domingo, 19 de agosto de 2012

329 beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria d’assistència lingüística en anglés en centres docents dependents de la Generalitat durant l’exercici 2012-2013.

Primer.- Convocar la concessió de 329 beques, en règim de concurrència competitiva, per a completar la formació de jóvens diplomats o graduats en Magisteri, possibilitar el seu accés a la realització de pràctiques professionals en matèria d’assistència lingüística en anglés mitjançant la realització de pràctiques professionals en centres docents d’Educació Infantil i d’Educació Infantil i Primària de la Comunitat Valenciana dependents de la Generalitat durant l’any 2012 i curs acadèmic 2012-2013, i aprovar les bases per les quals es regirà i el model de sol·licitud que s’adjunten a esta resolució. Entenent condicionada la concessió i gaudi en el període de 2013 que les beques comprenguen, a la consignació de crèdit adequat i suficient per a este exercici. 
Bases de la convocatòria per a la concessió de 329 beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria d’assistència lingüística en anglés en Educació Infantil en centres docents dependents de la Generalitat durant el curs escolar 2012-2013.
Base primera. Objecte.- Les beques que es regulen en estes bases tenen una doble finalitat, d’una banda completar i desenrotllar la formació acadèmica de jóvens graduats i diplomats universitaris i, d’altra, facilitar els seus primers contactes amb el món laboral en el sector públic en integrar-los en els centres educatius per millorar la seua formació a través de l’experiència pràctica en l’ensenyament i suport lingüístics.
Base segona. Nombre i organisme en què s’efectuaran les pràctiques.- Es convoquen 329 beques, destinades als qui hagen finalitzat la diplomatura o grau de Mestre en l’especialitat d’anglés, o en qualsevol altra especialitat sempre que acrediten un domini de l’anglés igual o superior al nivell B2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües. Cada persona beneficiària de la beca realitzarà les pràctiques en aules d’Educació Infantil en un o més d’un centre docent públic, en este cas distribuirà el seu horari setmanal entre ells.
Base tercera. Beneficiaris.- 1. Podran sol·licitar estes beques les persones físiques que reunisquen els requisits següents, el dia de finalització del termini de presentació de sol·licituds:
a) Ser nacional d’un estat membre de la Unió Europea o ciutadà/ana extracomunitari/ària amb la Targeta d’Identitat d’Estranger (TIE) en vigor.
b) Ser mestre especialista d’anglés, o mestre d’una altra especialitat que acredite un nivell de domini d’anglés igual o superior al nivell B2 segons el Marc Comú Europeu de Referència per a les Llengües (MECR) que s’acreditarà amb certificats de les escoles oficials d’idiomes, universitats, ministeris o organismes acreditats que apareixen en l’annex I.
c) No tindre 36 anys complits a data de l’últim dia del termini establit per la presentació de les sol·licituds.
d) Estar en possessió o en condicions d’obtindre el títol de diplomat o graduat en Magisteri en qualsevol de les especialitats, expedit per les autoritats espanyoles corresponents. En el cas de titulacions obtingudes a l’estranger, caldrà estar en possessió de la credencial d’homologació emesa pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esport. En ambdós casos no han d’haver transcorregut més de cinc anys des de l’obtenció o homologació del títol aportat.
e) No haver sigut beneficiari/ària de beques de pràctiques professionals en la Generalitat en el període comprés en els últims 36 mesos. De conformitat amb el que establix la disposició transitòria segona del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, l’esmentat termini començarà a computar a partir de l’entrada en vigor de la norma (9.09.2009).
f) No estar sotmés/a a les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari/ària, que establix l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. En tot cas, es consideraran prioritàries les sol·licituds presentades pels aspirants que, complint els anteriors requisits, estiguen inscrits en un Centre Servef d’Ocupació en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, i així ho acrediten. Esta circumstància es farà constar en l’apartat H (Informació addicional) del currículum.
Base quarta. Duració de la beca.- El període de duració de la beca serà de huit mesos, de l’1 d’octubre de 2012 al 31 maig de 2013.
Base quinta. Dotació econòmica individual i pagament de la beca.- 1. D’acord amb el que disposa l’article 17 del Decret 132/2009, la dotació econòmica de cada una de les beques serà de mil euros mensuals bruts. Sobre este import haurà de practicar la retenció corresponent a compte de l’impost sobre la renda de les persones físiques, així com la corresponent cotització a la Seguretat Social en els termes que establix el Reial Decret 1493/2011, de 24 d’octubre, i les altres que, si pertoca, puguen correspondre.
2. Les quantitats abonades en cap cas tindran el caràcter de salari o retribució, sinó d’ajuda econòmica pels gastos que la beca comporta.
3. L’import de les beques s’abonarà en tres pagaments, un al desembre de 2012, el segon al març de 2013 i el tercer al juny de 2013, per un import igual al corresponent a les mensualitats vençudes, prèvia certificació de la Direcció General d’Innovació, Ordenació i Qualitat Educativa.
Base sexta. Termini, lloc i forma de presentació de les sol·licituds.- 1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils, comptats a partir del dia següent al de la publicació d’esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 17 d'agost al 3 de setembre de 2012,a.i.}
2. Les persones aspirants a obtindre una beca presentaran exclusivament per via electrònica, la sol·licitud i de forma completa, segons models normalitzats que s’inclouen en l’annex de l’Orde 17/2011, de 6 de maig, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, sense perjuí de la normativa establida amb caràcter general sobre la presentació de sol·licituds davant les administracions públiques. En cas d’incompliment d’esta obligació es requerirà l’interessat perquè l’esmene.
3. Ambdós documents són obligatoris i estaran accessibles en la seu electrònica de la Generalitat https://sede.gva.es, omplint els formularis disponibles, per tal de poder obtindre l’autobaremació inicial dels mèrits adduïts en el currículum, que es calcularà de manera automàtica a partir de la informació aportada. El resultat d’esta baremació es visualitzarà com un camp més del formulari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia