jueves, 22 de marzo de 2012

ajudes 2012 de l’agència dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana.

RESOLUCIÓ de 21 de febrer de 2012, de la presidenta de l’Agència Valenciana del Turisme, per la qual es convoquen les ajudes 2012 de l’agència dirigides a les entitats locals de la Comunitat Valenciana. [2012/2766]
RESOLUCIÓN de 21 de febrero de 2012, de la presidenta de la Agència Valenciana del Turisme, por la que se convocan las ayudas 2012 de la Agència dirigidas a las entidades locales de la Comunitat Valenciana. [2012/2766]
1. Objecte i àmbit. La present resolució té com a objecte convocar les ajudes i publicar els programes d’actuació de l’Agència Valenciana del Turisme per a l’exercici 2012 destinats a recolzar els projectes presentats per les entitats locals de la Comunitat Valenciana, els organismes autònoms i la resta d’ens públics dependents d’estes.
4. Beneficiaris. Amb caràcter general, podran acollir-se a estes ajudes les entitats locals de la Comunitat Valenciana, en els termes establits en l’article 1 de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de Règim Local de la Comunitat Valenciana (DOCV núm. 6296 de 24.06.2010), i els organismes autònoms i la resta d’ens públics dependents d’estes, segons les especificitats establides per a cada un dels programes d’ajuda arreplegats en els annexos de la present resolució.
5. Sol·licituds d’ajuda. Els interessats hauran de presentar, abans de l’execució del projecte o actuació, una instància de sol·licitud degudament omplida en l’imprés normalitzat corresponent al programa d’actuació que se sol·licite. Les dites instàncies de sol·licitud, arreplegades en l’annex III d’esta resolució, estan disponibles igualment en l’adreça d’Internet www.turisme.gva.es.
7. Termini de presentació de sol·licituds. 1. El termini de presentació de sol·licituds començarà l’endemà de la publicació d’esta resolució en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, i finalitzarà en les dates següents:
a) Per als programes de l’annex I d’esta resolució, quinze dies hàbils
des de l’endemà de la publicació.{del 23 de MARÇ al 10 d'ABRIL de 2012,a.i }
b) Per al programa I de l’annex II d’esta resolució, (des del 23 de març ) el 30 de juny
de 2012.
c) Per al programa II de l’annex II d’esta resolució, (des del 23 de març ) el 31 de març de 2012.
2. Les sol·licituds hauran de presentar-se amb anterioritat a l’inici de la realització del projecte o activitat, o amb anterioritat a l’inici de l’execució de la fase del projecte corresponent a l’exercici 2012.
8. Lloc de presentació de sol·licituds. 1. Les sol·licituds i la preceptiva documentació addicional podran presentar-se durant l’horari de registre en qualsevol de les següents seus de l’Agència Valenciana del Turisme (avinguda d’Aragó, 30, planta 8a, de València); Servici Territorial de Turisme i Cultura d’Alacant (carrer de Churruca, 29, d’Alacant); Servici Territorial de Turisme i Cultura de Castelló (plaça de Maria Agustina, 5); Servici Territorial de Turisme i Cultura de València (plaça d’Alfons el Magnànim, 15, de València).
ANNEX I
Programa 1: Certificació de sistemes de gestió en platges
Objectiu: obtenció o renovació de certificats de gestió en les platges de la Comunitat Valenciana, i quedaran exclosos aquells projectes consistents en el mer manteniment de certificats ja en vigor.
Beneficiaris: entitats locals de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i la resta d’ens públics dependents d’estes.
...
Programa 2: Certificació de sistemes de gestió en oficines d’informació turística
Objectiu: obtenció o renovació de certificats de gestió en les oficines d’informació turística integrades en la Xarxa Tourist Info de la Comunitat Valenciana, quedant exclosos aquells projectes consistents en el mer manteniment de certificats ja en vigor.
Beneficiaris: entitats locals de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i la resta d’ens públics dependents d’estes.
...
Programa 3. Assistència tècnica en planificació i gestió turística
El Pla Estratègic Global del Turisme de la Comunitat Valenciana 2010-2020 en matèria de gestió de destins aposta per la col·laboració publicoprivada, la gestió integral, la creació de producte, la cogestió i la cooperació supramunicipal i la potenciació de les relacions del turisme amb les indústries creatives.
En consonància amb el Pla, la convocatòria d’ajudes de 2012 a les entitats locals per a l’assistència tècnica en matèria de planificació i gestió turística es dirigix a projectes supramunicipals, potencia les sinergies entre els destins litorals i d’interior, i prioritza la creació de producte amb un enfocament sostenible, basat en la col·laboració publicoprivada i integral, que agrupa empreses i recursos turístics.
Objectiu: Recolzar els processos de planificació i gestió dels destins a través de la concessió d’ajudes per a la realització d’estudis en matèria de planificació estratègica que empren mètodes de participació social, tinguen com a resultat documents-guia que incloguen un programa d’actuacions consensuades i que servisquen de base per al desenrotllament turístic sostenible equilibrat en les dimensions ambiental, econòmica i social.
Beneficiaris: Entitats locals de la Comunitat Valenciana, organismes autònoms i la resta d’ens públics dependents d’estes que realitzen estudis d’àmbit supramunicipal.
Queden exclosos els qui van ser beneficiaris d’este mateix programa d’ajudes en els exercicis 2010 i 2011.
En el cas que un mateix sol·licitant presente més d’un projecte a este programa d’actuació, només podrà ser beneficiari d’una ajuda. Correspon a la Comissió d’Avaluació d’Ajudes la decisió sobre el projecte que tinga un major interés en relació directa amb el compliment dels objectius de l’Agència Valenciana del Turisme.
...
Programa 4: Adequació de recursos turístics en municipis i mancomunitats d’interior
Objectiu: Concessió d’ajudes per a l’adequació de recursos turístics en municipis i mancomunitats d’interior de la Comunitat Valenciana.
A l’efecte de les ajudes previstes en la present resolució, es considera recurs turístic tot element natural, monumental, cultural o etnogràfic que tinga capacitat per si mateix d’atraure visitants, motivats per raons d’oci, a un determinat espai.
Les ajudes aniran destinades a finançar els projectes d’inversió que es detallen a continuació:
a) Projectes de senyalització turística, direccional o de situació, incloent-hi la senyalització d’itineraris turístics no motoritzats. La senyalització podrà comprendre un sol recurs turístic o integrar diversos recursos turístics del municipi o mancomunitat en un únic projecte.
b) Adequació de les condicions d’ús dels recursos turístics per a persones discapacitades per mitjà d’equipaments específicament dissenyats per al seu ús per este col·lectiu, com ara instal·lació de rampes, plataformes elevadores, eliminació d’obstacles, equipament multimèdia específic, maquetes i models a escala, sistemes interpretatius adaptats per a disminuïts sensorials, etc.
c) Interpretació dels recursos turístics per mitjà de la instal·lació in situ de panells o cartells explicatius, material audiovisual i multimèdia, pantalles tàctils i adquisició d’audioguies.
d) Interpretació de recursos turístics per mitjà de la utilització de sistemes basats en les noves tecnologies de la informació i comunicació, sempre que no constituïsquen gastos de naturalesa corrent, i en concret els següents:
– Dispositius tabletes multimèdia amb finalitat de suport de guies i informació sobre el recurs.
– Dispositius GPS per a senyalització i localització de recursos, o realització d’itineraris.
– Aplicacions per a telefonia mòbil la finalitat de les quals siga l’accés a la informació sobre recursos turístics.
S’entén per interpretació turística del patrimoni, a l’efecte de la present convocatòria, aquelles actuacions destinades a donar a conéixer,
fer accessible i explicar el llegat cultural, històric i natural d’un territori concret als seus visitants.
Es podrà subcontractar l’activitat objecte de la subvenció fins al 100% del seu import, i en este cas caldrà ajustar-se al que disposa l’article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
Només es podrà presentar una sol·licitud per municipi, mancomunitat o entitat local menor i per a una única actuació. S’entendrà per actuació algun dels quatre tipus de projectes esmentats amb anterioritat.
Així mateix, es considerarà una única actuació si es pretén realitzar més d’un tipus de projecte però l’actuació es realitza sobre un únic recurs.
En cas d’incomplir-se el que establix el paràgraf anterior, la Comissió d’Avaluació d’Ajudes determinarà l’actuació a subvencionar entre les diverses presentades pel sol·licitant.
L’actuació objecte de subvenció haurà d’estar finalitzada amb anterioritat al 10 de novembre de 2012. No es concediran pròrrogues al beneficiari del termini de presentació de la justificació del projecte subvencionat.
Beneficiaris: Podran sol·licitar ajudes els municipis, les mancomunitats i les entitats locals menors de l’interior de la Comunitat Valenciana, ...
...
ANNEX II
Programes d’ajudes de l’Agència Valenciana del Turisme regulats a través del Decret 71/2000, de 22 de maig, del Consell, pel qual s’aprova el reglament regulador dels convenis que podran subscriure’s entre la Generalitat i els municipis turístics
Programa 1: Conveni per a la compensació financera
Objectiu: Compensar l’esforç financer addicional realitzat pels ajuntaments dels municipis turístics en aquelles partides que experimenten increments que no puguen ser costejats a través de tributs, i sempre que l’increment de les dites partides haja sigut generat pel caràcter turístic del municipi.
Beneficiaris: Tots els ajuntaments de municipis turístics de la Comunitat Valenciana que compten amb la dita declaració amb caràcter definitiu, atorgada pel Consell.
...
Programa 2: Conveni per a l’adaptació dels municipis turístics (Pla Millor)
Objectiu: Finançar, conjuntament amb els municipis turístics, projectes que tinguen com a objectiu la millora d’espais d’ús turístic o dels servicis tendents a configurar un producte turístic més competitiu i a comunicar la imatge d’una oferta de qualitat capaç de satisfer les exigències de la demanda respecte als aspectes i equipaments urbans i mediambientals que perseguisquen, a més, la viabilitat i sostenibilitat del desenrotllament turístic.
Beneficiaris: Tots els ajuntaments de municipis turístics que compten amb la dita declaració amb caràcter definitiu, atorgada pel Consell, que realitzaran inversions en projectes de les característiques esmentades anteriorment

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia