sábado, 30 de agosto de 2014

ayudas para contratos predoctorales «Severo Ochoa» para la formación de doctores en los Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa», del Subprograma Estatal de Formación y de diversas actuaciones del Subprograma Estatal de Movilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016.

1. Objeto. El objeto de la presente resolución es aprobar la convocatoria del año 2014 para la concesión de ayudas destinadas a financiar los contratos de personal investigador en formación «Severo Ochoa», que desempeñarán sus actividades de investigación en los Centros/Unidades de Excelencia acreditados en las convocatorias de Apoyo a Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» correspondientes a los años 2011, 2012 y 2013.
Estas ayudas se incluyen entre las actuaciones contempladas en el Subprograma Estatal de Formación del Programa Estatal de Promoción del Talento y su Empleabilidad, en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016, en coordinación con el Subprograma Estatal de Fortalecimiento Institucional, y las actuaciones de Apoyo a Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa».
2. Finalidad. Las ayudas objeto de la presente convocatoria tienen como finalidad la formación de doctores en los Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» acreditados. Se financiarán contratos laborales, bajo la modalidad de contrato predoctoral, de investigadores en formación para la realización de una tesis doctoral asociada a una de las líneas de investigación de las incluidas en el programa de investigación del Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa, que fue aprobado en la convocatoria en la que fueron acreditados como tales.
A su vez, las ayudas tienen por objeto financiar la contratación laboral, durante un periodo de orientación postdoctoral (en adelante POP) de un año de duración, de aquellos doctorados que obtengan el título de doctor con antelación al inicio de la última anualidad de la ayuda.
Así mismo, se autorizará una cantidad suplementaria para realizar actividades que refuercen la especialización e internacionalización de los investigadores predoctorales en formación, y les permita adquirir nuevas técnicas, compartir conocimientos y todo ello, además, impulse el desarrollo de sus tesis, mediante la realización de estancias, durante el periodo de formación predoctoral, por parte del personal investigador en formación en Centros de I+D, incluidas empresas, diferentes a los que estén adscritos, y principalmente extranjeros.
Además, incluyen una cantidad complementaria para la matriculación de los contratados en las enseñanzas de doctorado.
4. Beneficiarios. 1. Podrán ser beneficiarias de estas ayudas las entidades que, en el momento de la publicación de esta resolución, sean beneficiarias de ayudas concedidas en régimen de concurrencia competitiva, en virtud de las siguientes convocatorias:
a) Orden CIN/936/2011, de 14 de abril, por la que se establecen las bases reguladoras para la concesión de ayudas públicas y de la acreditación de Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» del Subprograma de Apoyo a Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» en el marco del Programa Nacional de Fortalecimiento Institucional del Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica, 2008-2011 y se aprueba la convocatoria correspondiente al año 2011 (en adelante, convocatoria 2011).
b) Resolución de 9 de julio de 2012, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación por la que se aprueba la convocatoria para el año 2012 del procedimiento de concesión de las ayudas públicas y de las acreditaciones de Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» del Subprograma de Apoyo a Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa», en el marco del Programa Nacional de Fortalecimiento Institucional del VI Plan Nacional de Investigación Científica, Desarrollo e Innovación Tecnológica 2008-2011, prorrogado por Acuerdo del Consejo de Ministros de siete de octubre de 2011 (en adelante, convocatoria 2012).
c) Resolución de 22 de octubre de 2013, de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, por la que se aprueba la convocatoria para el año 2013 del procedimiento de concesión de ayudas para contratos predoctorales «Severo Ochoa» para la formación de doctores en los Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa», del Subprograma Estatal de Formación en el marco del Plan Estatal de Investigación Científica y Técnica y de Innovación 2013-2016 (en adelante, convocatoria 2013).
6. Requisitos de los candidatos. 1. Podrán ser candidatos a obtener un contrato predoctoral todas aquellas personas que estén matriculados o hayan sido admitidos en un programa de doctorado para el curso 2014/2015. El cumplimiento de este requisito podrá acreditarse hasta el 3 de noviembre de 2014.
7. Actividades objeto de ayuda. Plazo de ejecución. 1. Las ayudas tendrán una duración de cuatro años, y comenzarán a contar su plazo desde la fecha de incorporación del personal investigador contratado a su puesto de trabajo en el Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa» de destino. En cualquier caso, la fecha de comienzo de la ayuda no podrá ser anterior al 1 de enero de 2014.
2. Cuando se produzca una sustitución como consecuencia de las circunstancias previstas en el artículo 29, las ayudas tendrán asimismo una duración de cuatro años.
3. Las ayudas podrán destinarse a cubrir los costes de las actividades previstas en los artículos 8 a 11 siguientes, en la forma que en ellos se establece.
8. Formación predoctoral. 1. Durante la etapa de formación predoctoral, las ayudas se destinarán a financiar contratos predoctorales, regulados en el artículo 21 de la Ley 14/2011, de 1 de junio, de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación. El contrato tendrá por objeto la realización de tareas de investigación en el ámbito de un proyecto novedoso inscrito en una de las líneas prioritarias del Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa», que le conduzcan a la obtención del título de doctor. Además, el investigador predoctoral deberá recibir la formación complementaria que contemple el programa de recursos humanos del Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa».
2. La cuantía de la ayuda por cada uno de los contratos predoctorales será de 20.600 euros anuales. La retribución mínima que deberán recibir los investigadores predoctorales contratados durante este periodo deberá indicarse en cada contrato, y no será inferior a 16.422 euros brutos anuales.  ...
9. Periodo de orientación postdoctoral. 1. Cuando la obtención del título de doctor tuviera lugar con antelación al inicio de la última anualidad de la ayuda, se autorizará una ayuda para la contratación, durante la fase POP de un año de duración, de los investigadores recién doctorados.
El objeto del contrato será la realización de actividades de investigación que afiancen y perfeccionen los conocimientos adquiridos por parte de los doctorados durante la realización de sus tesis doctorales, así como actividades en cooperación con otros centros de I+D (incluidas las empresas), preferentemente en el extranjero, con vistas a la preparación de su formación postdoctoral y su futuro profesional.
2. La cuantía de la ayuda será de 25.100 euros, y la retribución salarial mínima que deberán recibir los investigadores durante este periodo, que se deberá indicar en cada contrato, será de 19.000 euros brutos anuales. ...
10. Matrículas en las enseñanzas de doctorado. 1. Complementariamente a la ayuda para la contratación, se autorizará una cantidad adicional de 1.500 euros para financiar el pago de las matrículas en las enseñanzas de doctorado correspondientes a los cursos en los que el personal en formación esté matriculado durante la vigencia de la ayuda, en la etapa predoctoral, y que sean realizadas en una universidad española, pública o privada. ...
11. Estancias breves.1. Adicionalmente a la ayuda para la contratación, se autorizará una cantidad de al menos 4.750 euros para la movilidad predoctoral, para realizar estancias breves en otros centros de I+D distintos al destino habitual de los contratados, con el fin de que dicho personal pueda realizar actividades beneficiosas para mejorar su formación así como impulsar el desarrollo de su tesis. Dichas actividades deberán estar circunscritas al programa formativo del contratado o a los programas generales de formación de que disponga de Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa de adscripción.  ...
18. Forma de presentación de las solicitudes de participación por los candidatos.1. Los candidatos que cumplan los requisitos establecidos en el artículo 6 podrán presentar su candidatura mediante la cumplimentación de una solicitud de participación.
2. La cumplimentación y presentación de la solicitud por los candidatos deberá realizarse obligatoriamente a través de los medios electrónicos habilitados para ello en la sede electrónica de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación, en el formato establecido a tal efecto, en la forma prevista en el artículo 14, apartados 5, 7 y siguientes de dicho artículo.
3. Los candidatos únicamente podrán presentar una solicitud para un único Centro/Unidad de Excelencia «Severo Ochoa». A tal efecto, la relación de Centros/Unidades de Excelencia «Severo Ochoa» junto con el número máximo de ayudas para la formación de doctores asociadas a cada uno de ellos estará disponible en la sede electrónica de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación en la fecha de apertura del plazo de presentación de solicitudes.
4. ...
19. Plazo de presentación de solicitudes. 1. El plazo para la presentación de solicitudes comenzará el día 1 de septiembre de 2014 y finalizará el 19 de septiembre de 2014 a las 15:00 horas (hora peninsular), según la hora oficial de la sede de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación.
2. Aquellos candidatos que hayan acreditado la petición de la admisión al doctorado según lo establecido en el artículo 18.4.e) con antelación a la finalización del plazo referido en el apartado anterior, y la petición no haya sido resuelta, dispondrán de un plazo que finalizará el 3 de noviembre de 2014 para presentar el documento previsto en el artículo 18.4.e) a través de la carpeta virtual de expedientes-Facilit@, siguiendo lo indicado en el artículo 14, apartados 9 a 14.
--------------
sede electrónica de la Secretaría de Estado de Investigación, Desarrollo e Innovación: 

subvenciones destinadas al fomento de sistemas de producción de razas ganaderas autóctonas en regímenes extensivos.

El artículo 7.3 del Real Decreto 1724/2007, de 21 de diciembre, por el que se establecen las bases reguladoras de las subvenciones destinadas al fomento de sistemas de producción de razas ganaderas autóctonas en regímenes extensivos, dispone que las solicitudes podrán presentarse anualmente antes del 1 de mayo, según la convocatoria específica.
Artículo único. Modificación del plazo de presentación de solicitudes en el año 2014 de las subvenciones estatales reguladas en el Real Decreto 1724/2007, de 21 de diciembre, por el que se establecen las bases reguladoras de las subvenciones destinadas al fomento de sistemas de producción de razas ganaderas autóctonas en regímenes extensivos.
Durante el año 2014, se amplía el plazo de presentación de solicitudes señalado en el artículo 7.3 del Real Decreto 1724/2007, de 21 de diciembre, por el que se establecen las bases reguladoras de las subvenciones destinadas al fomento de sistemas de producción de razas ganaderas autóctonas en regímenes extensivos, hasta el día 30 de septiembre, inclusive.
Disposición transitoria única. Solicitudes anteriores. Todas las solicitudes presentadas en los plazos previstos en las convocatorias ya publicadas y las presentadas desde la finalización del plazo previsto en el artículo 7.3 del Real Decreto 1724/2007, de 21 de diciembre y la entrada en vigor de la presente orden se entienden válidamente presentadas.

ayudas para programas de información y promoción de productos agrícolas en el mercado interior y en terceros países.

1. Objeto. El objeto de la presente orden es establecer las bases reguladoras en régimen de concurrencia competitiva, de las subvenciones para la realización de los programas de información y promoción de productos agrícolas en mercado interior y terceros países previstas en el Reglamento (CE) n.º 3/2008 del Consejo, de 17 de diciembre de 2007, sobre acciones de información y promoción de los productos agrícolas en el mercado interior y en terceros países y en el Reglamento (CE) n.º 501/2008 de la Comisión, de 5 de junio de 2008, por el que se establecen disposiciones de ejecución del Reglamento (CE) n.º 3/2008.
4. Requisitos de los beneficiarios. Podrán ser beneficiarios de las ayudas:
1. Las organizaciones profesionales e interprofesionales representativas del sector agroalimentario en España, que lleven a cabo programas de información y promoción en el mercado interior y terceros países, según lo indicado en el artículo 6 del Reglamento (CE) n.º 3/2008 del Consejo. En caso de que varias organizaciones presenten un programa de forma conjunta, éstas deberán de aportar un acuerdo donde se establezca la distribución de responsabilidades entre ellas.
2. No podrán ser beneficiarias de las ayudas las entidades en las que concurren las circunstancias relacionadas en el artículo 13.2 y 3 de la Ley 38/2003, de 17 de noviembre, General de Subvenciones.
3. Para la realización del programa, la organización proponente podrá seleccionar uno o varios organismos de ejecución. Asimismo, podrá ejecutar determinadas partes de un programa ateniéndose a las condiciones del artículo 13.1 del Reglamento (CE) n.º 501/2008 de la Comisión.
7. Gastos subvencionables. 1. Se considerarán gastos subvencionables los que se incluyen en el anexo I a esta disposición, de acuerdo con el anexo III del modelo de contrato a que se refiere el artículo 16.2 del Reglamento (CE) n.º 501/2008 de la Comisión (disponible en:
9. Solicitudes, plazo de presentación y documentación. 1. Las solicitudes se dirigirán al Presidente del Fondo Español de Garantía Agraria, conforme al modelo de instancia que acompañe a la convocatoria y se presentarán de acuerdo con lo establecido en el artículo 8 del Reglamento (CE) n.º 501/2008 de la Comisión, acompañadas del «formulario para la presentación de programas de promoción cofinanciados por la UE» establecido por la Comisión Europea (disponible en http://ec.europa.eu/agriculture/prom/forms/appliform_es.doc), mediante uno de los siguientes procedimientos:
a) En el Registro General del FEGA o en cualquiera de los lugares previstos en el artículo 38.4 de la Ley 30/1992, de 26 de noviembre, de Régimen Jurídico de las Administraciones Públicas y del Procedimiento Administrativo Común, en papel y en CD u otro soporte electrónico.
b) A través de la sede electrónica en la sección alimentación: https://sede.magrama.gob.es.
2. El plazo de presentación de solicitudes será el que se establezca en la correspondiente convocatoria, el cual no podrá exceder de un mes desde la publicación de la misma, respetando, en todo caso, las fechas límites del 30 de septiembre de 2014 («primera ronda de presentación de programas») y del 28 de febrero de 2015 («segunda ronda de presentación de programas»).
A la solicitud se unirá, en todo caso, una declaración responsable de no hallarse incurso en ninguno de los supuestos del artículo 13.2 y 3 de la Ley 38/2003, de 17 de noviembre y de estar al corriente de las obligaciones tributarias y con la seguridad social, según anexo III y del resto de la documentación relacionada en el anexo II a esta orden.

viernes, 29 de agosto de 2014

ajudes per a foment i suport d’activitats de promoció cultural o artística, museus i col·leccions museogràfiques, i per a la participació en fires d’art.

Primer. Es convoca la concessió d’ajudes destinades a associacions i fundacions privades sense ànim de lucre, empreses privades i professionals autònoms que realitzen activitats de promoció cultural o artística; a museus i col·leccions museogràfiques permanents, amb la finalitat de donar suport i fomentar-ne la dinamització cultural, i a persones físiques o jurídiques titulars de galeries d’art que participen en fires d’art nacionals i internacionals.
Segon. L’import màxim global de les ajudes a concedir serà de 300.000 euros,  ...
ANNEX I
Bases de la convocatòria per a l’adjudicació d’ajudes per a foment i suport d’activitats de promoció cultural o artística, museus i col·leccions museogràfiques, i per a la participació en fires d’art.
Primera. Objecte i finalitat. Esta convocatòria té com a finalitat contribuir a la promoció, difusió, disseny i organització d’activitats de promoció cultural o artística que realitzen associacions i fundacions privades sense ànim de lucre, empreses privades i professionals autònoms i museus i col·leccions museogràfiques permanents, així com incentivar la participació de les galeries en fires d’art nacionals i internacionals.
Tercera. Modalitats d’ajuda
) Ajudes a associacions i fundacions privades sense ànim de lucre que exercisquen activitats que contribuïsquen a la promoció, difusió, disseny i organització d’expressions culturals i artístiques a la Comunitat.
) Ajudes a empreses privades i professionals autònoms que realitzen activitats que contribuïsquen a la promoció, difusió, disseny i organització d’expressions culturals i artístiques que fomenten la projecció de la Comunitat Valenciana i el turisme cultural.
) Ajudes a museus i col·leccions museogràfiques permanents per a la realització d’activitats de promoció cultural o artística i divulgatives que contribuïsquen a promoure i difondre el patrimoni cultural valencià a través de l’edició de fullets divulgatius i publicacions de la institució museística, l’organització d’exposicions, conferències, tallers didàctics, cursos i visites guiades relacionades amb la col·lecció permanent o amb les exposicions temporals.
) Ajudes a galeries d’art per a la participació en fires d’art nacionals i internacionals. A este efecte s’entén com a galeries d’art les persones físiques o jurídiques que tinguen com a activitat principal l’exposició oberta al públic d’obres d’art amb finalitat comercial.
Quinta. Beneficiaris. Dins dels límits pressupostaris i d’acord amb els criteris que establixen les bases, podran sol·licitar estes ajudes les persones físiques i jurídiques que organitzen activitats de promoció cultural o artística i les persones físiques o jurídiques titulars de galeries d’art que complisquen els requisits específics que s’assenyalen en els següents capítols per a cada modalitat d’ajuda.
Els beneficiaris han de desenrotllar les seues activitats en l’àmbit competencial de la Generalitat i ...
Sexta. Activitats i gastos subvencionables. 1. Se subvencionaran aquelles actuacions previstes en la base tercera que hagen sigut desenrotllades entre el dia 1 de maig de 2013 i el dia 15 de juny de 2014, ambdós inclosos.
2. Tindran la consideració de gastos subvencionables tots aquells gastos corrents generats directament en la realització de les activitatsper a les quals es concedix l’ajuda que s’hagen relacionat i quantificat en el compte justificatiu de la sol·licitud, i se n’exclouran els ocasionats pel manteniment de l’entitat,
inversions o adquisicions patrimonials.
Novena. Presentació de sol·licituds. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà de 20 dies naturals a comptar de l’endemà de ser publicada esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 29 d'agost al 17 de setembre de 2014, a.i.}
2. Les sol·licituds, que es formularan segons el model de l’imprés normalitzat que s’adjunta a esta orde com a annex II, «Sol·licitud i justificació d’ajudes per a activitats culturals i artístiques, museus i col·leccions museogràfiques, i participació en fires d’art», es dirigiran a la Direcció General de Cultura, Servici de Coordinació d’Entitats Culturals i Ajudes.   ...
La tramitació telemàtica pot realitzar-se a través del PROP, en els URL següents:
http://www.gva.es/portal/page/portal/inicio/procedimientos?id_proc=191 (associacions i fundacions privades sense ànim de lucre)

Els documents complementaris a la sol·licitud poden ser aportats de manera telemàtica. En este cas només s’acceptaran en format pdf i hauran d’estar firmats per mitjà de la plataforma de firma en línia de l’Institut Valencià de Finances: ‹ http://www.accv.es/ciudadanos/firmaon-line-pdf/ ›.

ajudes per a museus, col·leccions museogràfiques permanents reconeguts i béns mobles de la Comunitat Valenciana.

ANNEX I
Bases per a la concessió d’ajudes per a museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts i béns mobles de la Comunitat Valenciana.
Primera. Objecte. Les ajudes tenen per objecte col·laborar amb els museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts, així com els ajuntaments,fundacions i associacions sense ànim de lucre titulars de béns mobles, en l’àmbit competencial de la Generalitat, per a:
1. Dotar els museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts d’un equip informàtic adequat o de dispositius perifèrics que completen l’equip informàtic ja existent, que puga ser utilitzat per a activitats pròpies.
2. Col·laborar amb els museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts en l’adquisició de sistemes de seguretat, tant actius com passius, per a protegir els fons conservats en les seues instal·lacions.
3. Col·laborar amb els museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts a sufragar els gastos derivats dels treballs de restauració realitzats per professionals de la conservació i restauració de les seues col·leccions.
4. Col·laborar amb els ajuntaments, fundacions i associacions sense ànim de lucre titulars de béns mobles a sufragar els gastos derivats dels treballs de restauració realitzats per professionals de la conservació i restauració del patrimoni moble que tenen a càrrec seu.
Segona. Beneficiaris. Les ajudes tenen com a destinataris els titulars dels museus i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts, de conformitat amb el que establixen la Llei 4/1998, d’11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del Patrimoni Cultural Valencià, i l’Orde de 6 de febrer de 1991, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, sobre el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents (DOGV 28.02.1991), i els ajuntaments, fundacions i associacions sense ànim de lucre de la Comunitat Valenciana titulars de béns mobles, en l’àmbit competencial de la Generalitat.
Tercera. Formalització de sol·licituds, termini de presentació i documentació que ha d’adjuntar-se. 1. Les sol·licituds es formularan segons el model de l’imprés normalitzat que s’adjunta a la present orde com a annex II i que figura en l’adreça d’Internet ‹ http://www.cult.gva.es/dgpa/ ›, i es dirigiran a la consellera d’Educació, Cultura i Esport, Direcció General de Cultura.
Les sol·licituds segons el model normalitzat també estaran a disposició dels interessats en les dependències centrals de la Direcció General de Cultura, en les direccions territorials d’Educació, Cultura i Esport i en la Guia Prop electrònica accessible a través del Portal de la Generalitat ‹ www.gva.es ›.
No s’admetrà cap sol·licitud que no s’ajuste a este model. ...
2. Les sol·licituds es presentaran en el Registre General d’esta conselleria, en les direccions territorials d’Educació, Cultura i Esport o a través dels mitjans establits en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú, i aniran acompanyades de l’annex II. Les sol·licituds segons model normalitzat també estaran a disposició dels interessats en les dependències centrals de la Direcció General de Cultura i en les direccions territorials d’Educació, Cultura i Esport i en la Guia Prop electrònica accessible a través del Portal de la Generalitat ‹ www.gva.es ›. Després de presentada i registrada degudament la sol·licitud, podrà enviar-se via fax a l’òrgan convocant al número de fax 963 874 189.   ...
La tramitació telemàtica pot realitzar-se a través del PROP, en l’URL següent:
Tots els annexos (II i III) poden ser aportats de forma telemàtica. En este cas, només s’acceptaran en format PDF i hauran d’estar firmats per  mitjà de la plataforma de firma en línia de l’ACCV: ‹ http://www.accv.es/ciudadanos/firma-on-line-pdf/ ›.
3. Només s’admetrà una sol·licitud per museu, col·lecció museogràfica permanent o titular de béns mobles.
4. Les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini d’un mes a partir de l’endemà de la publicació d’esta convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 30 d'agost al 29 de setembre de 2014, a.i.}
Quarta. Dotació d’estes ajudes. Es concediran subvencions per un import màxim de 5.000 euros per beneficiari.

Programes formatius de qualificació bàsica de la Comunitat Valenciana. (regulació)

ÍNDEX
Capítol I. Disposicions generals
Article 1. Objecte i àmbit.  Esta orde té com a objecte regular els programes formatius de qualificació bàsica en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana.
Article 2. Finalitat.  Els programes formatius de qualificació bàsica constituïxen una oferta formativa adaptada a les necessitats específiques de l’alumnat que ha abandonat l’ensenyança reglada sense haver aconseguit els objectius previstos en l’Educació Secundària Obligatòria o que presente necessitats educatives especials associades a condicions personals de discapacitat o trastorns greus de conducta que hagen impedit la consecució d’estos estudis secundaris.
Estos programes s’adaptaran a les circumstàncies personals dels seus destinataris i possibilitaran la seua inserció sociolaboral.
Article 3. Objectius.  Els objectius generals dels programes formatius de qualificació bàsica són els següents:
1. Desenrotllar capacitats i destreses suficients perquè l’alumnat aconseguisca les competències professionals pròpies d’una qualificació de nivell 1, d’acord amb el Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, i tinga la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria d’acord amb les seues possibilitats i expectatives personals.
2. Consolidar la seua maduresa personal i el seu nivell d’ocupabilitat per mitjà de l’adquisició d’hàbits i capacitats que els permeten desenrotllar un projecte de vida personal, social i professional satisfactori, així com escometre la busca activa d’ocupació i la promoció personal per mitjà d’un aprenentatge autònom.
3. Aconseguir que els alumnes es reconeguen a si mateixos com a persones valuoses capaces d’aprendre i treballar amb els altres.
4. Possibilitar la seua experiència i la formació en centres de treball com a persones responsables, posseïdores d’actituds i hàbits, tant de seguretat laboral com de respecte amb el medi ambient, en l’exercici real de la seua qualificació professional.
Capítol II. Destinataris i procediments d’admissió i matrícula
Article 4. Destinataris i condicions d’accés.  1. Podran accedir a estos programes jóvens de setze anys, o més, complits fins al 31 de desembre de l’any d’inici del programa que no hagen obtingut el títol de Graduat en Educació Secundària Obligatòria.
2. En tot cas hauran de respectar-se els límits d’edat que per a l’inici i la conclusió dels programes s’establixen en la present orde per a cada una de les modalitats regulades.
3. Considerant les condicions abans esmentades, i amb caràcter general, podran accedir a estos programes:
) Els jóvens escolaritzats o desescolaritzats sense cap titulació.
) Jóvens amb necessitats educatives especials associades a condicions personals de discapacitat o trastorns greus de conducta que hagen cursat l’escolarització bàsica en centres ordinaris o en centres específics d’educació especial.
4. Els terminis de matrícula s’adequaran als establits cada curs per a la Formació Professional. No obstant això, sempre que hi haja places disponibles, la matrícula de l’alumnat en un grup d’estos programes, en qualsevol de les seues modalitats i siga quin siga el tipus de centre o entitat promotora, estarà oberta durant el primer trimestre del curs.
5. La direcció general competent en matèria de Formació Professional establirà, en cada cas, per resolució, la documentació complementària necessària per a la incorporació o matrícula en estos programes.
L’adequada escolarització d’este alumnat serà objecte de supervisió per la Inspecció Educativa i de seguiment en els estudis i les estadístiques de la seua competència.
Article 5. El procediment d’admissió.
Article 6. Prioritat en l’accés als programes formatius de qualificació bàsica.
Article 7. Procediment.
Article 8. Constitució efectiva de grups en els programes formatius de qualificació bàsica.
Article 9. Vacants al final del procés d’admissió.
Article 10. Comissions sectorials d’escolarització.
Article 11. Publicació de llistats.
Article 12. Documentació necessària per a la matrícula.
Capítol III. Ordenació, organització i avaluació dels programes formatius de qualificació bàsica
Article 13. Modalitats.  1. Les modalitats dels programes formatius de qualificació bàsica són les següents:
) Programes formatius de qualificació bàsica ordinaris.
b) Programes formatius de qualificació bàsica adaptada a persones amb necessitats educatives especials permanents.
Article 14. Programes formatius de qualificació bàsica ordinaris.
Article 15. Programes formatius de qualificació bàsica adaptada a persones amb necessitats educatives especials permanents.
Article 16. Constitució de grups.
Article 17. Estructura.
Article 18. El mòdul de Formació en Centres de Treball.
Article 19. Organització del mòdul de Formació en Centres de Treball.
Article 20. Professorat i tutoria.
Article 21. Metodologia.
Article 22. Projecte i programació.
Article 23. El procés d’avaluació.
Article 24. Sessions d’avaluació i reunions de l’equip docent.
Article 25. L’avaluació del mòdul professional de Formació en Centres de Treball.
Article 26. Permanència.
Article 27. Certificació acadèmica dels programes formatius de qualificació bàsica.
Article 28. Documents d’avaluació.
Article 29. Drets i deures de l’alumnat.
Capítol IV. Autorització per a impartir programes formatius i supervisió
Article 30. Oferta.
Article 31. Memòria.
Disposició addicional única. La provisió dels llocs de treball pel personal.
Disposició transitòria primera. Implantació dels programes formatius de qualificació bàsica.
Disposició transitòria segona. Període extraordinari de matrícula.
Disposició transitòria tercera. Efectivitat de l’autorització de centres que han impartit programes de qualificació professional inicial.
Disposició derogatòria única. Derogació normativa.
Disposició final primera. Competències d’execució.
Disposició final segona. Entrada en vigor.
Annex I. Currículum dels mòduls formatius de caràcter general dels programes formatius de qualificació bàsica.
Annex II. Models horaris per als programes formatius de qualificació bàsica.

borsa de treball de Peó (AP) per a la brigada municipal. Ajuntament de La Canonja (Tarragona)

El Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm. 196, de data 26 d'agost de 2014, publica les Bases per a la constitució d'una borsa de treball per a contractacions laborals temporals o d'interinitat, per a substitucions i cobertura de vacants temporals sobrevingudes en la brigada municipal, categoria professional peó, grup de classificació equiparable al grup AP.
El termini per presentar sol·licituds finalitza al cap de 10 dies naturals comptats a partir de l'endemà de la publicació d'aquest anunci en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.{del 30 d'agost al 8 de settembre de 2014, a.i.}
Els anuncis successius que es derivin de la present convocatòria es publicaràn al tauler d'anuncis de la corporació. www.lacanonja.cat  Carrer de Raval, 11, 43110 La Canonja, Tarragona, - 977 54 34 89

Premis Literaris: XV edició Premi de Teatre Breu en valencià “EVARIST GARCIA”; XX edició premi Enric Valor de novel·la en valencià 2014; Premio Azorín de Novela del año 2015.

Premio de Teatro Breve en valenciano “EVARIST GARCIA”, XV edición, anualidad 2014, con arreglo a las siguientes
BASES
Primera. Al objeto de fomentar el teatro en valenciano, la Excelentísima Diputación Provincial de Alicante convoca el XV Premio de Teatro Breve en Valenciano “Evarist Garcia”, para el año 2014.
Segunda. La temática será libre.
Tercera. La extensión será: Mínimo de 15 folios (o DIN A-4) y máximo de 30. (Mecanografiados a doble espacio y por una sola cara.)
Cuarta. Las obras deberán ser originales, inéditas, no estrenadas, que no hayan sido premiadas en ningún otro concurso y escritas en valenciano.
Quinta. Podrán concurrir todos aquellos autores que lo deseen (se admiten trabajos colectivos.)
Sexta. Las obras, por triplicado, se enviarán a la Excma. Diputación Provincial de Alicante, calle Tucumán nº 8, Registro General (03005 Alicante),durante el plazo de un mes a contar del día siguiente al de la publicación de la convocatoria en el Boletin Oficial de la Provincia de Alicante.{del 30 de agosto al 29 de septiembre de 2014, a.i.}
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Diputació d'Alacant.  BASES PREMIO AZORÍN DE NOVELA 2015
“PREMIO AZORÍN” DE NOVELA 2015, con arreglo a las siguientes:
BASES DEL PREMIO “AZORÍN” DE NOVELA AÑO 2015
La Diputación Provincial de Alicante, en colaboración con Editorial Planeta, S. A., convoca el Premio Azorín de Novela del año 2015, que se concederá de acuerdo con las siguientes bases:
Primera.- Podrán participar en este concurso todos los escritores, cualesquiera que sea su nacionalidad, que presenten novelas originales e inéditas. Quedan exceptuados los que algún año hayan obtenido el premio "Azorín" y las obras de aquellos que hubiesen fallecido antes de anunciarse esta convocatoria. Cada novela irá firmada con el nombre y apellidos del autor, o bien con seudónimo, siendo en este último caso indispensable que, en sobre aparte y cerrado, donde figure el seudónimo que emplee el autor de la novela, vayan expresados su nombre y apellidos. Dicho sobre permanecerá invariablemente cerrado, a excepción del correspondiente a la novela que obtenga el premio "Azorín".
Segunda.- Los originales deberán estar escritos en castellano y su extensión no ha de ser inferior a la de doscientas páginas tamaño DIN-A4 (210 x 297 mm), claramente mecanografiadas a doble espacio y por una sola cara. Los originales deberán enviarse debidamente encuadernados.
Tercera.- Se otorgará un premio único de 45.000,00 euros, (cuarenta y cinco mil euros) a la novela ... 
Sexta.- La admisión de originales finalizará el 30 de noviembre del año dos mil catorce, y el fallo del Jurado, inapelable, se hará público en el transcurso de una fiesta en la provincia de Alicante, el mes de marzo del año dos mil quince.
Octava.- Los escritores que deseen optar al premio entregarán los originales, por duplicado y sencillamente encuadernados o cosidos, indistintamente en la Excma. Diputación Provincial de Alicante, Calle Tucumán, nº 8, 03005 ALICANTE, o en las oficinas de Editorial Planeta, S.A., Avda. Diagonal, nº 662-664, 08034 BARCELONA, haciendo constar en la cubierta de los mismos que concurren al premio objeto de estas bases.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
premi Enric Valor de novel·la en valencià 2014, corresponent a la XX edició, segons les bases següents:
B A S E S “PREMI ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ 2014”
Primera. La Diputació d'Alacant convoca el premi Enric Valor de novel·la en valencià 2014 dotat amb vintmil euros, únic i indivisible.
Segona. Podran concórrer a aquest premi tots els escriptors que ho desitgen, excepte aquells que en quasevol any hagen sigut guardonats amb aquest premi, amb novel·les originals i inèdites, de tema lliure, no premiades en altres concursos, escrites en valencià, i han de presentar-ne tres exemplars, mecanografiats, escrits a doble espai i per una o ambdues cares, amb la grandària de lletra Times New Romandel número 12, d'extensió no inferior a 150 fulls ni superior a 250 fulls, del tipus DIN-A4, que hauran de contenir almenys 25 línies per full i més de 60 caràcters per línia, tret de les excepcions lògiques derivades de l'aplicació d'alguns signes ortogràfics i de la pàgina corresponent al final de cada capítol.
L’obra també es podrà presentar en format digital (PDF) tot adjuntant a la sol·licitud de concurrència tres memòries USB o el/els CD amb el text de l’obra, i s’hi manten les mateixes característiques que s’hi indiquen al paràgraf anterior.
Tercera. Els originals hauran de presentar-se acompanyats d'una sol·licitud de participació en el premi, en la qual haurà de constar el nom, els cognoms, i l'adreça de l'autor, el telèfon, si en té, i una fotocòpia del DNI. Si s'utilitza pseudònim, serà imprescindible adjuntar un sobre tancat amb les dades i el DNI sol·licitats, que s'obrirà si l'obra resulta premiada.
A més, caldrà acompanyar una declaració subscrita per l'autor que garantesca que la novel·la és inèdita, que ha estat redactada abans de la data d´aprovació d´aquesta convocatòria, que no participa en cap altre concurs pendent de resolució ni ha estat premiada. En les obres que es presenten amb pseudònim, es podrà subscriure amb aquest pseudònim la declaració, però en la plica esmentada en el paràgraf anterior, l'autor, signant amb el nom i els cognoms propis, s'haurà de fer responsable explícitament de l'exactitud de les afirmacions de la declaració al·ludida.
Sense aquest requisit, fins i tot després d'obrir la plica, la novel·la no podrà ser premiada.
Quarta. Les obres, enquadernades o cosides, s'hauran d'enviar a la Diputació d'Alacant, Registre General, C/. Tucumán, núm. 8, 03005 Alacant, amb la indicació "Per al premi ENRIC VALOR DE NOVEL·LA EN VALENCIÀ 2014". La Diputació, sempre que siga possible, n'expedirà el rebut corresponent.
Cinquena. El termini de presentació de les obres finalitzarà el dia 30 de novembre de 2014. Es consideraran incloses dins d'aquest termini les obres que s'envien per correu i tinguen mata-segells d'origen d'aquesta data o anterior.

2 Beques de Formació de diplomats o llicenciats en Biblioteconomia i Documentació o altres llicenciats amb experiència acreditada en arxius o biblioteques o que compten amb estudis de postgrau relacionats amb aquestes especialitats. Ajuntament d'Alcoi.

dues Beques de Formació de diplomats o llicenciats en Biblioteconomia i Documentació o altres llicenciats amb experiència acreditada en arxius o biblioteques o que compten amb estudis de postgrau relacionats amb aquestes especialitats. Per tant, l’Ajuntament d’Alcoi, convoca dues Beques de Formació de Biblioteconomia i Arxivística, corresponents a l’any 2014.
BASES DE LA CONVOCATORIA.
1. La duració de les Beques serà de 4 mesos i la dotació econòmica de 750 euros bruts mensuals, per un total de 6.000 € aplicables a la partida 05444.33201.48222 “BECA FORMACIÓ UNIVERSITÀRIA BIBLIOTECA” del Pressupost Municipal de 2014. Els becaris desenvoluparan la seua activitat de l’1 d’octubre de 2014 al 31 de gener de 2015, data en què conclourà el gaudi de les presents beques.
L’ingrés de la dotació de les beques es realitzarà mensualment si no hi ha abans renúncia expressa de la beca. En aqueix cas, s’abonarà el prorrateig pels dies reals de compliment de la beca previ informe del director de l’Arxiu Municipal.
2. Els becaris realitzaran les tasques específiques de les beques a les dependències de l’Arxiu Municipal i als diferents centres bibliotecaris municipals.
3. Les beques convocades s’adjudicaran mitjançant concurs entre els diversos aspirants a les mateixes que reunisquen els següents requisits i els acrediten documentalment:
a) Ser espanyol i residir en territori de la Comunitat Autònoma Valenciana.
b) Haver finalitzat la llicenciatura, diplomatura o estudis de postgrau com a màxim dins dels tres cursos acadèmics immediatament anteriors al de la convocatòria de la Beca (2011-2012, 2012-2013 i 2013-2014).
c) Sols podrà ser atorgada beca a un aspirant que haja gaudit anteriorment de la mateixa, en cas de no haver-hi cap aspirant més que reunisca els requisits que s’hi exigeixen.
d) Declaració responsable d’estar al corrent de les seues obligacions tributàries i amb la Seguretat Social.
e) Declaració responsable de no trobar-se en cap de les circumstàncies que li impedisquen d’obtenir la condició de beneficiari de subvencions públiques establertes a l’art. 13 de la Llei General de Subvencions.
4. Les sol·licituds seran remeses mitjançant instància a l’Ajuntament d’Alcoi, a la seu del mateix, ubicat a la Plaça d'Espanya, 1, 03801 Alcoi (Alacant), i indicant “Beca de Formació Arxiu i Biblioteques Municipals”. Les sol·licituds es presentaran a l’Ajuntament d’Alcoi (Registre General, o per qualsevol dels procediments establerts a l’art. 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i el Procediment Administratiu Comú). El model de sol·licitud podrà recollir-se al mateix Ajuntament o al mateix web municipal  http://www.alcoi.org .
1) El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies hàbils comptats a partir del dia següent de la publicació de les Bases en el Butlletí Oficial de la Província d’Alacant. La convocatòria serà anunciada a través del tauler d’anuncis i de la pàgina web de l’Ajuntament d’Alcoi. Si l’últim dia fóra inhàbil, s’entendrà que el termini expira el primer dia hàbil següent.{del 30 d'agost al 15 de setembre de 2014, a.i.}