martes, 11 de junio de 2019

contractat temporalment com a professorat de religió en centres educatius del Departament d'Educació de Catalunya

-1 Aprovar les bases per a la contractació laboral temporal de professorat de religió en centres docents públics dependents del Departament d'Educació, que consten a l'annex 1.
-2 Aprovar el barem dels mèrits susceptibles de ser valorats en l'accés a la llista de candidats a prestar serveis com a professorat de religió, bloc II, que consta a l'annex 2.
-3 L'annex 3 conté informació sobre la normativa d'aplicació en aquest procediment.
-4 Les referències que contenen les bases reguladores del procediment als serveis territorials del Departament d'Educació, s'entenen realitzades al Consorci d'Educació de Barcelona pel que respecta al territori de la ciutat de Barcelona, d'acord amb el seu règim d'assumpció de funcions.
* * * * * * * * * * * * * * * * *   ensenyament.gencat.cat/
Annex 1
Bases
-1 Contractació temporal del professorat. 1.1 La contractació temporal del professorat de religió s'efectua per a substituir aquell que tingui reconeguda la reserva de lloc de treball, o per a cobrir determinats llocs de treball vacants mentre no siguin proveïts reglamentàriament amb les persones que n'hagin obtingut la titularitat mitjançant el procediment establert a l'efecte.
1.2 Per ser contractat temporalment com a professorat de religió en centres educatius del Departament d'Educació s'ha de formar part de les llistes de candidats, a les quals s'hi accedeix mitjançant convocatòria de concurs públic, en què s'ha d'acreditar el compliment dels requisits.
1.3 Les persones que integren les llistes de candidats s'ordenen en dos blocs en funció de si acrediten o no serveis prestats com a professorat de religió, d'acord amb l'ordre prioritari següent:
- Professorat amb serveis prestats com a professor de religió, que integra el bloc I.
- Persones admeses en convocatòries d'accés i que no han estat encara contractades, que integren el bloc II.
-2 Bloc I. Professorat amb serveis prestats com a professorat de religió. 2.1 El professorat que forma part de la llista d'admesos d'alguna de les convocatòries de concurs públic d'accés a les llistes i ha estat contractat en algun moment mitjançant contracte temporal com a professor de religió, constitueix un únic bloc ordenat pel temps de serveis prestats, llevat que renunciï a formar-ne part o hagi estat exclòs per algun dels motius d'exclusió que preveu l'article 26 del VIè. Conveni Col·lectiu Únic d'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya.
2.2 Durant el mes de juliol s'ha de publicar al web del Departament d'Educació i dels seus serveis territorials, la llista provisional del professorat de religió que integra el Bloc I diferenciat per nivell educatiu i ordenat pel temps de serveis prestats. La consulta d'aquesta relació es fa mitjançant usuari i contrasenya.
Les persones interessades poden presentar reclamacions en el termini de 5 dies des de la publicació de la llista provisional, les quals es consideren estimades o desestimades amb la publicació de la llista definitiva, que es fa pels mateixos mitjans.
-3 Bloc II. Persones admeses en convocatòries d'accés que no han estat contractades. Les persones que formen part de la llista d'admesos en alguna de les convocatòries de concurs públic d'accés que ha realitzat el Departament d'Educació i que no han estat contractades, constitueixen un segon bloc d'aspirants a accedir a la contractació temporal com a professorat de religió.
Aquestes persones s'ordenen segons l'any de la convocatòria en què han participat i, dintre d'aquest, segons el número d'ordre assignat d'acord amb el barem.
-4 Accés de nous candidats. 4.1 Quan sigui necessari l'accés de nous candidats a les llistes per prestar serveis com a professorat de religió, s'ha d'obrir convocatòria de concurs públic mitjançant resolució de la direcció general competent en matèria de professorat, publicada al web del Departament d'Educació.
4.2 Durant el curs escolar, cada servei territorial determina els terminis per a la presentació de sol·licituds i dona publicitat al seu web i al del Departament d'Educació dels llocs vacants i substitucions a cobrir.
4.3 Per accedir a les llistes de candidats a prestar serveis com a professorat de religió, les persones interessades han de reunir, en el moment de la presentació de la sol·licitud, els requisits previstos a l'article 3 del Reial decret 696/2007, d'1 de juny, a més dels que es detallen tot seguit:
a) No pertànyer com a funcionari de carrera als cossos docents.
b) Disposar de la declaració de competència acadèmica per al nivell al qual s'opta (DEI o DECA).
c) Disposar de l'acreditació de competència lingüística en català i, si escau, en aranès.
d) No haver estat condemnat per sentència ferma per algun delicte contra la llibertat i la indemnitat sexual que inclou l'agressió i l'abús sexual, l'assetjament sexual, l'exhibicionisme i provocació sexual, prostitució i explotació sexual i corrupció de menors, així com pel tràfic d'éssers humans. Els candidats han d'acreditar el compliment d'aquest requisit mitjançant declaració responsable, que conté l'autorització expressa per a la comprovació de la veracitat de la declaració. Les persones que no presentin declaració responsable, han d'acreditar aquest requisit mitjançant l'aportació d'una certificació negativa del Registre Central de delinqüents sexuals.
Les persones amb nacionalitat no espanyola han d'aportar també un certificat negatiu d'antecedents penals del seu país d'origen o d'on siguin nacionals, traduït i legalitzat d'acord amb els Convenis internacionals que existeixen respecte dels delictes als que es refereix l'article 13.5 de la Llei orgànica 1/1996. Per al cas que la certificació no estigui redactada en una llengua oficial a Catalunya, s'ha d'acompanyar de la traducció oficial o jurada realitzada per un traductor jurat o validada pel consolat o oficina diplomàtica corresponent.
4.4 Per poder ser contractades, les persones que integren la llista de candidats a prestar serveis com a professorat de religió han de disposar de la proposta de l'ordinari diocesà per a l'àmbit territorial on es vulgui obtenir destinació. Únicament es pot obtenir destinació en centres d'un àmbit per al qual es disposi de la proposta emesa per l'entitat religiosa corresponent.
4.5 Excepcionalment, en el supòsit de manca de professorat de religió que compleixi els requisits, la convocatòria de concurs públic de mèrits pot admetre la participació de persones candidates que es trobin en vies de disposar de la declaració de competència acadèmica per al nivell al qual s'opta (DEI o DECA) en els termes que s'hi estableixin.
En el cas que s'accedeixi a la borsa per aquesta via, l'ordre de prioritat en l'assignació de destinacions situa a aquestes persones després de les que compleixen tots els requisits.
4.6 Els aspirants a formar part de la llista han de presentar una sol·licitud de participació segons el model normalitzat que es pot obtenir al web del Departament d'Educació i dels seus serveis territorials.
4.6.1 A la sol·licitud s'ha d'adjuntar la documentació acreditativa dels mèrits al·legats d'acord amb el barem de l'annex 2.
Per al còmput dels mèrits es pren com a referència la data de presentació de la sol·licitud.
4.6.2 La sol·licitud i la documentació acreditativa dels mèrits al·legats, s'han de presentar al registre del servei territorial on pertany el Bisbat on es vol obtenir destinació.
4.6.3 Els serveis territorials valoren les sol·licituds i atorguen la puntuació que correspon als participants per cadascun dels apartats del barem. En cas d'empat, tenen prioritat els participants d'edat més avançada davant dels més joves.
-5 Adjudicació de destinacions durant el mes d'agost. 5.1 Durant el mes d'agost s'han de proveir amb caràcter provisional els llocs de treball de religió vacants que no es troben ocupats per professorat amb contracte laboral indefinit.
5.2 Els serveis territorials duen a terme els actes d'adjudicació a les respectives seus. A aquest efecte, han de convocar els participants amb una antelació mínima de 48 hores a la celebració dels actes d'adjudicació.
5.3 Els participants únicament poden participar en l'acte d'adjudicació d'un servei territorial, malgrat disposin de la proposta del Bisbat per a centres d'un altre àmbit.
5.4 Els participants únicament poden prestar serveis en un únic nivell educatiu.
-6 Durada dels contractes 6.1 La durada dels contractes per cobrir llocs de treball vacants que siguin adjudicats durant el mes d'agost, és de l'1 de setembre fins al 31 d'agost.
6.2 La durada dels contractes per cobrir llocs de treball vacants que s'adjudiquin entre l'1 de setembre i el 28 de febrer és fins al 31 d'agost.
6.3 Per a la resta de contractes laborals temporals de professorat de religió que es formalitzin al llarg del curs escolar, la data de finalització és, com a màxim, el 30 de juny.
-7 Modificació de dades. Les persones que formen part dels blocs I i II poden sol·licitar el canvi d'àrea territorial o de nivell educatiu, sempre que reuneixin els requisits, durant el termini de reclamacions contra la llista provisional establert a la base 2.2.
-8 Contractació de professorat a partir de l'1 de setembre. 8.1 Les persones que no hagin obtingut destinació abans de l'1 de setembre, que formin part dels blocs I o II, consten com a disponibles per a cobrir les substitucions o les vacants que es produeixin durant el curs escolar. Les persones que formen part del bloc I tenen prioritat en la contractació per davant de les del bloc II.
8.2 Per tal de procedir a la contractació, els serveis territorials han de contactar individualment amb les persones que formen part de la llista d'acord amb l'ordre de prelació esmentat en l'apartat anterior. En cas d'acumulació de llocs a cobrir, els serveis territorials poden convocar actes d'adjudicació amb una antelació mínima de 48 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia