableciera un servicio de asesoría gratuita a los afectados en la Comunitat. Además, el PSPV está trabajando con la Unión Consumidores (UCE) para contribuir a articular soluciones a esta problemática.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia