martes, 17 de julio de 2012

5 beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de cooperació internacional al desenrotllament en oficines tècniques de cooperació dependents de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament.

Conselleria de Justícia i Benestar Social.  ORDE 17 /2012, de 29 de juny de 2012, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es convoquen cinc ( 5 ) beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de cooperació internacional al desenrotllament en oficines tècniques de cooperació dependents de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament. [2012/7000]
Conselleria de Justicia y Bienestar Social. ORDEN 17/2012, de 29 de junio de 2012, de la Conselleriade Justicia y Bienestar Social, por la que se convocan cinco ( 5 ) becas para la realización de prácticas profesionales en materia de cooperación internacional al desarrollo en oficinas técnicas de cooperación dependientes de la Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo. [2012/7000]
Primer. Objecte.- Convocar cinc beques pel procediment de concurrència competitiva, que tenen com a objecte la realització de pràctiques professionals en matèria de cooperació internacional al desenrotllament en les oficines tècniques de cooperació, dependents de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament, de països en què s’estiguen executant projectes de cooperació al desenrotllament finançats per la Generalitat, localitzats en les àrees geogràfiques d’intervenció següents:
Amèrica Central i Carib, Sud-amèrica, Àfrica Subsahariana i Magrib i Orient Mitjà.
Segon. Bases.- Aprovar les bases per les quals es regix esta convocatòria, incloses com annex I, i el barem per a avaluar els mèrits personals en la concessió de beques, inclòs com annex II. 
ANNEX I 
Bases de la convocatòria per a la concessió de cinc beques per a la realització de pràctiques professionals en matèria de cooperació internacional al desenrotllament en oficines tècniques de cooperació dependents de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament.
Primera. Objecte.- L’objecte de la present convocatòria és la concessió de cinc beques per a la realització de pràctiques de formació complementària en planificació, seguiment i avaluació de projectes de cooperació internacional al desenrotllament en les oficines tècniques de cooperació, dependents de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenrotllament, de països en què s’estiguen executant projectes de cooperació al desenrotllament finançats per la Generalitat.
Segona. Duració, dotació i pagament de les beques. 1. El període de duració de les beques serà de 12 mesos, sense possibilitat de pròrroga, des de la data que s’indique en la resolució de concessió, que serà objecte de publicació en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, data d’inici que no podrà ser anterior a l’1 de juliol de 2012. Les beques inclouran un període inicial de formació teoricopràctica en la Direcció General d’Integració i Cooperació, i un període de permanència en la oficina tècnica de cooperació corresponent, per a la realització d’activitats de planificació, seguiment i avaluació dels projectes.
2. L’import total brut de les beques serà de 74.570,60 euros, la qual cosa representa 14.914,12 euros bruts per persona beneficiària de beca, que es distribuirà de la manera següent:
De conformitat amb l’article 17.1 i la disposició final segona del Decret 132/2009, de 4 de setembre, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, en relació amb la Resolució d’1 de novembre de 2009, del vicepresident segon del Consell i conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació, per la qual s’establix la quantitat inicial de percepció per a les beques sotmeses a l’àmbit d’aplicació del decret referit, cada una de les beques que es concedisca en el marc d’esta convocatòria estarà dotada amb 1.000,00 euros (mil euros) bruts mensuals.
 De forma anticipada a la incorporació a l’oficina tècnica de cooperació corresponent, i a l’efecte de facilitar el pagament dels gastos de viatge, assegurança mèdica i instal·lació en el país de destí, es farà un pagament a cada persona beneficiària de beca, per import de 2.500 euros.
Les quantitats lliurades en cap cas tindran el caràcter de salari o retribució, sinó d’ajuda econòmica per als gastos que la beca comporta.
L’import de la beca es pagarà mensualment, amb certificació prèvia de conformitat de la Direcció General d’Integració i Cooperació.
Tercera. Requisits1. La concessió de les beques objecte d’esta convocatòria es tramitarà en règim de concurrència competitiva entre els diversos aspirants a estes que reunisquen els requisits següents, abans de finalitzat el termini de presentació de sol·licituds i els acrediten documentalment:
a) Ser de nacionalitat espanyola i tindre veïnat administratiu en qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.
b) No ser major de 35 anys.
c) Estar en possessió d’un títol universitari superior oficial espanyol o homologat per les autoritats espanyoles corresponents, o un altre expedit per una institució d’educació superior de l’Espai Europeu d’Educació Superior, i que no hagen transcorregut més de cinc anys des de la seua finalització.
d) Posseir estudis de postgrau oficial universitari específics en matèria de cooperació internacional al desenrotllament, demostrable a través del títol corresponent, i que consten almenys d’un mínim de 15 crèdits ECTS (European Credit Transfer and Accumulation System) o, si és el cas, de 150 hores lectives de duració.
e) Posseir experiència acreditada, de com a mínim tres mesos complets, en matèria de cooperació al desenrotllament en organismes oficials o ONGD, o en servicis de voluntariat en ONGD.
f) Disposar de cobertura sanitària.
g) No trobar-se incurs en les prohibicions per a obtindre la condició
de beneficiari/ària establides en l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
h) No haver sigut beneficiari de beques de pràctiques professionals en la Generalitat per un període igual o superior a 36 mesos.
i) No estar gaudint de beca de pràctiques professionals en el moment de la publicació de la present convocatòria, llevat que es concórrega a la mateixa beca o que resten dos mesos per a la seua finalització.
Quarta. Formalització de les sol·licituds i termini de presentació.- 1. La sol·licitud i el currículum es presentaran exclusivament per via telemàtica, tal com establix l’article 3 de l’Orde 17/2011, de 6 de maig, de la Conselleria de Justícia i Administracions Públiques, per la qual es desplega el capítol II del Decret 132/2009, del Consell, pel qual es regula la concessió de beques, sense perjuí de la normativa establida amb caràcter general sobre presentació de sol·licituds davant de les administracions públiques.
La sol·licitud i el currículum es trobaran accessibles en la seu electrònica de la Generalitat en Internet (www.gva.es), segons model normalitzat previst en l’annex de l’Orde 17/2011, de 6 de maig.
4. El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats des de l’endemà de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana. {del 18 de juliol al 3 d'agost de 2012, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia