lunes, 1 de octubre de 2012

se simplifica el procediment per a la posada en funcionament d’indústries i instal·lacions industrials. DECRET 141/2012, de 28 de setembre, del Consell.

1. Objecte i àmbit.- Constituïx l’objecte del present decret la regulació del procediment per a la posada en funcionament dels establiments i instal·lacions industrials, inclosos en l’àmbit d’aplicació de la Llei 21/1992, de 16 de juliol, d’Indústria, que no requerisquen, d’acord amb la seua normativa específica, autorització administrativa prèvia. 2. Procediment per a la posada en funcionament.- 1. Per a la posada en funcionament dels establiments i instal·lacions industrials inclosos en l’àmbit d’aplicació d’este decret no serà necessari un altre requisit que, una vegada finalitzades les obres, la presentació, davant de l’òrgan territorial competent en matèria d’indústria, de la comunicació en què es facen constar les dades i característiques de l’establiment, acompanyada de la documentació tècnica necessària, d’acord amb els reglaments de seguretat industrial que siguen aplicables.
Tot això sense perjuí del compliment per part de la persona titular de l’establiment de la normativa vigent en matèria mediambiental, sanitària i urbanística i del que establix la resta de normativa vigent que se li aplique.
2. Esta comunicació haurà de contindre almenys les dades que es regulen en l’article 5 del Reglament del Registre Integrat Industrial, aprovat pel Reial Decret 559/2010, de 7 de maig, i servirà per a la inscripció de l’establiment en este registre. 
3. Control administratiu.- L’òrgan competent en matèria d’indústria podrà comprovar en qualsevol moment, per si mateix o a través dels mitjans que preveu la normativa vigent, el compliment de les disposicions legals i reglamentàries i els requisits de seguretat de les instal·lacions.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Establiments i instal·lacions subjectes a autorització administrativa prèvia. Les autoritzacions administratives prèvies relatives a establiments i instal·lacions industrials hauran de ser comunicades, pels òrgans competents per al seu atorgament, als òrgans competents en matèria d’indústria, als efectes de traslladar immediatament les dades corresponents al Registre Integrat Industrial.
DISPOSICIÓ TRANSITÒRIA
Única. Expedients en tràmit
.- Els expedients que, a l’entrada en vigor d’este decret, es troben en tràmit, es regiran per la normativa vigent en el moment de la seua presentació.
DISPOSICIONS FINALS
Segona. Entrada en vigor
.- Este decret entrarà en vigor l’endemà de la seua publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. Tanmateix, la derogació de l’Orde de 9 de desembre de 1987, de la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme, sobre manteniment de subestacions elèctriques i centres de transformació, entrarà en vigor als sis mesos de la publicació del present decret en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia