domingo, 19 de agosto de 2012

servici de menjador escolar en els centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat dependents de la conselleria amb competència en matèria d’educació.

1. Objecte i àmbit d’aplicació.1. Esta orde té com a objecte la regulació de l’organització i el funcionament del servici complementari de menjador escolar en els centres docents no universitaris de titularitat de la Generalitat, dependents de la conselleria amb competència en matèria d’educació.
2. Esta orde s’aplicarà als centres docents de titularitat de la Generalitat en què s’impartisquen ensenyances d’Educació Infantil, d’Educació Primària i d’Educació Secundària Obligatòria, i en els centres d’Educació Especial. 
2. Concepte de servici de menjador escolar. 1. El servici de menjador escolar comprén tant l’alimentació de l’alumnat usuari com la vigilància i l’atenció educativa d’este, que es du a terme, amb caràcter general, durant la totalitat del temps que hi ha entre la finalització de l’horari lectiu matinal i el començament de l’horari lectiu vespertí, sense perjuí que el servici puga prestar-se quan l’horari del centre docent siga diferent.
2. El servici de menjador escolar comprendrà, d’una banda, la programació, l’elaboració i la distribució dels menús i totes aquelles actuacions tendents a garantir el compliment dels requisits i controls higiènics i sanitaris.
3. El servici de menjador escolar comprendrà, d’altra banda, l’atenció educativa de l’alumnat, que es durà a terme tant durant el període d’alimentació com durant els períodes anterior i posterior. Per mitjà de l’atenció educativa fomentarà la promoció de la salut, els hàbits alimentaris i les habilitats socials de l’alumnat i també hàbits relacionats amb la cultura, l’esport i l’oci.
4. No obstant el caràcter de servici complementari, l’administració educativa garantirà la prestació d’este servici a l’alumnat amb jornada lectiva partida quan reunisca alguna de les condicions següents:
a) Alumnat escolaritzat fora del seu propi municipi de residència, per inexistència en este d’oferta de l’etapa educativa corresponent.
b) Alumnat escolaritzat en d’educació especial.
c) Alumnat escolaritzat en centres d’acció educativa singular (CAES).
7. Usuaris del servici. 1. El servici de menjador escolar podrà ser sol·licitat pels pares o tutors de l’alumnat matriculat en el centre docent que preste este servici. A estos efectes, s’haurà de presentar la instància normalitzada que facilitarà cada centre, sol·licitant el servici de menjador escolar en nom de l’alumnat interessat durant la primera quinzena del mes de setembre. ...
9. Calendari de funcionament del servici de menjador escolar. 1. El servici de menjador escolar funcionarà, almenys, els dies lectius, amb jornada de matí i vesprada, determinats pel calendari escolar.  ...

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia