martes, 20 de marzo de 2012

Pla Anual Zoosanitari de 2012 - Plan Anual Zoosanitario de 2012. Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua

Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua. RESOLUCIÓ de 20 de gener de 2012, del director general de Producció Agrària i Ramaderia, per la qual s’aprova el Pla Anual Zoosanitari de 2012 i es despleguen les mesures que conté. [2012/2602]
RESOLUCIÓN de 20 enero de 2012, del director general de Producción Agraria y Ganadería, por la que se aprueba el Plan Anual Zoosanitario de 2012 y se desarrollan las medidas contenidas en el mismo. [2012/2602]
La present resolució s’articula en tres apartats que aproven les actuacions generals i específiques del Pla Anual Zoosanitari, les condicions per a les proves diagnòstiques, la presa de mostres i la tramesa amb destinació a la Unitat d’Anàlisi de Sanitat Animal (UASA) i altres laboratoris autoritzats i, finalment, el format de tramesa d’informació, de tal manera que tot això constituïsca una autèntica xarxa de vigilància epidemiològica per a mantindre i millorar la sanitat animal de la Comunitat Valenciana.
A. Actuacions Generals.- Tots els titulars d’explotacions ramaderes de la Comunitat Valenciana, a través dels seus servicis veterinaris (veterinaris d’explotació o d’agrupació de defensa sanitària), es responsabilitzaran de realitzar les actuacions previstes en este Pla Anual Zoosanitari, de manera que s’acrediten les exigències mínimes per a mantindre l’estatus que garantisca un nivell sanitari adequat de les seues explotacions. Estes actuacions constituiran el programa sanitari mínim establit en l’article 81 de la Llei 6/2003, de 4 de març, de Ramaderia de la Comunitat Valenciana.
Les actuacions sanitàries previstes en este pla es desplegaran amb el coneixement i sota la supervisió del servici veterinari oficial corresponent.
No obstant això, en tot moment els servicis veterinaris oficials podran realitzar per si mateixos o amb mitjans propis els controls esmentats en el paràgraf anterior quan per motius epizootiològics es considere oportú, i ho hauran de notificar al titular.
Els titulars d’explotació, a través dels seus servicis veterinaris, informaran del resultat de les visites, que es realitzaran, almenys, amb caràcter trimestral, en què comprovaran la presència de mortalitat i morbiditat imputables a malalties objecte del present pla, llevat del sector apícola, en què les visites seran anuals i a un assentament per explotació com a mínim.
Totes les visites dels servicis veterinaris a les explotacions ramaderes que tinguen com a objecte alguna de les actuacions previstes en esta resolució, es reflectiran en el llibre de visites de l’explotació. En el marc de l’execució de les actuacions previstes en esta resolució, el titular i el veterinari d’explotació hauran de deixar constància documental de les accions executades, dels diagnòstics realitzats i dels tractaments prescrits, si és el cas, en el llibre d’explotació.
Les explotacions amb qualificació sanitària favorable respecte a les malalties de control obligatori que no complisquen les disposicions d’este pla quant al nombre de controls que cal realitzar, el termini i els resultats definits per a cada espècie perdran esta qualificació sanitària, i se’ls aplicaran les mesures previstes en la legislació vigent.
Les explotacions amb espècies sotmeses a presa de mostres obligatòria, d’acord amb este pla, i que temporalment no hagen de tindre animals, hauran de netejar i desinfectar les instal·lacions per a mantindre’n l’estatus sanitari en el termini màxim d’un mes des que es buiden. Una vegada acabada la neteja i desinfecció, serà notificada al servici veterinari oficial de la comarca per a la seua comprovació. En cas contrari, perdran l’estatus sanitari que els corresponia.
L’anàlisi de les mostres rebudes es realitzarà a la UASA de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua i als laboratoris autoritzats o reconeguts per la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua. En el cas de l’aqüicultura, l’anàlisi de les mostres es realitzarà als laboratoris nacionals autoritzats. Les proves diagnòstiques de camp seran realitzades pels servicis veterinaris oficials i/o veterinaris d’explotació o d’agrupació de defensa sanitària.
Els veterinaris d’explotació i agrupacions de defensa sanitària mantindran actualitzats els seus coneixements en matèria de policia sanitària, d’intercanvi d’animals i de programes oficials de sanitat animal per a les espècies de les explotacions en què actuen en el desenrotllament del Pla Anual Zoosanitari.
B. Actuacions per espècies.
ANNEX I - Descripció fitxer vacunacions realitzades segons PAZ
ANNEX II - Descripció fitxer altres actuacions PAZ
ANNEX III - Descripció fitxer visites PAZ i mortalitat
ANNEX IV - Taules de codificació per a fitxers de càrrega
ANNEX V / ANEXO V Llista d’adreces de correu electrònic de les oficines comarcals agràries / Lista de direcciones de correo electrónico de las oficinas comarcales agarias.
OCAPA La Marina Alta agp_pego@gva.es


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia