viernes, 30 de marzo de 2012

’ajudes incloses en la sol·licitud única dins del marc de la Política Agrària Comuna (PAC) a la Comunitat Valenciana, durant el període 2012-2013.

ORDE 4/2012 de 20 de març, de la consellera d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, per la qual s’establixen les bases reguladores aplicables al conjunt d’ajudes incloses en la sol·licitud única dins del marc de la Política Agrària Comuna (PAC) a la Comunitat Valenciana, durant el període 2012-2013. [2012/3174]
ORDEN 4/2012 de 20 de marzo, de la Consellera de Agricultura, Pesca, Alimentación y Agua, por la que se establecen las bases reguladoras aplicables al conjunto de ayudas incluidas en la Solicitud Única dentro del marco de la Política Agraria Común (PAC) en la Comunitat Valenciana, durante el periodo 2012-2013. [2012/3174].
1. Objecte i àmbit d’aplicació. 1. La present orde establix la normativa aplicable a la sol·licitud única de les següents ajudes vinculades al Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA):
a) Pagament únic per als titulars de drets segons el que establix el Reial Decret 1680/2009, de 13 de novembre.
b) Règims d’ajuda als cultius continguts en el títol III del Reial Decret 202/2012, de 23 de gener (ajuda als productors de remolatxa sucrera, ajuda específica al cultiu del cotó i ajuda nacional als fruits de corfa).
c) Els règims d’ajuda per bestiar boví continguts en el títol IV del Reial Decret 202/2012, de 23 de gener.
d) Ajudes específiques als productors, per aplicació de l’art. 68 del Reglament (CE) núm. 73/2009, del Consell, de 19 de gener, continguts en el títol V del Reial Decret 202/2012, de 23 de gener.
2. Així mateix es contenen en esta norma la regulació de les ajudes agroambientals i d’indemnització compensatòria, tal com estiguen previstes en els reglaments comunitaris relatius a les ajudes finançades a través del Fons Europeu Agrícola de Desenrotllament Rural (FEADER), enquadrades en l’eix 2 del Reglament (CE) núm. 1698/2005, del Consell, i en les mesures 211, 212 i 214 del Programa de Desenrotllament Rural de la Comunitat Valenciana 2007/2013.
3. Requisits dels beneficiaris. Als beneficiaris de les ajudes previstes en l’apartat 2n de l’article1 d’esta orde i a aquelles ajudes de l’apartat 1r, de l’article 1 en què hi haja aportació de fons nacionals, se’ls aplicaran les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari previstes en l’article 13.2 de la Llei 38/2003, General de Subvencions, i les obligacions contingudes en l’article 14 del mateix text legal. A este efecte, haurà de constar en la sol·licitud, declaració responsable sobre el compliment dels requisits previstos en el mencionat article 13.2.
No obstant això, excepte manifestació en contra del sol·licitant, amb la presentació de la sol·licitud s’autoritza l’administració actuant perquè puga efectuar la consulta de les seues dades sobre el compliment de les seues obligacions tributàries i de Seguretat Social.
Quan es tracte de comunitats de béns s’identificaran les persones físiques o jurídiques que les integren, indicant les seues respectives quotes percentuals sobre la cosa comuna i s’haurà de designar, en estos casos, un representant de la comunitat. El document de representació de comunitats de béns haurà d’estar firmat pel representant i almenys, per aquells representats que representen la majoria de quotes sobre la cosa comuna.
En el supòsit de comunitats de béns, es comprovarà en relació amb totes les persones integrants el compliment de les seues obligacions tributàries i, si és el cas, el compliment de les seues obligacions amb la Seguretat Social.
Tindran la condició de beneficiari de les ajudes regulades en la present orde, la figura de la titularitat compartida d’explotacions agràries, que arreplega la Llei 35/2011, de 4 d’octubre, i que es definix com a unitat econòmica, sense personalitat jurídica, susceptible d’imposició a efectes fiscals, que es constituïx per un matrimoni o parella unida per anàloga relació d’afectivitat, per a la gestió conjunta de l’explotació agrària, sempre que consten inscrites en el registre de titularitat compartida d’explotacions agrícoles a la data de presentació de la sol·licitud única.
Serà exigible l’aportació del CIF de l’entitat, així com el document de Manteniment de tercers associat de l’entitat.
4. Convocatòries. Anualment s’efectuarà la convocatòria anual de les ajudes vinculades a la sol·licitud única, mitjançant resolució de la directora de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària. En la dita convocatòria haurà d’especificar-se obligatòriament:
a) Indicació de disposició que establix les bases reguladores.
b) Crèdits pressupostaris als quals s’imputa la subvenció i quantia total màxima de les subvencions convocades dins dels crèdits disponibles o, si no n’hi ha, quantia estimada de les subvencions
c) Relació de les ajudes concretes vinculades a la sol·licitud única convocades per mitjà de la resolució.
d) Termini de presentació de la sol·licitud única.
e) Documentació que preceptivament ha de dur adjunta la sol·licitud única tenint en compte el que establix la normativa de referència i esta orde.
f) Data límit per a efectuar al·legacions al SIGPAC.
g) Òrgans competents per a la instrucció i resolució del procediment.
h) Règim de publicitat de les subvencions concedides.
i) Compatibilitat dels règims d’ajuda.
6. Sol·licitud. 1. Els agricultors titulars d’una explotació agrària que desitgen obtindre en l’any, alguna de les ajudes esmentades en l’article 1, hauran de presentar una sol·licitud única en els termes que preveu la resolució de convocatòria de l’ajuda.
2. Sense detriment del que preveu el punt anterior, per a l’elaboració i presentació de les sol·licituds s’utilitzarà preferentment l’aplicació informàtica dissenyada a este efecte per la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua, disponible en entitats col·laboradores, OCAPA i direccions territorials de la Conselleria d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua.
3. En el supòsit de les ajudes FEADER vinculades a la sol·licitud única, es presentarà una sol·licitud d’ajuda inicial i anualment haurà de ser presentada una sol·licitud de pagament per a tindre dret al cobrament de l’ajuda. En la dita sol·licitud anual s’hauran de declarar i sol·licitar les mateixes parcel·les, superfícies, cultiu i varietat (cítrics i vinya), assumits en el compromís inicial o sol·licitud inicial. S’hi admeten canvis sempre que estos estiguen justificats, en els termes que preveu la present orde.
11. Termini de presentació. 1. El termini de presentació de les sol·licituds d’ajuda única serà
l’establit en la corresponent resolució de convocatòria. Es consideraran, així mateix, les possibles modificacions del termini anterior que es puguen establir en la normativa estatal.
2. No obstant el que disposa l’apartat anterior, s’admetran sollicituds d’ajuda fins a 25 dies naturals següents a la data de finalització del termini establit, i en este cas i a excepció dels casos de força major i circumstància excepcional, els imports es reduiran un 1% per cada dia hàbil en què se sobrepasse la dita data (article 23 del Reglament (CE) núm. 1122/2009 de la Comissió.)
3. Les sol·licituds que es presenten amb retards superiors a 25 dies naturals una vegada vençut el termini de sol·licitud, es consideraran com a inadmissibles, en estos casos no serà procedent apreciar la concurrència de cap supòsit de força major o de circumstàncies excepcionals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia