miércoles, 26 de julio de 2017

programa mixt d'ocupació formació Escoles d'Ocupació Et Formem, destinat a persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, a càrrec del Programa operatiu Comunitat Valenciana (POCV), per a l'exercici pressupostari 2017

Primer. Aprovació de la convocatòria i indicació de les bases reguladores de les subvencions. Es convoquen, per a l'exercici 2017, subvencions per al desenvolupament del programa mixt d'ocupació formació Escoles d'Ocupació Et Formem, destinat a persones amb dificultats d'inserció laboral o pertanyents a col·lectius vulnerables, a càrrec del Programa operatiu Comunitat Valenciana (POCV), en aplicació de l'Ordre 14/2017, de 17 de juliol, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual se n'aproven les bases reguladores, publicades en el DOGV de 19 de juliol de 2017.
Tercer. Objecte i condicions de la concessió de les subvencions. La present resolució té com a objecte convocar per a l'exercici 2017, a través del procediment de concurrència competitiva, subvencions destinades al desenvolupament de programes d'ocupació formació a fi de cobrir les deficiències estructurals detectades en matèria de qualificació i inserció en la planificació estratègica del SERVEF, així com la millora de la qualificació i la inserció professional dels col·lectius establits en l'Estratègia Espanyola d'Activació per a l'Ocupació, especialment per a aquells que tenen més dificultat en l'accés o permanència en l'ocupació.
D'acord amb el que preveuen les bases reguladores, en aquesta primera etapa es desenvoluparan especialitats completes, dirigides a l'obtenció dels certificats de professionalitat de nivell 1, per a la qual cosa s'han de complir tots els requisits establits en el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat (d'ara en avant RD 34/2008) i en l'Ordre ESS/1897/2013, de 10 d'octubre, per la qual es desenvolupa el Reial decret 34/2008, de 18 de gener, pel qual es regulen els certificats de professionalitat, i els reials decrets pels quals s'estableixen certificats de professionalitat dictats en la seua aplicació (d'ara en avant Ordre ESS/1897/2013).
Els projectes Et Formem tindran una duració de quatre mesos i la duració dels contractes de treball subscrits amb l'alumnat/treballador no podrà excedir la data de finalització d'aquesta etapa de formació en alternança amb el treball o la pràctica professional, dirigida a l'aprenentatge, la qualificació i l'adquisició d'experiència professional; a aquests efectes es dedicarà a formació per a l'ocupació un mínim del 25 % de la duració de l'etapa.
Durant aquesta primera etapa s'impartirà la formació complementària següent de caràcter modular: Inserció laboral, sensibilització mediambiental i en igualtat de gènere, codi FCOO03, de 10 hores de duració; Bàsic de prevenció de riscos laborals, codi FCOS02, de 30 hores de duració.
L'alumnat ha de complir els requisits mínims establits en l'article 4 de l'ordre per la qual s'aproven les bases reguladores. Així mateix, d'acord amb el que preveu l'article 12.1 de la mateixa ordre, s'ha d'acreditar que la selecció de l'alumnat es concreta en els col·lectius esmentats, i a aquests efectes els serveis socials certificaran, a través d'una llista ordenada de major a menor puntuació, els resultats obtinguts, i atorgaran un punt per cada un dels set col·lectius en què es puga enquadrar una mateixa persona.
L'entitat ha d'aportar al centre SERVEF, juntament amb l'oferta de serveis formatius, la llista esmentada i ha d'haver comprovat anteriorment que hi estan registrades com a demandants d'ocupació. El Centre SERVEF inclourà les dites persones en l'oferta de serveis formatius.
L'alumnat ha de ser major de 18 anys i estar, a més, en edat de treballar com a mínim fins a la finalització del projecte.
Quart. Lloc i termini de presentació de sol·licituds. 1. Les sol·licituds s'han de presentar en imprés normalitzat, juntament amb la documentació específica, en les direccions territorials competents en la matèria de formació professional per a l'ocupació, sense perjudici de poder presentar-les en els altres llocs previstos en la normativa vigent en matèria de procediment administratiu comú de les administracions públiques.
2. Així mateix, es pot realitzar la presentació telemàtica de les sol·licituds i per a això s'accedirà a la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es), des d'on es podrà accedir al tràmit presentació de sol·licituds a ajudes del SERVEF, o de la web del SERVEF (www.SERVEF.es) a través de l'enllaç «sol·licitud telemàtica». Per a això, el sol·licitant ha de disposar de firma electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d'entitat (persones jurídiques), o bé amb el certificat reconegut per a ciutadans (persona física), ambdós admesos per la seu electrònica de la Generalitat (https://sede.gva.es). En el cas de presentar un certificat digital de persona física i que s'actue en representació d'una persona jurídica, s'ha d'inscriure prèviament en el Registre de Representacions de Caràcter Voluntari davant de la Generalitat per a la realització de tràmits per via telemàtica.
3. Les entitats poden presentar sol·licituds a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta resolució i fins a l'11 de setembre de 2017, inclusivament.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia