lunes, 13 de enero de 2014

ajudes per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents per a l’any 2014. Programa Bo Centre de Dia.

ORDE 28/2013, de 26 de desembre, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula i convoca el programa per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents l'any 2014. [2014/127]  (pdf 476KB)
Ajudes per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents
1. Objecte,- L’objecte d’esta orde és convocar ajudes per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents per a l’any 2014.
2. Beneficiaris.- Les ajudes convocades per mitjà d’esta orde van destinades a persones que hagen sigut beneficiàries d’ajuda en convocatòries anteriors i mantinguen les condicions que van donar lloc a estes, en especial acreditar que no disposen de mitjans suficients per a fer front al cost de la plaça en un centre de dia per a persones majors dependents.
3. Requisits. És requisit imprescindible ser beneficiari d’estes ajudes durant l’any 2012 o 2013.
Podran sol·licitar la ratificació de la seua ajuda per a l’any 2014, sempre que acrediten el manteniment de les condicions que van donar lloc a la concessió de l’ajuda, d’acord amb el que establix l’article 4.2 d’esta orde, presentant la documentació a què es referix l’article 5 de la present orde.
4. Preus de les places, acreditació d’insuficiència de recursos, determinació de la quantia de l’ajuda i servicis i prestacions que inclou. 1. El preu de la plaça i, per tant, les quanties que serviran de base per al càlcul de les ajudes per a l’exercici 2014, serà de 845 € mensuals, IVA i la resta d’impostos exigibles inclosos.
2. Per a acreditar la insuficiència de recursos econòmics per a afrontar els costos de l’estada en un centre de dia per a la tercera edat, es considerarà la capacitat econòmica de la persona beneficiària, de conformitat amb el que s’establix en l’Orde 21/2012, de 25 d’octubre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen els requisits i les condicions d’accés al programa d’atenció a les persones i a les seues famílies en el marc del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència a la Comunitat Valenciana, i en el Decret 113/2013, de 2 d’agost, del Consell, pel qual s’establix el règim i les quanties dels preus públics a percebre en l’àmbit dels servicis socials.
Es considerarà que el sol·licitant té suficients recursos econòmics i, per tant, no podrà acollir-se a les ajudes establides en esta orde, quan la seua capacitat econòmica, calculada de conformitat amb este article, siga igual o superior al cost de la plaça que necessita, d’acord amb els preus que s’indiquen en el present article.
3. La determinació de la quantia de les ajudes a concedir per la Generalitat es realitzarà una vegada acreditada la insuficiència de recursos econòmics, i l’import anual de la subvenció a concedir per la Generalitat es calcularà distribuint-se en quantitats mensuals.
El dit import estarà determinat per la diferència entre la quantitat que el beneficiari pot aportar a càrrec dels seus ingressos personals i l’import de l’estada a què es referix l’article 4.1. d’esta orde:
Import de l’ajuda = cost de la plaça – aportació del beneficiari.
El dit import serà satisfet directament al centre de dia adherit al Programa Bo Centre de Dia, triat pel beneficiari de l’ajuda.
4. L’aportació de l’usuari es calcularà de conformitat amb la participació econòmica del beneficiari en el cost del servici residencial establida en la mencionada Orde 21/2012, de 25 d’octubre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, i en el Decret 113/2013, de 2 d’agost, del Consell.
A estos efectes, es tindran en compte les pensions percebudes pels interessats i les dades que subministre l’Agència Estatal de l’Administració Tributària corresponents a l’exercici de 2012.
L’aportació de l’usuari serà satisfeta directament pel beneficiari de l’ajuda al centre adherit al Programa Bo Centre de Dia que haja sigut triat per este i en el qual se li preste el servici.
5. Els servicis i les prestacions que inclou el preu de la plaça són els que es fixen en l’article 3 de l’Orde de 13 de desembre de 2006, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula i convoca el programa per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents en l’any 2007 (DOGV 5414, 26.12.2006).
7. Lloc de presentació. Les sol·licituds de ratificació d’ajudes es presentaran, junt amb la documentació requerida en l’article 5 d’esta orde, en la direcció territorial de la Conselleria de Benestar Social de la província de residència del sol·licitant, sense perjuí del que establix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
8. Termini de presentació de sol·licituds. El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà a partir de l’endemà de la publicació d’esta orde i finalitzarà el 14 de febrer de 2014.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia