lunes, 27 de octubre de 2014

bases per a la concessió de les ajudes prèvies a la jubilació de treballadors i treballadores residents a la Comunitat Valenciana, i de les ajudes destinades a subvencionar convenis especials de cotització a la Seguretat Social i interessos de préstecs o pòlisses de crèdit destinats al pagament de les quotes mensuals corresponents als esmentats convenis especials, i es convoquen per a l’exercici 2014.

Per raons de sistemàtica, les bases que s’aproven per la present orde es desenrotllen en tres títols:
El títol I es referix a les denominades ajudes prèvies a la jubilació ordinària, de conformitat amb el règim establit pel Reial Decret 3/2014, de 10 de gener, pel qual s’establixen les normes especials per a la concessió d’ajudes prèvies a la jubilació ordinària en el sistema de la Seguretat Social, a treballadors afectats per processos de reestructuració d’empreses (BOE 25, 29.01.2014), i la normativa pròpia de la Generalitat Valenciana en matèria pressupostària, el finançament de les quals prové de fons del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social.
Els seus destinataris són els treballadors residents a la Comunitat Valenciana pertanyents a empreses en crisi, no subjectes a plans de reconversió industrial, que hagen sigut acomiadats d’acord amb els articles 51 i 52 c del Text Refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors, aprovat per Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, sempre que complisquen els requisits que s’enumeren en el mencionat Reial Decret 3/2014, de 10 de gener. Estes ajudes tenen com a objecte evitar les conseqüències traumàtiques davant de la pèrdua de rendes salarials i cotitzacions socials fins al moment en què els treballadors puguen accedir a la jubilació ordinària.
Les bases regulen així mateix, en el seu títol II, un règim dajudes destinades a evitar el menyscabament de les pensions de jubilació per pèrdua de períodes de carència o disminució de les bases reguladores per mitjà de la subscripció de convenis especials. Els seus destinataris són treballadors que van perdre la seua ocupació com a conseqüència dels expedients d’acomiadament col·lectiu inclosos en l’annex II a esta orde.
Vinculat a este règim d’ajudes, se n’hi inclou un altre que té com a destinataris els mateixos treballadors en cas de subscriure préstecs o pòlisses de crèdit bancàries per al pagament de les cotitzacions mensuals, segons el qual se subvencionen els interessos que es meriten per les dites operacions creditícies.
El títol III arreplega les disposicions comunes que seran aplicables tant a les ajudes del títol I com a les del títol II.
Article únic. Aprovar les bases que regulen la concessió de les ajudes prèvies a la jubilació de treballadors i treballadores residents a la Comunitat Valenciana i de les ajudes destinades a subvencionar convenis especials de cotització a la Seguretat Social i interessos de préstecs o pòlisses de crèdit destinats al pagament de les quotes mensuals corresponents als esmentats convenis especials.
Les bases es contenen en l’annex I d’esta orde, i constituïxen el text normatiu i de procediment a què podran acollir-se els destinataris del règim d’ajudes que en aquelles s’establix.
DISPOSICIONS ADDICIONALS
Primera. Convocatòria. Excepcionalment, sense perjuí del que disposen les bases novena, deu i catorze, i atenent criteris d’economia i eficàcia, es convoquen les ajudes regulades en la present orde per a l’exercici de 2014.
El termini de presentació de les sol·licituds per a les ajudes arreplegades en el títol II finalitzarà el dia 30 de novembre de 2014.
DISPOSICIONS TRANSITÒRIES
Primera. Sol·licituds del títol I presentades abans de l’entrada en vigor d’esta orde. En aquells casos en què la concessió de les ajudes prèvies a la jubilació ordinària regulades en el títol I derive de sol·licituds presentades amb anterioritat a l’entrada en vigor d’esta orde, caldrà ajustar-se al que s’indica en les disposicions transitòries del Reial Decret 3/2014, de 10 de gener.
Segona. Sol·licituds del títol II presentades abans de l’entrada en vigor d’esta orde. Les bases contingudes en l’annex I d’esta orde tindran caràcter retroactiu i, per tant, seran directament aplicables a aquelles sol·licituds d’ajudes regulades en el títol II, corresponents a l’exercici 2014, que s’hagen presentat abans de la seua entrada en vigor.
ANNEX I
Bases que regulen el règim d’ajudes prèvies a la jubilació ordinària de treballadors i treballadores residents a la Comunitat Valenciana i el d’ajudes destinades a subvencionar convenis especials de cotització a la Seguretat Social i interessos de préstecs o pòlisses de crèdit destinats al pagament de les quotes mensuals corresponents als esmentats convenis especials
TÍTOL I - Ajudes prèvies a la jubilació ordinària
Primera. Objecte. El present títol I té com a objecte establir les normes especials per a la concessió de les subvencions denominades «Ajudes prèvies a la jubilació ordinària en el sistema de la Seguretat Social», el fi de les quals és facilitar una cobertura econòmica als treballadors residents a la Comunitat Valenciana que resulten afectats per processos de reestructuració d’empreses, sempre que es complisquen les condicions i els requisits establits.
TÍTOL II - Ajudes destinades a subvencionar convenis especials de cotització a la Seguretat Social i interessos de préstecs o pòlisses de crèdit destinats al pagament de les quotes mensuals corresponents als esmentats convenis especials
CAPÍTOL I - Ajudes per a sufragar els costos dels convenis especials de cotització a la Seguretat Social
Tercera. Objecte i import de les ajudes. 1. Les ajudes es destinaran a subvencionar parcialment o totalment el cost anual dels convenis especials de cotització regulats per l’Orde TAS/2865/2003, de 13 d’octubre, del Ministeri de Treball i Assumptes Socials (BOE 18.10.2003).
2. El límit màxim de l’ajuda per beneficiari serà de 5.161,54 euros anuals, o 430,13 euros mensuals.
Quarta. Beneficiaris. Podran ser beneficiaris de les ajudes els treballadors que van extingir la seua relació laboral en virtut d’algun dels expedients de regulació ’ocupació o procediments concursals que s’indiquen en l’annex II que s’incorpora a estes bases, sempre que complisquen els requisits següents:
a) Que en el moment de la sol·licitud tinguen una edat igual o superior a 55 anys.
b) Que el conveni estiga relacionat directament amb l’extinció en l’empresa titular de l’expedient de regulació d’ocupació o del procediment concursal.
c) Que no hagen treballat per compte d’altri per un període igual o superior a dotze mesos després de l’extinció de la relació laboral de l’expedient de regulació d’ocupació o del procediment concursal.
CAPÍTOL II - Subvencions d’interessos de préstecs i pòlisses de crèdit la destinació de les quals siga el pagament de les cotitzacions mensuals corresponents als convenis de cotització inclosos en el règim d’ajudes del capítol I
Sexta. Objecte, beneficiaris i quantia de les ajudes. Els beneficiaris a qui es referix la base quarta podran sol·licitar, així mateix, ajudes per a subvencionar el pagament dels interessos derivats dels préstecs o pòlisses de crèdit concertats exclusivament per al pagament de les cotitzacions mensuals dels esmentats convenis especials.
La concessió d’estes ajudes no suposarà automàticament que es concedisquen les establides en el capítol I anterior, ni viceversa, i serà compatible la percepció d’ambdós ajudes.
L’import màxim anual que cada beneficiari podrà percebre serà de 920,45 euros.
Novena. Sol·licituds, documentació i termini. 1. Les sol·licituds es realitzaran per mitjà d’instància dirigida al titularde la conselleria competent en matèria d’ocupació, segons modelsnormalitzats disponibles en la següent pàgina web: 
preferentment, en el Registre Auxiliar II de la dita conselleria,situat al c/ Navarro Reverter, núm. 2, de València, ...
7. El termini per a presentació de sol·licituds es fixarà anualment en la resolució en què s’efectue la convocatòria de les ajudes i es done publicitat als crèdits pressupostaris que les financen.
ANNEX II
Expedients de regulació d’ocupació a què fa referència la base quarta

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia