sábado, 22 de diciembre de 2012

FVMP: ajudes a les entitats locals valencianes per al finançament dels gastos de personal derivats del funcionament dels servicis municipals d’atenció a les persones en situació de dependència en l’exercici 2013.

1. Objecte La present convocatòria té com a objecte:
Finançar, d’acord amb allò que s’ha establit a continuació, els costos salarials corresponents al període comprés entre l’1 de gener i el 31 de desembre del 2013, del personal destinat als servicis municipals d’atenció a la dependència la titularitat del qual recaiga en les entitats locals radicades en el territori de la Comunitat Valenciana, i que complisquen els requisits establits en la base segona de la present convocatòria.
No seran subvencionables els períodes temporals en què el personal esmentat no estiga efectivament contractat, ni aquells en què no hi haja continuïtat en la prestació del servici per no haver-se cobert les baixes que es produïsquen. D’altra banda, en el cas que des d’una entitat local no es done continuïtat o no es preste el Servici Municipal d’Atenció a la Dependència, en data 1 de gener del 2013, la tasca d’informar i orientar les persones que desitgen iniciar un tràmit relacionat
amb la sol·licitud de reconeixement de la situació de dependència, l’elaboració
de l’informe d’entorn, així com qualsevol altra tasca derivada de l’aplicació efectiva de la gestió en matèria de dependència, haurà de ser assumida pels Servicis Socials Generals corresponents a eixa entitat local, bé per si mateixos, bé mancomunadament, o per mitjà de qualsevol altra fórmula.
El nombre de jornades de treball a adscriure a cada servici municipal d’atenció a la dependència queda establit en l’annex II. Esta assignació és el resultat d’aplicar a les xifres corresponents a 2012 la reducció de la dotació pressupostària que es produïx en 2013, aplicada de forma proporcional.
Junt amb el criteri anterior d’assignació s’aplicarà, com a factor de correcció, que cap SMAD tindrà una ràtio d’habitants per treballador social inferior a 5.000 persones, amb l’excepció del Racó d’Ademuz, que per la seua realitat geogràfica singular com a territori valencià inserit a la Comunitat Autònoma d’Aragó, podrà tindre una ràtio inferior.
Finançar els gastos derivats de les indemnitzacions per raó del servici a què tingueren dret el personal citat en el punt anterior, si bé només respecte a aquells servicis d’atenció a la dependència l’àmbit d’actuació dels quals englobe més d’un municipi, segons l’annex II de la present convocatòria. L’import a consignar per l’esmentat concepte s’establirà atenent a criteris de superfície i nombre de municipis atesos per cada SMAD, exceptuant el de capçalera.
2. Beneficiaris i criteris. Per a la selecció i distribució de les ajudes entre les entitats locals de la Comunitat Valenciana beneficiàries, es tindran en compte els criteris següents:
1. Que es tracte d’una entitat local de les relacionades en l’annex I de la present convocatòria.
2. Que l’entitat local acredite, per mitjà de certificat expedit per òrgan competent, l’existència d’un servici estable d’atenció a persones en situació de dependència, amb l’adscripció a este dels mitjans materials necessaris per al seu funcionament correcte (locals, mobiliari, equip informàtic, connexió ADSL, i personal de suport). En aquells casos en què l’SMAD atenga a més d’un municipi es garantirà l’existència de mitjans informàtics actualitzats, amb connexió a Internet, en cada un dels municipis. Si no n’hi ha es posarà a disposició del/de la treballador/a social un ordinador portàtil amb connexió a Internet.
3. Que l’entitat local on s’ubica el servici d’atenció a la dependència atenga la població situada davall la seua cobertura poblacional, d’acord amb el que s’establix en l’annex II de la present convocatòria. Qualsevol variació de cobertura poblacional, necessitarà l’autorització prèvia de la Conselleria de Benestar Social.
4. Així mateix, l’entitat local haurà d’acreditar, d’acord amb l’assignació de personal tècnic resultant, establida en l’annex II de la present resolució, la contractació de personal amb dedicació exclusiva a les actuacions referides en matèria d’atenció a la dependència.
Les persones que s’incorporen al sistema després del 31 de desembre de 2009 hauran d’estar en possessió de la Diplomatura en Treball Social.
5. L’entitat local haurà de designar una persona responsable amb l’objecte d’exercir funcions d’interlocució i coordinació amb els corresponents òrgans de la Conselleria de Benestar Social amb funcions específiques relacionades amb la promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència, independentment de la seua adscripció o no a la corresponent unitat local d’atenció a la dependència.
La distribució de l’ajuda a les entitats locals es realitzarà en funció del nombre de treballadors/es destinats/des al referit servici d’acord amb la quantia màxima assignada per treballador/a - any, que ascendirà en 2013 a la suma de 27.231,90 €, i amb el nombre màxim de jornades de treball establit en l’annex II de la present convocatòria.
3. Presentació de la sol·licitud d’ajudes. La sol·licitud de l’ajuda per part de l’entitat local es dirigirà al Registre General de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, en el carrer de Guillem de Castro, 46, 1r (46001 València), i s’haurà d’ajustar al model de sol·licitud (annex III) i s’adjuntarà el certificat de compliment de requisits (annex IV).
4. Termini de presentació de sol·licituds. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies hàbils comptats
a partir de l’endemà de la publicació de la present convocatòria en
el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 22 de desembrede 2012 al ... de gener de 2013, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia