jueves, 21 de agosto de 2014

Borsa de treball de metge/metgessa d’urgències que prestin servei a la Gerència d’Atenció d’Urgències 061 i/o als Serveis d’Urgència d’Atenció Primària; del Servei de Salut de les Illes Balears.

Bases de la convocatòria 
1. Normes generals. 1.1L’objecte d’aquestes bases és la convocatòria per a la selecció de persones candidates que han de constituir la borsa general d’ocu­pació de personal estatutari temporal del Servei de Salut de les Illes Balears de les categories de metge/metgessa d’urgències que prestin servei a la Gerència d’Atenció d’Urgències 061 i/o als Serveis d’Urgència d’Atenció Primària. 
1.2. Havent superat prèviament una prova teòrica i una altra de pràctica (ambdues eliminatòries), la selecció de les persones candidates es durà a terme per mitjà d’un concurs de mèrits, que seran valorats per la Unitat de Selecció dels Serveis Centrals del Servei de Salut. 
1.3. Una vegada publicada la resolució definitiva amb la puntuació final dels mèrits de les persones candidates, la borsa de treball general de personal estatutari temporal del Servei de Salut continuarà oberta per a la categoria convocada, tant per inscriure-hi noves persones aspirants com perquè les candidates inscrites hiafegeixin més mèrits. No obstant això, aquestes dades s’incorporaran a les llistes de la borsa general en la següent actualització de mèrits (tall) que es faci en la categoria i, en el cas de les noves incorporacions, les persones solicitants hauran de superar les proves eliminatòries prèvies a la incorporació a les llistes que permetin valorar els seus mèrits. 
2. Requisits d’accés. 2.1 Requisits generals Per accedir a la borsa de treball general de personal estatutari temporal del Servei de Salut cal complir els requisits següents: 
a) Tenir la nacionalitat espanyola o la d’un estat membre de la Unió Europea o de l’espai econòmic europeu, o tenir el dret a la lliure circulació de treballadors de conformitat amb el Tractat de la Unió Europea o altres tractats ratificats per Espanya, o bé tenir reconegut aquest dret per mitjà d’una norma legal. Hi poden participar igualment —qualsevol que en sigui la nacionalitat— el cònjuge dels ciutadans espanyols i dels d’altres estats membres de la Unió Europea sempre que no estiguin separats de dret, i també els seus descendents i els del seu cònjuge sempre que no estiguin separats de dret, tenguin menys de 21 anys o bé siguin més grans i dependents. 
b) Tenir la titulació o estar en condicions d’obtenir-la dins del termini per presentar solicituds: per a la categoria de metge/metgessa es requereix la llicenciatura de medicina i cirurgia. 
c) Tenir la capacitat funcional necessària per acomplir les funcions que es derivin del nomenament. 
d) Tenir complits 16 anys i no excedir de l’edat de jubilació forçosa. Si s’ha complit l’edat de jubilació, la persona candidata serà exclosa de les llistes.  
e) No haver estat separat per mitjà d’un expedient disciplinari del servei de qualsevol de les administracions públiques o dels òrgans constitucionals o estatutaris de les comunitats autònomes, ni estar inhabilitat absolutament o especialment per a llocs o càrrecs públics per mitjà d’una resolució judicial, per accedir al cos o l’escala de funcionari o per acomplir funcions similars a les que acomplien en el cas del personal laboral del qual hagués estat separat o inhabilitat. En el cas de ser ciutadà d’un altre estat, no estar inhabilitat o en una situació equivalent ni haver estat sotmès a cap sanció disciplinària o equivalent que li impedeixi accedir a l’ocupació pública al seu estat i en els mateixos termes. 
g) Presentar la sol·licitud en el mode i en el termini establits en la convocatòria de la categoria en què es participi. 
h) Satisfer la taxa de 14,11 € per inscriure’s en les proves selectives per accedir als grups A1de personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica (introduïda pel punt 22 de la disposició final tercera de la Llei 9/2008, de 19 de desembre, de pressupostos generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per a 2009). No obstant això, no han d’abonar la taxa les persones amb alguna discapacitat igual o superior al 33 %.
i) No incórrer en el moment del nomenament en cap causa d’incompatibilitat, segons el que preveu la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’incompatibilitats del personal al servei de les administracions públiques. 
j) No estar afectat per una resolució que impliqui ser exclòs de la borsa. 
2.2 Compliment dels requisits Els requisits els han de complir les persones candidates mentre estiguin inscrites en la borsa general o disposin d’un nomenament temporal, i els han d’acreditar a requeriment de l’Administració (no els han d’adjuntar a la sol·licitud). 
2.3 Requisit específic Les persones interessades a accedir a les llistes de candidates de la borsa de la categoria de metge/metgessa d’urgències de la Gerència d’Atenció d’Urgències 061 i/o dels Serveis d’Urgència d’Atenció Primària han d’haver superat dues proves —una de teòrica i una altra de pràctica—, ambdues eliminatòries i prèvies a la fase del concurs de mèrits. 
2.4 Compliment dels requisits d’accés i de titulació Les persones candidates han de complir els requisits per accedir a la convocatòria i de titulació per exercir la professió mentre estiguin inscrites en la borsa general o disposin d’un nomenament temporal, i els han d’acreditar a requeriment de l’Administració (no els han d’adjuntar a la sol·licitud). 
3. Sol·licituds.  3.1 En aquest moment del procés, les persones que cursen una sol·licitud de participació són denominades “persones aspirants” a formar part de la borsa general. 
 3.2 Tota persona aspirant ha de disposar d’un codi d’identificació d’usuari o de signatura o certificat electrònics per emplenar telemàticament el formulari amb les dades corresponents a cada apartat, seguint les instruccions indicades. El sistema comprovarà la coherència de les dades introduïdes i indicarà els errors que hi observi. La solicitud i els seus annexos s’han de presentar —havent pagat prèviament la taxa corresponent— per mitjà de l’aplicació informàtica habilitada a l’efecte per la Direcció de Recursos Humans i de Relacions Laborals del Servei de Salut en el web . www.ibsalut.es
3.3 A fi de preservar el principi d’igualtat en l’accés a la funció pública, a cada gerència del Servei de Salut hi haurà una unitat de suport per facilitar a les persones aspirants el codi d’identificació d’usuari per accedir a l’aplicació informàtica per formalitzar la solicitud d’inscripció en la borsa. No obstant això, des del web es poden descarregar els documents i les instruccions en PDF per presentar la solicitud i els seus annexos, a més del resguard que acrediti haver pagat la taxa (en el qual ha de figurar el segell de l’entitat bancària que justifiqui l’abonament) en el Registre del Servei de Salut de les Illes Balears (ubicat al carrer de la Reina Esclarmunda, 9, de Palma) o en els registres de les gerències territorials del Servei de Salut o bé per qualsevol de les vies que estableix l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Les solicituds que es presentin mitjançant les oficines de Correus han d’anar dins d’un sobre obert perquè el funcionari de Correus les dati i les segelli abans de certificar-les. 
3.4 A fi d’agilitar i facilitar el funcionament de la borsa general, quan la solicitud s’hagi presentat en registres aliens al servei de Salut es recomana a les persones aspirants que n’informin la Unitat de Selecció enviant un fax al 971 175 9287/04 o un missatge electrònic a l’adreça de correu unitat.seleccio@ibsalut.es en el qual han de constar el número i la data de registre de la solicitud, el resguard del pagament de la taxa i els annexos. 
3.5 Cal presentar una solicitud per a cada categoria professional, tot i que les persones aspirants es poden inscriure en la categoria o en les categories de les llistes de tantes gerències com els interessin. Si es dóna la possibilitat, les persones aspirants podran triar el tipus de nomenament —jornada completa o substitució per reducció de jornada i, si de cas, a temps parcial— i el centre o l’especialitat on prestar servei. Si no especifiquen la gerència, s’entendrà que opten a les que s’ubiquin a l’illa on hagin presentat la solicitud; i si no especifiquen el tipus de jornada, s’entendrà que opten a tots els tipus de jornada possibles. 
3.6 Tota persona aspirant que presenti la solicitud telemàticament pot validar l’autobaremació per mitjà de la signatura electrònica o d’un procediment similar, però és responsable de la veracitat de les dades, dels mèrits manifestats i de la valoració d’aquests. Amb les dades de les solicituds i les autobaremacions s’elaboraran les llistes provisionals de persones aspirants admeses en la base de dades de la borsa de treball de personal estatutari temporal de cada categoria convocada. 
3.7 La borsa de treball general de personal estatutari temporal del Servei de Salut continuarà oberta per a les categories convocades, tant per inscriure-hi noves persones aspirants com perquè les persones candidates inscrites hi afegeixin més mèrits. No obstant això, per a les persones candidates els mèrits afegits s’incorporaran a les llistes de la borsa general en la següent actualització de mèrits (tall) que es faci en la categoria i, en el cas de les noves incorporacions, les persones inscrites hauran de superar les proves eliminatòries prèvies a la incorporació a la borsa general que permeti valorar els seus mèrits. 
3.8 Per mitjà del web del Servei de Salut s’informarà de la data de les actualitzacions (talls). Es faran un mínim de dos talls anuals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia