lunes, 29 de octubre de 2012

ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per al foment de la seua programació cultural l’any 2012 i que conformaran el Circuit Valencià de Teatre i Dansa.

Primer.- Convocar un concurs públic per a la concessió d’ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per al foment i suport de la seua programació cultural l’any 2012 i aprovar les bases i els annexos per les quals es regiran estes ajudes.
Segon.- L’import global màxim d’estes ajudes és de cinc-cents dèsset mil nou-cents noranta euros (517.990 €)
ANNEX I
Bases reguladores de la convocatòria pública per a la concessió d’ajudes als municipis de la Comunitat Valenciana per al foment de la seua programació cultural l’any 2012 i que conformaran el Circuit Valencià de Teatre i Dansa
Primera. Objecte i finalitat. 1.
L’objecte de les presents ajudes és fomentar i recolzar la programació cultural en els municipis de la Comunitat Valenciana amb el fi últim de difondre les arts escèniques per tot el territori de la Comunitat durant l’any 2012.
2. Als efectes d’esta convocatòria, es consideren companyies valencianes i empreses valencianes aquelles la seu social de les quals radique a la Comunitat Valenciana. 
Tercera. Import global, quanties unitàries màximes i activitat subvencionada. 2. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris que establixen les bases, s’establixen els límits màxims per beneficiari de 14.000 euros per als municipis que opten per la modalitat A, de programació estable; de 8.000 euros per als municipis que opten per la modalitat B, de programació estable reduïda, i de 4.000 euros per als municipis que opten per la modalitat C, de programació estable mínima.
L’import de les ajudes a concedir, dins dels límits indicats en el paràgraf anterior, serà com a màxim del 50 per cent del preu dels espectacles de companyies professionals de teatre i dansa valencianes o distribuïts per empreses radicades a la Comunitat Valenciana que figuren en el projecte d’activitat de 2012.
3. L’activitat subvencionada és la programació d’espectacles de companyies professionals de teatre i dansa valencianes o distribuïts per empreses radicades a la Comunitat Valenciana que figuren en el projecte d’activitat de 2012.
Quarta. Beneficiaris i requisits. 1. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb les condicions i criteris que establixen estes bases, podran ser beneficiaris d’estes ajudes els municipis, agrupacions de municipis i organismes públics creats per les corporacions locals de la Comunitat Valenciana que tinguen atribuïda la gestió de les seues sales teatrals i reunisquen els requisits següents:
a) Disposar d’un teatre adequat per a les representacions teatrals i de dansa. El teatre haurà de comptar amb les mesures i infraestructura adequades per a la correcta realització de les representacions.
b) Disposar d’un gestor cultural professional que realitze les labors de programació de la sala, amb independència que tinga responsabilitats de gestió cultural en altres sectors del mateix consistori.
c) Realitzar una programació estable durant la temporada teatral.
Es considera que es realitza una programació estable quan s’inclou en la programació de l’exercici 2012, en funció de la modalitat en què se sol·licite l’ajuda:
– Modalitat A (programació estable): un mínim de huit espectacles de companyies professionals dels quals almenys sis hauran de ser de companyies professionals valencianes de teatre i dansa. En la programació haurà d’haver-hi espectacles valencians d’ambdós modalitats artístiques.
– Modalitat B (programació estable reduïda): un mínim de sis espectacles de companyies professionals valencianes de teatre i dansa.
En la programació haurà d’haver-hi espectacles valencians d’ambdós modalitats artístiques.
– Modalitat C (programació estable mínima): un mínim de quatre espectacles de companyies professionals valencianes de teatre i dansa.
En la programació haurà d’haver-hi espectacles valencians d’ambdós modalitats artístiques.
2. En el cas d’organismes públics creats per les corporacions locals que tinguen atribuïda la gestió de les seues sales teatrals, hauran, a més, de complir les condicions següents:
a) Si la sala teatral no figura en l’inventari de béns com a propi o adscrit a l’organisme, la participació en esta convocatòria haurà de ser autoritzada per l’ajuntament de qui depenga.
b) Correspondrà a l’organisme públic local sol·licitar l’ajuda, finançar la programació a càrrec dels recursos propis que figuren en els seus pressupostos i els altres drets i obligacions que es deriven d’estes bases per als sol·licitants i beneficiaris d’estes ajudes.
3. No podran obtindre la condició de beneficiàries les persones o entitats que incórreguen en les prohibicions arreplegades en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions (BOE 18.11.2003).
Quinta. Presentació de sol·licituds. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils, a comptar del següent a la publicació de la convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 30 d'ctubre al 22 de novembre de 2012, a.i.}
2. Les sol·licituds es formalitzaran segons el model d’instància que s’adjunta a la present com a annex II i es dirigiran a Teatres de la Generalitat Valenciana.
3. Els models d’impresos normalitzats (sol·licituds i la resta de documentació) estaran disponibles en les oficines de TGV i en el seu web (http://teatres.gva.es).
4. Les sol·licituds podran presentar-se en el Registre de Teatres de la Generalitat Valenciana (Teatre Principal, c/ Poeta Querol, s/n, València 46002); en el Registre General de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, i en els registres de les direccions territorials de Turisme, Cultura i Esport de València, Castelló i Alacant. Igualment, podrà utilitzar-se qualsevol dels mitjans previstos en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia