sábado, 22 de diciembre de 2012

subvencions en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius gestionades per la Direcció General d’Ordenació i Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat per a l’exercici 2013.

1. Objecte.-  Convocar subvencions en matèria de drogodependències i altres trastorns addictius gestionades per la Direcció General d’Ordenació i Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat per a l’exercici 2013.
2. Bases.- Aprovar les bases reguladores per les quals es regix la convocatòria que s’efectua per mitjà de la present orde, així com el model de ol·licitud i documents complementaris que s’inclouen com a annexos d’esta.
3.- Dotació econòmica. ... Denominació: atenció a drogodependents amb problemes juridicopenals.
Consignació pressupostària: 106.000,00 euros.
... Denominació: centres i programes de reinserció social de drogodependents.
Consignació pressupostària 1.051.880,00 euros.
... Denominació: prevenció de les drogodependències i altres addiccions.
Consignació pressupostària: 2.036.080,00 euros.
... Denominació: suport a associacions de persones alcohòliques rehabilitades.
Consignació pressupostària: 94.360,00 euros.
ANNEX I
Bases de les subvencions destinades al finançament de gastos corrents dels recursos d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius
Primera. Objecte. L’objecte d’estes bases és regular les subvencions destinades al finançament de gastos corrents dels centres, servicis i programes següents :a. Les unitats de valoració i suport en drogodependències i altres programes específics d’atenció a drogodependents amb problemes penals, incloent-hi l’atenció directa en comissaries.
b. Centres de dia d’entitats locals.
c. Els centres d’intervenció de baixa exigència (CIBE).
d. Els recursos destinats exclusivament a l’atenció al joc patològic.
e. Les unitats de prevenció comunitària en conductes addictives (UPCCA) d’entitats locals.
f. Els programes de prevenció de les drogodependències i altres addiccions, sempre que estos últims siguen desenrotllats, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana per institucions sense ànim de lucre.
g. Els programes executats per associacions d’autoajuda en matèria d’alcoholisme.

Segona. Requisits dels beneficiaris/àries. 1. Podran sol·licitar les subvencions que regula este annex les entitats locals i les entitats sense ànim de lucre que siguen titulars de centres servicis i/o gestionen programes i activitats en matèria de prevenció, atenció, rehabilitació i/o reinserció social de drogodependents o altres tipus d’addiccions en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, sempre que no incórreguen en alguna de les causes de prohibició que regula l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. Les entitats sense ànim de lucre hauran de disposar d’una seu central o delegació permanent a la Comunitat Valenciana. S’entén com a tal la presència física amb domicili social en esta, i es comprometen des d’esta a gestionar i dirigir els programes finançats per la Generalitat.
3. Quan l’objecte de la subvenció siga el finançament de centres i/o servicis serà condició indispensable per a la seua concessió que disposen de l’autorització prevista en el Decret 132/2010, de 3 de setembre, del Consell, sobre registre i autorització de centres i servicis d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius a la Comunitat Valenciana, en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud de subvenció a l’empara de la present orde.
4. Quan l’objecte de la subvenció siga el finançament dels programes
de prevenció previstos en la lletra f) de la base primera, hauran de posseir l’acreditació a què fa referència el Decret 78/1999, d’1 de juny, del Govern Valencià, sobre acreditació de programes de prevenció en drogodependències i altres trastorns addictius a la Comunitat Valenciana
en la data de finalització del termini de presentació de la sol·licitud de subvenció a l’empara de la present orde. Així mateix, en el cas de les entitats sense ànim de lucre, hauran de tindre entre els seus fins institucionals, arreplegats expressament en els seus estatuts, la realització d’activitats de prevenció en drogodependències i altres addiccions.
Quarta. Activitats objecte de les subvencions. 1. Les subvencions previstes en este annex hauran de ser destinades als gastos de personal i manteniment dels centres, servicis i/o programes per als quals se sol·licita la subvenció.
2. Les entitats sense ànim de lucre beneficiàries de les subvencions podran subcontractar l’activitat objecte de la subvenció fins al 50% d’esta, i en este cas caldrà ajustar-se al que disposen l’article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i l’article 68 del Reial Decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s’aprova el Reglament de la Llei General de Subvencions.
3. Les entitats locals beneficiàries de les subvencions podran gestionar els seus recursos de forma directa o indirecta.
Sexta. Sol·licituds i documentació. 1. Les entitats locals hauran d’omplir la sol·licitud que figura com a annex II, la qual haurà d’anar acompanyada de la documentació que a continuació s’esmenta: ...
Octava. Lloc i termini. 1. Els interessats podran presentar les sol·licituds en el Registre General de la Conselleria de Sanitat al carrer de Misser Mascó, 31 de València, així com als servicis territorials d’esta situats a Alacant (c/ Girona, 26, 03001), Castelló de la Plana (c/ Hort dels Corders, 12, 12001) i València (Gran Via Ferran el Catòlic, 74, 46008) o en qualsevol altra de les formes previstes en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
3. El termini de presentació de les sol·licituds de subvenció regulades en esta orde serà d’un mes, comptador a partir de l’endemà de la publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 22 de desembre de 2012 al 21 de gener de 2013, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia