martes, 29 de enero de 2013

ajudes al foment de l’ús del valencià en les emissores locals de ràdio, en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, i en les publicacions informatives digitals en valencià.

Acadèmia Valenciana de la Llengua. RESOLUCIÓ de 16 de gener de 2013, de la Presidència de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, per la qual es publica l’Acord d’11 de gener de 2013, del Ple de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, pel qual es convoquen ajudes al foment de l’ús del valencià en les emissores locals de ràdio, en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, i en les publicacions informatives digitals en valencià. [2013/673]
RESOLUCIÓN de 16 de enero de 2013, de la Presidencia de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, por la que se publica el Acuerdo de 11 de enero de 2013, del Pleno de la Acadèmia Valenciana de la Llengua, por el que se convocan ayudas al fomento del uso del valenciano en las emisoras locales de radio, en las publicaciones escritas de carácter local o comarcal, o de temática especializada, y en las publicaciones informativas digitales en valenciano. [2013/673]
Primer.- Convocar un concurs públic per a les ajudes al foment de l’ús del valencià en les emissores de ràdio, en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, i en les publicacions informatives digitals en valencià, i aprovar les bases per les quals es regix esta convocatòria i els models de sol·licitud, que s’inclouen com a annexos I, II, III i IV d’este acord.
Segon.- Les ajudes tindran un import global màxim de 50.000,00 €,
...
ANNEX I - Bases per a la concessió d’ajudes al foment de l’ús del valencià en les emissores locals de ràdio, en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, i en les publicacions informatives digitals en valencià
1. Objecte i àmbit.- 1. L’objecte del present acord és la convocatòria de concurs públic per a la concessió d’ajudes al foment de l’ús del valencià en les emissores locals de ràdio, en les publicacions escrites de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, i en les publicacions informatives digitals en valencià. S’entén per publicació informativa digital, a l’efecte d’esta convocatòria, la que s’edita en suport digital, amb continguts d’informació d’actualitat majoritàriament propis, tractats segons les tècniques periodístiques i actualitzats diàriament, que es difon íntegrament a través d’Internet en un lloc web i amb propòsit de durada indefinida.
2. No són objecte d’esta convocatòria, pel que fa a les publicacions digitals, les que tenen caràcter corporatiu, els butlletins digitals i, en general, totes les que pel seu objectiu o contingut s’adrecen principalment als socis o membres d’un col·lectiu a través d’Internet. Tampoc ho són els blogs digitals ni les publicacions digitals que reproduïxen, principalment, el contingut d’una publicació prèviament existent en suport paper.
3. El règim d’ajudes s’aplicarà tal com es determina en els articles següents. 
2. Conceptes susceptibles d’ajuda
Publicacions escrites.
Les ajudes es destinaran a abonar els gastos de personal, d’impremta o de distribució de les publicacions de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, escrites totalment o predominantment en valencià.
Emissores locals de ràdio. Les ajudes es destinaran a retribuir el personal tècnic o periodístic que participe en la programació en valencià de l’emissora i els gastos d’emissió que se’n deriven.
Publicacions informatives digitals. Les ajudes es destinaran a retribuir el personal tècnic o periodístic i els gastos de difusió que se’n deriven.
3. Beneficiaris de les ajudes.- Podran ser beneficiaris d’estes ajudes les persones físiques o jurídiques que editen en paper publicacions de caràcter local o comarcal, o de temàtica especialitzada, escrites en valencià, o que emeten en valencià per ràdio, d’acord amb les característiques que s’especifiquen en la present convocatòria.
En el cas de les publicacions informatives digitals en valencià, podran ser beneficiaris les empreses privades que tenen com a activitat única, o entre altres, l’edició de publicacions informatives digitals, reconeguda en el seu objecte social i, si es tracta d’una persona física, l’establida en el document d’alta en l’impost d’activitats econòmiques. 
4. Requisits Per a poder ser beneficiaris d’estes ajudes, cal tindre els requisits següents: Per a les publicacions escrites
1. Respectar la normativa lingüística oficial.
2. Estar inscrites en el depòsit legal.
3. Tindre una extensió mínima de 12 pàgines.
4. Editar en paper almenys un mínim de 100 exemplars.
5. Estar publicades en valencià en un 50% de les pàgines com a mínim.
6. Tindre una periodicitat mínima trimestral, i s’entén per tal l’edició de tres números a l’any com a mínim. A este efecte, cal que cada número estiga singularitzat i es publique independentment. Es considerarà que la data que apareix en la portada de cada número és la data real en què s’ha publicat.
7. Ser publicacions d’àmbit local o comarcal, o de temàtica especialitzada.
Per a les emissores de ràdio
1. Respectar la normativa lingüística oficial.
2. Estar en possessió de la concessió administrativa per a la gestió del servici públic de radiodifusió sonora en ones mètriques en modulació de freqüència.
3. Ser una emissora local de qualsevol municipi de la Comunitat Valenciana.
4. Emetre almenys la mitat de la programació en valencià.
Per a les publicacions informatives digitals
1. Respectar la normativa lingüística oficial.
2. Tindre la residència fiscal en el territori de la Comunitat Valenciana.
3. Estar publicat en valencià un 100% del contingut .
5. Presentació de sol·licituds i termini.- 1. Les sol·licituds per a obtindre les ajudes que regula la present convocatòria s’han de dirigir a l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i s’han de presentar en el model normalitzat (que figura en els annexos II, III i IV) en el registre de l’Acadèmia, ubicat en el monestir de Sant Miquel dels Reis, avinguda de la Constitució, número 284 (CP 46019), de València, o s’han de tramitar per qualsevol de les formes que establix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
...
4. Les sol·licituds s’han de presentar en el termini de 30 dies naturals, comptadors a partir de l’endemà de la publicació d’esta convocatòria. {del 30 de enero al 28 de febrero de 2013, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia