lunes, 30 de julio de 2012

declaracions d’impacte ambiental dels termes municipals de ..., el Verger, Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, ... . Expedient: ,..., 293/2007 AIA, ..., gasoducte APB–45 el Verger – Xàbia (transport secundari Marina Alta).

Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. RESOLUCIÓ de 15 de maig de 2012, de la Direcció General d’Avaluació Ambiental i Territorial, per la qual s’ordena la publicació d’unes declaracions d’impacte ambiental dels termes municipals de Fuenterrobles, Manises, el Verger, Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, Rossel i Chella. Expedient: 211/2007 AIA, 194/2008 AIA, 293/2007 AIA,259/2008 AIA, 68/2008 AIA. [2012/7300]
Conselleria de Infraestructuras, Territorio y Medio Ambiente. RESOLUCIÓN de 15 de mayo de 2012, de la Dirección General de Evaluación Ambiental y Territorial, por la cual se ordena la publicación de unas declaraciones de impacto ambiental de los terminos municipales de Fuenterrobles, Manises, El Verger, Ondara, Denia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia, Rosell, Chella. Expediente: 211/2007 AIA, 194/2008 AIA, 293/2007 AIA,259/2008 AIA, 68/2008 AIA. [2012/7300]
De conformitat amb l’article 28 del Decret 162/1990, de 15 d’octubre, del Consell, pel qual s’aprova el Reglament per a l’Execució de la Llei 2/1989, de 3 de març, d’Impacte Ambiental, el qual establix que una vegada transcorregut el termini assenyalat en l’article 26 sense que s’hagen plantejat discrepàncies, i sense perjuí de la seua notificació al titular, la declaració d’impacte ambiental es publicarà en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, resolc,
Article únic
Publicar en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana les declaracions d’impacte ambiental corresponents als expedients; 211/2007 AIA, 194/2008 AIA, 293/2007 AIA,259/2008 AIA, 68/2008 AIA.
Declaració d’impacte ambiental
Expedient: 293/2007–AIA.
Títol: gasoducte APB–45 el Verger – Xàbia (transport secundari Marina Alta).
Localització: el Verger, Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia (Alacant).
Òrgan substantiu: Servici Territorial d’Energia d’Alacant.
Promotor: Gas Natural Transporte, SDG, SL.
Descripció del projecte: L’actuació consistix en la instal·lació d’una canalització soterrada que permetrà el subministrament de gas natural en alta pressió B (APB) a l’eix del Verger, Ondara, Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos i Xàbia.
Les dades tècniques del gasoducte són:
– Canalització en alta pressió B, d’acer de diàmetre 10” de 12,995 km de longitud des de la posició 15–20–04 del gasoducte en projecte d’Enagás fins a l’estació de regulació i mesurament de Gata de Gorgos.
– Canalització en alta pressió B, d’acer de 8” de diàmetre de 2 km de longitud des del punt d’entrega a Gata de Gorgos fins a les proximitats del límit entre els termes municipals de Gata de Gorgos i Dénia.
– Canalització en alta pressió B, d’acer de 6” de diàmetre de 3,7 km de longitud des del final de la canalització de 8” fins al final del traçat projectat en el terme municipal de Xàbia.
– Canalització en alta pressió B, d’acer de 6” de diàmetre de 5,7 km de longitud que constituïx el ramal que arriba fins a Dénia i que comença des de la derivació de la línia principal d’Ondara.
– Cable de telecomunicacions per a control de la infraestructura.
– Estacions de regulació i mesurament d’APB/APA situades al Verger, Ondara, Pedreguer, Gata de Gorgos, Xàbia i Dénia.
– Vàlvules intermèdies de seccionament.
– Sistema de protecció catòdica.
La longitud total del gasoducte previst és de 24,395 km; la pressió màxima d’operació serà de 45 bar.
Les unitats constructives més importants que componen l’obra són:
– Obertura de pista de treball: segons les característiques del terreny la dita obertura afectarà una porció de terreny variable de 10 a 12 metres.
–Excavació i obertura de rasa.
–Perforacions horitzontals: en els encreuaments amb carreteres, autopistes i vies de ferrocarril l’encreuament es realitzarà per mitjà de perforació horitzontal; en els encreuaments amb rius i rierols la canonada es llastarà. Els marges dels llits es protegiran de manera convenient per a evitar l’erosió.
– Distribució i manipulació de canonades.
– Muntatge mecànic: comprén les operacions de tallada i soldatge de la canonada.
– Realització de proves d’estanquitat i resistència.
– Restitució del terreny.
L’afecció a finques particulars es concreta en l’expropiació forçosa dels terrenys sobre els quals s’ha de construir les instal·lacions fixes en superfície, la imposició de servitud permanent de pas de gas al llarg del traçat de la conducció amb una amplària de tres metres, un i mig a cada costat de l’eix, per on discorrerà soterrada la canonada, així com una limitació de domini de cinc metres on es restringix l’ús del sòl per a certes activitats.
....
Per tot això que s’ha exposat anteriorment, formule la declaració d’impacte ambiental següent:
Primer.- Estimar acceptable, només als efectes ambientals i sense perjuí de l’obtenció prèvia de les autoritzacions sectorials que se li apliquen, el projecte Gasoducte APB-45 el Verger-Xàbia (transport secundari Marina Alta), excepte en el tram que discorre paral·lel a la CV–734, segons s’especifica en el punt informes sectorials de la present declaració d’impacte ambiental.
Segon.- D’acord amb l’informe emés per el Servici d’Ordenació Sostenible del Medi s’estima no acceptable la part del gasoducte que discorre en paral·lel a la CV –734, i se’n proposa com a alternativa el camí Vell de Gata.
Tercer La part acceptable del projecte es realitzarà d’acord amb les previsions de l’estudi d’impacte ambiental i les condicions i modificacions establits a continuació:
1. S’obtindrà l’informe regulat en l’article 11 de la Llei 4/1998, del Patrimoni Cultural Valencià, el sentit i les condicions del qual vincularan la present declaració d’impacte. En l’execució del projecte i davant de l’aparició de restes, s’actuarà d’acord amb els preceptes continguts en la llei esmentada. En qualsevol cas, es vetlarà pel màxim respecte a elements etnològics que pogueren aparéixer pròxims a la traça del gasoducte.
2. Es respectarà la Llei 3/1995, de Camins Ramaders, i se sollicitaran els permisos oportuns en relació amb la seua afecció.
3. Es respectarà el Decret 7/2004, de 23 de gener, del Consell de la Generalitat, pel qual aprova el plec general de normes de seguretat en prevenció d’incendis forestals a observar en l’execució d’obres i treballs que es realitzen en terreny forestal o en els seus voltants.
4. La pista de treball, sempre que esta discórrega paral·lela al camí del Barranc de la Vall, el camí Vell de Gata i al camí de Barranqueres, no pot superar en cap cas una amplària de 8 metres i només es podrà
separar d’estos camins en aquells trams plantejats en el projecte o, si és el cas, de modificació en la fase d’execució, després de comunicar-ho per escrit a la direcció del parc natural i amb la conformitat per escrit del dit organisme el qual, a més a més, li la comunicarà amb un mínim de tres dies d’antelació l’inici de les obres.
5. A fi de no crear impactes innecessaris, i sempre que tècnicament siga possible, es proposa la utilització de les zones d’afecció o treball d’altres gasoductes per al traçat de l’actual. Així mateix, s’intentarà no arribar en cap punt del traçat a una amplària de 12 metres de pista de treball, així com utilitzar camins existents per a la instal·lació de la conducció (terme municipal de Gata de Gorgos).
6. En l’encreuament amb cursos d’aigua s’intentarà no crear afeccions innecessàries utilitzant zones ja prèviament afectades per altres infraestructures, es respectaran al màxim les poblacions de fauna i flora d’interés, i es restauraran convenientment estos espais afectats per mitjà de l’ocupació de tècniques que faciliten l’arrelament de vegetació natural.
A la terminació de les obres els llits han de quedar lliures de qualsevol tipus de residus o estructures que suposen una interrupció o obstacle al lliure pas de les aigües.
7. S’habilitaran rampes en les rases per a facilitar l’eixida de la fauna atrapada, les quals es revisaran periòdicament per a evacuar els possibles exemplars de fauna atrapats.
8. En la zona d’influència de la zona humida Desembocadura i front litoral del riu Racons, no podran habilitar-se parcs de maquinària ni zones d’acumulació de materials que per les seues característiques puguen generar abocaments que contaminen el subsòl.
9. En el cas d’utilitzar algun producte químic en la prova hidràulica, s’haurà de realitzar una bassa de decantació de manera que els sobrants tinguen les característiques adequades per a abocar-los al llit públic. Els productes químics sobrants es derivaran al gestor autoritzat.
10. No podran afectar-se exemplars arboris que per les seues característiques es troben inclosos en l’àmbit de protecció de la Llei 4/2006, de la Generalitat, de Patrimoni Arbori Monumental de la Comunitat Valenciana.
11. Es restaurarà convenientment la coberta vegetal, així com els servicis afectats, intentar interferir el mínim possible en l’activitat agrícola. En la restauració de la coberta vegetal es procurarà no executar accions que puguen incidir en la propagació d’espècies exòtiques invasores i respectar l’Orde de 10 de setembre de 2007, de la Conselleria de Medi Ambient, per la qual s’aproven mesures per al control de les espècies vegetals exòtiques invasores en la Comunitat Valenciana.
12. Totes les restes generades en l’obra es derivaran al gestor o a l’abocador autoritzat.
13. Es respectaran els articles 27, 28 i 36 del Decret 229/2007, pel qual es va aprovar el Pla Rector d’Ús i Gestió del Parc Natural del Montgó en els punts transcrits en l’apartat d’informes sectorials, d’esta declaració d’impacte ambiental.
14. Qualsevol variació del traçat que, d’acord amb la legislació, per les seues característiques ho requerisca, haurà de sotmetre’s al procediment d’avaluació d’impacte ambiental. En qualsevol cas les variacions del traçat han de comunicar-se i sotmetre’s a informe previ del Servici d’Ordenació Sostenible del Medi per a la qual cosa es farà arribar la documentació pertinent en format digital d’acord amb les especificacions de l’article 36 del Decret 229/2007, anteriorment citat.
Quart.- Que es notifique a les persones interessades que contra la present resolució, ja que no és un acte definitiu en via administrativa, no s’hi pot interposar cap recurs; la qual cosa no és inconvenient perquè puguen utilitzar- se els mitjans que en defensa del seu dret consideren pertinents.
Quint.- Publicar la present declaració d’impacte ambiental en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de la forma reglamentària, d’acord amb el que establix l’article 28 del Decret 162/1990, de 15 d’octubre, del Consell de la Generalitat Valenciana, pel qual s’aprova el Reglament per a l’Execució de la Llei 2/1989, de 3 de març, d’Impacte Ambiental. [DOCV 6829 de 30 de Juliol de 2012]

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia