lunes, 27 de marzo de 2017

Borses de treball: diplomat/da en infermeria, educador/a social, tècnic/a de centres de disminuïts psíquics, auxiliar sanitari/ària, auxiliar sanitari/ària. Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. 

Annex 1
Bases de la convocatòria
1. Normes generals
1.1. Es convoca el procés selectiu per formar part dels blocs 1 i 3 de la borsa de treball de personal laboral de categories finalistes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, el qual s'ajusta al que estableixen el VI Conveni col·lectiu únic de l'àmbit de Catalunya del personal laboral de la Generalitat de Catalunya; el Text de refosa de l'Acord de creació i funcionament de la borsa de treball del personal laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies; la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística; el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya; l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril; el Reial decret 1137/2002, de 31 d'octubre, pel qual es regulen els diplomes d'espanyol com a llengua estrangera; la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social; el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic; el Decret 389/1996, de 2 de desembre, pel qual es regula l'accés dels ciutadans dels estats membres de la Unió Europea a la funció pública de l'Administració de la Generalitat; el Decret 66/1999, de 9 de març, sobre l'accés a la funció pública de les persones amb discapacitat i dels equips de valoració multiprofessional; la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i aquestes bases.
1.2. L'objectiu d'aquest procés de selecció és ampliar els blocs 1 i 3 de la borsa de treball de personal laboral de categories finalistes del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies com a instrument objectiu per a la selecció de personal amb contractació laboral temporal per atendre les necessitats del servei a prestar i per a la provisió de llocs de treball vacants i substitucions, mentre no es dugui a terme la provisió definitiva dels llocs mitjançant els procediments que estableix la normativa vigent.
1.3. Als efectes d'aquesta convocatòria i de conformitat amb el que estableix el punt 2.1 del Text de refosa de creació i funcionament de la borsa de treball del personal laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, es consideren categories finalistes les que es detallen a continuació:
grup B, diplomat/da en infermeria
grup B, educador/a social
grup C2, tècnic/a de centres de disminuïts psíquics
grup D1, auxiliar de geriatria
grup D1, auxiliar sanitari/ària
Als efectes d'aquesta convocatòria, les categories professionals grup D1, auxiliar sanitari/ària, i grup D1, auxiliar de geriatria, es constitueixen en una mateixa borsa de treball.
En aquest sentit, el punt 5.1.4 del Text de refosa estableix que es comptabilitzen els serveis prestats com a personal funcionari de carrera i/o personal interí dels cossos de diplomatura, educació social, diplomatura, salut pública i cos auxiliar tècnic/a de clínica - vetllador/a com a mèrits a computar per a les categories professionals de grup B, educador/a social, grup B, diplomat/da en infermeria i grup D, auxiliar de geriatria - sanitari/ària respectivament.
1.4. En aquest procés es respecta la normativa aplicable pel que fa als aspirants que tenen reconeguda la condició legal de persona discapacitada.
1.5. Definició dels blocs objecte d'aquesta convocatòria
Les persones participants en aquest procés han d'indicar a la sol·licitud de participació el bloc en el qual volen participar, tenint en compte la informació següent:
Bloc 1: S'hi poden inscriure les persones que, d'acord amb aquesta convocatòria i de manera expressa, sol·licitin formar part d'aquest bloc, sempre que hagin prestat serveis al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fins al 30 de setembre de 2016 en llocs de treball de la categoria professional a la qual es vulgui optar.
Bloc 3: S'hi poden inscriure les persones que, d'acord amb aquesta convocatòria i de manera expressa, sol·licitin formar part d'aquest bloc, sempre que no hagin prestat serveis al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies fins al 30 de setembre de 2016 en llocs de treball de la categoria professional a la qual es vulgui optar.
Les persones participants no poden ser incloses en més d'un bloc d'una mateixa categoria professional.
2. Requisits de participació a la convocatòria
Per poder ser admeses en aquesta convocatòria, les persones participants han de reunir els requisits generals i específics per ser contractades per l'Administració de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb aquestes bases i amb la normativa específica vigent.
Els requisits de participació s'han de complir en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds, i s'han de continuar complint durant tot el procés selectiu i durant el període de vigència de la borsa de treball.
2.1. Requisits generals:
a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d'algun dels altres estats membres de la Unió Europea o la dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de persones treballadores.
També poden ser admesos/es els seus/les seves descendents, el/la cònjuge i les persones descendents del/de la cònjuge, tant dels ciutadans i ciutadanes espanyols/es com de les persones nacionals dels altres membres de la Unió Europea o dels estats als quals, en virtut de tractats internacionals subscrits per la Unió Europea i ratificats per Espanya, sigui aplicable la lliure circulació de persones treballadores, sigui quina sigui la seva nacionalitat, sempre que els cònjuges no estiguin separats de dret i, pel que fa a les persones descendents, siguin menors de vint-i-un anys o majors d'aquesta edat, però visquin a càrrec dels seus progenitors.
D'acord amb la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, el Reial Decret Legislatiu 5/2015, de 30 d'octubre, pel qual s'aprova el text refós de la Llei de l'Estatut Bàsic de l'Empleat Públic, les persones estrangeres no comunitàries ni assimilades, d'acord amb la normativa vigent, amb residència legal a Espanya, poden participar en aquesta convocatòria d'accés d'acord amb els principis constitucionals d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat, sempre que reuneixin els requisits exigits a la convocatòria i els que siguin exigits a la normativa vigent.
b) Haver complert 16 anys i no superar l'edat establerta per a la jubilació forçosa.
c) Disposar, o estar en condició de fer-ho, de la titulació acadèmica que es detalla a continuació per a cada categoria professional, de conformitat amb el que preveu l'article 19 del VI Conveni col·lectiu únic:
Grup B, diplomat/da en infermeria: diplomatura en infermeria o titulació equivalent.
Grup B, educador/a social: diplomatura en educació social o titulació equivalent, o altres situacions que preveu la Llei 24/2002, de 18 de novembre, de creació de l'especialitat d'educació social en el cos de diplomatura de la Generalitat: personal que, en el moment de la publicació de la convocatòria de selecció per a l'accés a l'especialitat, presti serveis o acrediti haver prestat amb anterioritat tres anys de serveis com a educador/a social en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat. Atès que la data de referència és indeterminada, cal entendre que hi poden participar les persones que acreditin haver prestat serveis com a educador/a social en l'àmbit de l'Administració de la Generalitat. En ambdós casos cal que les persones participants posseeixin alguna llicenciatura o diplomatura.
Grup C2, tècnic/a de centres de disminuïts psíquics: títol de batxiller, de tècnic/a superior corresponent a cicles formatius de grau superior, de tècnic/a especialista corresponent a formació professional de segon grau o equivalent.
Grup D1, auxiliar sanitari/ària: títol de tècnic/a especialista corresponent a formació professional de primer grau, branca sanitària o equivalent.
Grup D1, auxiliar de geriatria: títol de graduat/da en educació secundària, de graduat escolar, de tècnic/a corresponent a cicles formatius de grau mitjà, tècnic/a especialista corresponent a formació professional de primer grau o equivalent.
No obstant això, d'acord amb el que estableix la disposició transitòria IV del VI Conveni col·lectiu únic, el personal laboral que presti serveis professionals a l'Administració de la Generalitat de Catalunya amb un contracte de treball de caràcter temporal vigent en data 20 de novembre de 1998 pot participar en aquesta convocatòria si, en el supòsit de no reunir el requisit de la titulació prevista, disposa de la capacitat professional provada en relació amb la categoria professional a la qual opta i reuneix la resta de requisits establerts, llevat de les categories per a les quals es requereix una titulació específica.
A aquests efectes, s'entén com a capacitat provada l'experiència professional en el desenvolupament de les funcions pròpies del lloc, adquirida en activitats professionals anteriors, i demostrada durant el període de prova que preveu l'article 22.6 del VI Conveni col·lectiu únic del personal laboral de la Generalitat de Catalunya. Aquesta circumstància s'ha de fer constar en l'apartat de titulació del model de sol·licitud de participació.
D'altra banda, d'acord amb la disposició transitòria I del VI Conveni col·lectiu únic i només per substituir treballadors/es amb dret a reserva del lloc de treball, s'entén que el personal contractat amb anterioritat al 20 de novembre de 1998 que acrediti haver prestat serveis a l'Administració de la Generalitat i que participi a la mateixa categoria per a la qual va ser contractat pot participar en aquest procés selectiu sense complir el requisit de titulació, llevat dels casos en què, per llei, s'exigeixi la titulació. Aquesta circumstància s'ha de fer constar a l'apartat de titulació del model de sol·licitud de participació.
De conformitat amb l'article 43 de la Llei 12/2007, d'11 d'octubre, de serveis socials, que estableix que l'organització del Sistema públic de serveis socials ha de tenir el personal suficient amb la formació, la titulació, els coneixements, l'estabilitat laboral, la capacitat, el reconeixement social i laboral i les aptituds que calguin per garantir l'eficiència i l'eficàcia en la prestació dels serveis socials; d'acord amb la Resolució de 3 de novembre de 2015, de la Secretaria d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, per la qual es publica l'Acord de 7 d'octubre de 2015 del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l'autonomia i atenció a la dependència, que modifica parcialment l'Acord de 27 de novembre de 2008, sobre acreditació de centres i serveis socials del Sistema per a l'autonomia i atenció a la dependència (BOE núm. 274, de 16 de novembre de 2015), que regulen els aspectes per acreditar la qualificació professional del personal auxiliar a les persones en situació de dependència; atesa l'Ordre TSF/334/2016, de 12 de desembre, per la qual es regula la qualificació professional del personal auxiliar d'atenció a les persones en situació de dependència i es convoca el procés d'habilitació excepcional per a professionals amb 55 anys o més a 31 de desembre de 2015, per poder ocupar llocs de treball d'auxiliar de geriatria, les persones que abans del 21 de desembre de 2016 (data d'entrada en vigor d'aquesta Ordre) disposin d'experiència laboral en aquesta categoria han d'estar en possessió de la qualificació corresponent, ja sigui mitjançant la possessió de la titulació oficial, els certificats de reconeixement d'experiència laboral o els certificats de professionalitat, o bé s'han de trobar en algun procés d'acreditació de qualificació professional o d'habilitació professional que preveu la normativa, abans de la data límit de 31 de desembre de 2017.
El personal sense experiència en el sector de la gerontologia que a partir del dia 21 de desembre de 2016 vulgui optar, per primer cop, a ocupar llocs de treball d'auxiliar de geriatria ha de disposar necessàriament de la titulació que estableix la normativa d'aplicació o bé el certificat de professionalitat que regula l'Ordre TSF/334/2016, de 12 de desembre.
d) Posseir la capacitat física o psíquica necessària per a l'exercici de les funcions pròpies de la/les categoria/es professionals a la/les qual/s s'opti.
e) No estar inhabilitat/da per a l'exercici de les funcions públiques ni estar separat/da, mitjançant expedient disciplinari, del servei de qualsevol administració pública. Les persones aspirants que no tinguin la nacionalitat espanyola han d'acreditar, mitjançant declaració jurada o promesa, que no estan sotmeses a cap sanció disciplinària o condemna penal que els impedeixi l'accés a la funció pública en el seu estat d'origen.
f) No haver estat exclòs/osa amb anterioritat ni trobar-se en algun dels supòsits d'exclusió previstos a la borsa de treball de personal laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, llevat que sigui pels motius que preveuen els apartats 7.1.c) i 7.1.d) del Text de refosa, és a dir, haver-ne estat exclòs per haver rebutjat dues ofertes de treball i/o haver renunciat a dues relacions contractuals amb el Departament. Aquests dos fets no impedeixen poder-se apuntar de nou a la borsa de treball.
2.2. Requisits específics:
Només poden participar al bloc 1 de la borsa de treball les persones que hagin prestat serveis en el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en llocs de treball de la categoria professional a la qual es vulgui optar fins al 30 de setembre de 2016 i que no figurin a l'actual borsa de treball constituïda per alguna de les resolucions de constitució o d'ampliació anteriors.
Només poden participar al bloc 3 de la borsa de treball les persones que no estiguin incloses en els blocs 1 i 2 de la borsa de les mateixes categories a les quals es vulgui optar fins al 30 de setembre de 2016, i les que no figurin a l'actual borsa de treball constituïda per alguna de les resolucions de constitució o d'ampliació anteriors.
Poden participar en aquesta convocatòria les persones que han estat excloses anteriorment de la borsa de treball pels motius que preveu l'apartat 7.1.c i 7.1.d del Text de refosa de l'Acord de creació i funcionament de la borsa de treball del personal laboral del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, d'1 de juny de 2016, és a dir, haver-ne estat excloses per haver rebutjat dues ofertes de treball i/o haver renunciat a dues relacions contractuals amb el Departament.
Només és possible la participació de les persones que figuren a l'actual borsa de treball si es volen incorporar a noves categories professionals.
3. Coneixements de llengua catalana
Els criteris de valoració dels coneixements de llengua catalana que estableixen aquestes bases són els que disposa el Decret 161/2002, d'11 de juny, sobre l'acreditació del coneixement del català i l'aranès en els processos de selecció de personal i de provisió de llocs de treball de les administracions públiques de Catalunya.
3.1. Els coneixements de llengua catalana requerits per a la participació en aquest procés de selecció són els següents:
Categories del grup B (B diplomat/da en infermeria i B educador/a social): estar en possessió de cursos i/o certificats de llengua catalana acreditatius de coneixements de nivell de suficiència de català (C) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent.
Categoria del grup C (C2 tècnic/a de centres de disminuïts psíquics): estar en possessió de cursos i/o certificats de llengua catalana acreditatius de coneixements de nivell intermedi de català (B) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent.
Categories del grup D (D1 auxiliar sanitari/ària i D1 auxiliar de geriatria): estar en possessió de cursos i/o certificats de llengua catalana acreditatius de coneixements de nivell elemental de català (A elemental) o superior de la Direcció General de Política Lingüística o equivalent.
No obstant la informació exposada en el paràgraf anterior, estan exemptes d'acreditar els coneixements de llengua catalana les persones aspirants que hagin participat i obtingut plaça en processos selectius anteriors de selecció de personal per accedir a l'Administració de la Generalitat en què hi havia establerta una prova de català del nivell requerit o superior.
En aquests supòsits, s'ha d'adjuntar a la sol·licitud de participació la corresponent acreditació documental.
3.2. En el cas que les persones aspirants no aportin el certificat acreditatiu corresponent, l'òrgan convocant pot avaluar, mitjançant una prova, aquests coneixements en relació amb la categoria professional a la qual s'opti. En el supòsit que, finalment, l'òrgan convocant disposi que és necessari avaluar els coneixements de llengua catalana, les persones que no superin aquesta prova seran declarades excloses del present procés. A aquest efecte, l'òrgan convocant pot disposar d'assessors/es en matèria lingüística.
3.3. Les equivalències als nivells esmentats s'estableixen segons el que disposa l'Ordre VCP/491/2009, de 12 de novembre, per la qual es refonen i s'actualitzen els títols, diplomes i certificats equivalents als certificats de coneixements de català de la Secretaria de Política Lingüística, modificada per l'Ordre VCP/233/2010, de 12 d'abril.
4. Coneixements de llengua castellana
4.1. Les persones participants en el present procés selectiu que no tinguin la nacionalitat espanyola, amb l'excepció, per una banda, de les persones nacionals d'un estat que tingui com a llengua oficial la llengua castellana i, per altra banda, les que hagin cursat en llengua castellana els estudis conduents a l'obtenció de la titulació exigida com a requisit d'accés, han d'acreditar el coneixement de la llengua castellana, tant en l'expressió oral com en l'escrita, en el grau adequat a l'exercici de les funcions pròpies de la categoria professional a la qual s'opti.
4.2. En el cas que les persones aspirants no aportin el certificat acreditatiu corresponent, l'òrgan convocant pot avaluar, mitjançant una prova, aquests coneixements en relació amb la categoria professional a la qual s'opti. En el supòsit que, finalment, l'òrgan convocant disposi que és necessari avaluar els coneixements de llengua castellana, les persones que no superin aquesta prova seran declarades excloses en el present procés. A aquest efecte, l'òrgan convocant pot disposar d'assessors/es en matèria lingüística.
5. Sol·licituds de participació
5.1. Per prendre part en aquesta convocatòria les persones interessades han de presentar el model normalitzat de sol·licitud adreçat al secretari general del Departament en el registre de les unitats que consten a la base 5.2 o per qualsevol mitjà que estableix l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
5.2. Les sol·licituds de participació en model normalitzat estan a disposició de les persones interessades als registres de les unitats que s'indiquen a continuació, a la intranet i a la pàgina web del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies (www.treballiaferssocials.gencat.cat).
Registre General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies: pg. del Taulat, 266-270, 08019 Barcelona.
Serveis Territorials a Barcelona: c. Tarragona, 141-147, 08014 Barcelona, i c. Albareda, 2-4, 08004 Barcelona.
Serveis Territorials a Girona: pl. Pompeu Fabra, 1, 17002 Girona.
Serveis Territorials a Lleida: av. del Segre, 5, 25007 Lleida, i c. General Brito, 3, 25007 Lleida.
Serveis Territorials a Tarragona: av. Andorra, 7 bis (local 3), 43002 Tarragona, i c. Joan Baptista Plana, 29-31, 43005 Tarragona.
Serveis Territorials de Terres de l'Ebre: c. Ruiz de Alda, 33, 43780 Amposta, i c. de la Rosa, 9, 43500 Tortosa.
5.3. El termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals comptadors des de l'endemà de la publicació d'aquesta convocatòria al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya. {del 28 de març al 18* d'abril de 2017, a.i.}
5.4. Amb la formalització i presentació de la sol·licitud, les persones interessades donen el seu consentiment al tractament de les dades de caràcter personal que són necessàries per prendre part en la convocatòria i per a la resta de la tramitació del procés, d'acord amb la normativa vigent.
5.5. En la sol·licitud de participació en aquest procés, les persones participants han d'indicar, a banda de la/es categoria/es professionals i el bloc per al qual participen, la disponibilitat de jornada o jornades a fer i l'àmbit o àmbits territorial/s als quals volen optar. La disponibilitat de jornada i l'àmbit territorial referit en la sol·licitud tenen una única consideració per a totes les categories professionals a les quals es participi i no es poden fer canvis un cop finalitzi el termini que estableix la base 7.2.
Els àmbits territorials als quals es pot optar són els següents:
Àmbit del Barcelonès: inclou els centres ubicats a la resta de comarques o municipis de la demarcació de Barcelona que no estiguin inclosos en els àmbits de Barcelona Central, el Baix Llobregat, el Maresme, el Vallès Occidental i Sant Llorenç Savall.
Àmbit de Barcelona Sud: inclou els centres ubicats a les comarques de l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Garraf.
Àmbit del Maresme: inclou els centres ubicats a la comarca del Maresme.
Àmbit del Vallès Occidental: inclou els centres ubicats a la comarca del Vallès Occidental, amb excepció dels ubicats al municipi de Sant Cugat del Vallès.
Àmbit de Sant Llorenç Savall: inclou els centres ubicats en aquest municipi.
Àmbit de Barcelona Central: inclou els centres ubicats a les comarques de l'Anoia, el Bages, Osona i el Berguedà.
Àmbit de Girona: inclou tots els centres ubicats en aquesta demarcació.
Àmbit de Lleida: inclou tots els centres ubicats en aquesta demarcació, amb excepció dels ubicats a l'àmbit de l'Alt Pirineu i Aran.
Àmbit de les Terres de l'Ebre: inclou tots els centres adscrits als Serveis Territorials de Terres de l'Ebre.
Àmbit de la Conca de Barberà: inclou els centres ubicats a la comarca de la Conca de Barberà.
Àmbit de Tarragona: inclou tots els centres ubicats a la resta de comarques de la demarcació de Tarragona que no estiguin inclosos en l'àmbit territorial de la Conca de Barberà.
Àmbit de l'Alt Pirineu i Aran: inclou els centres ubicats a les comarques del Pallars Jussà i l'Alt Urgell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia