jueves, 24 de enero de 2013

programa per a finançar estades en residències de tercera edat l’any 2013.

Ajudes per a finançar estades en residències de tercera edat.
Article 1. Objecte. L’objecte d’esta orde és convocar ajudes per a finançar les estades en residències de tercera edat adherides al Programa Bo Residència per a l’any 2013.
2. Persones beneficiàries. 1. Les ajudes convocades per mitjà d’esta orde van destinades a persones que hagen sigut beneficiàries d’ajuda en convocatòries anteriors i romanguen ingressades en centres residencials adherits al programa.
2. Les persones beneficiàries acreditaran no disposar de mitjans suficients per a fer front al cost de la plaça residencial.
3. Requisits. És requisit imprescindible ser beneficiari d’estes ajudes durant l’any 2011 o 2012 en residències adherides al Programa Bo Residència.
Els benficiaris podran sol·licitar la ratificació de la seua ajuda per a l’exercici 2013, sempre que acrediten el manteniment de les condicions que van donar lloc a la concessió de l’ajuda, d’acord amb el que establix l’article 5 d’esta orde, en presentar la documentació a què es referix el seu article.
4. Tipologia de persones beneficiàries. 1. A les persones beneficiàries de la subvenció en exercicis anteriors se’ls assignarà, inicialment, la mateixa tipologia que els va ser reconeguda en l’última resolució de concessió d’ajuda, que serà una de les següents:
a) Vàlids
b) Semiassistits
c) Assistits
d) Suprassistits

2. No obstant, en el cas d’usuaris amb valoració de la dependència, estarà pel que fa a la tipologia, al grau i nivell resultant de la mencionada valoració i a l’equivalència que correspon segons la disposició transitòria tercera d’esta orde. 
5. Preus de les places i determinació de la quantia de l’ajuda econòmica. 1. Els preus de les estades, i per tant les quanties que serviran de base per al càlcul de les ajudes per a l’exercici 2013, són els que s’especifiquen a continuació:
Vàlids i semiassistits 1.184 euros /mes (impostos inclosos)
Assistits 1.438 euros /mes (impostos inclosos)
Suprassistits 1.600 euros /mes (impostos inclosos)

2. En els preus anteriors s’inclou l’atenció integral de les persones beneficiàries amb tots els servicis bàsics d’una residència per a persones majors dependents, tal com es preveu en l’article 46 de l’Orde de 4 de febrer de 2005, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula el règim d’autorització i funcionament dels centres de servicis socials especialitzats per a l’atenció de persones majors, sense que les residències puguen cobrar-los quantitats addicionals per la prestació dels mencionats servicis bàsics. L’incompliment de l’anterior podrà donar lloc a la separació de l’adhesió del programa de la residència infractora.
3. Acreditació d’insuficiència de recursos. Per a acreditar la insuficiència de recursos econòmics per a afrontar els costos de l’estada en un centre residencial per a la tercera edat, es considerarà la capacitat econòmica de la persona beneficiària, de conformitat amb el que establix l’Orde 21/2012, de 25 d’octubre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen els requisits i condicions d’accés al programa d’atenció a les persones i a les seues famílies en el marc del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència en la Comunitat Valenciana.
8. Lloc de presentació. Les sol·licituds de ratificació d’ajudes es presentaran, junt amb la documentació requerida en l’article 6 d’esta orde, en la direcció territorial de la Conselleria de Benestar Social de la província de residència del sol·licitant, sense perjuí del que establix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
9. Termini de presentació de sol·licituds. El termini de presentació de les sol·licituds s’iniciarà a partir de l’endemà de la publicació de la present orde i finalitzarà el 15 de febrer de 2013.
CORRECCIÓ d’errades de l’Orde 13/2012, de 28 de desembre, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula i convoca el programa per a finançar estades en centres de dia per a persones majors dependents en l’any 2013. [2013/689]
CORRECCIÓN de errores de la Orden 13/2012, de 28 de diciembre, de la Conselleria de Bienestar Social, por la que se regula y convoca el programa para financiar estancias en centros de día para personas mayores dependientes en el año 2013. [2013/689]
Advertido un error en la publicación del anexo I de la citada Orden (DOCV 6948, 22.01.2013), y de acuerdo con el artículo 105.2 de la Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, se procede a la sustitución de dicho anexo I por el siguiente.
RATIFICACIÓ D'ESTADA EN CENTRE DE DIA DE TERCERA EDAT
RATIFICACIÓN DE ESTANCIA EN CENTRO DE DÍA DE TERCERA EDAD


CORRECCIÓ d’errades de l’Orde 15/2012, de 28 de desembre, de la Conselleria de Benestar Social, per la qual es regula i convoca el programa per a finançar estades en residències de tercera edat l’any 2013. [2013/690]
CORRECCIÓN de errores de la Orden 15/2012, de 28 de diciembre, de la Conselleria de Bienestar Social, por la que se regula y convoca el programa para financiar estancias en residencias de tercera edad en el año 2013. [2013/690]

Advertido un error en la publicación del anexo I de la citada Orden (DOCV 6949, 23.01.2013), y de acuerdo con el artículo 105.2 de la Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, se procede a la sustitución de dicho anexo I por el siguiente.
RATIFICACIÓ BO RESIDÈNCIA
RATIFICACIÓN BONO RESIDENCIA 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia