jueves, 7 de marzo de 2013

“Senda del Poeta” 2013. Miguel Hernández. 19, 20 i 21 d'abril 2013.

SENDA DEL POETA 2013

INTRODUCCIÓ
 
La “Senda del Poeta” és una activitat que en els últims anys ha batut tots els rècords i expectatives tant en participació com en difusió de l'obra i vida del poeta Miguel Hernández. La Senda s'ha consolidat com una de les cites del senderisme amb major repercussió cultural, inclús a nivell internacional.

Volem animar-vos a hi participar.

DATES DE REALITZACIÓ

Dies 19, 20 i 21 d'abril del 2013.

LA SENDA DEL POETA

En els últims anys l'Institut  Valencià de la Joventut.Generalitat Jove (IVAJ.GVA JOVE), en col·laboració amb els ajuntaments pels quals passa la Senda, i de la Diputació d'Alacant, desenvolupa esta trobada que discorre pels llocs més singulars de la vida i obra del poeta. Es tracta d'una activitat senderista de caràcter cultural, turístic i mediambiental, que promou valors com ara la participació i la convivència intergeneracional dirigint-se especialment a jóvens de la Comunitat Valenciana.
L'eixida serà des d'Orihuela, ciutat del naixement del poeta Miguel Hernández.
La senda comprén tres etapes que discorren per la senda internacional GR-125, realitzant parades en cada localitat de la ruta. En elles es proporcionarà avituallament i descans, i es delectarà amb diversos actes culturals de poesia, teatre i música realitzats principalment per jóvens estudiants de les poblacions per les quals discorre la Senda.   

En tot moment la Senda comptarà amb diversos monitors-guia que, al llarg de la marxa, estaran a disposició dels senderistes oferint-los la informació necessària perquè siga el més agradable possible.

ETAPES 

1er DIA- 19 d'abril del 2013

ORIHUELA
Eixida des d'Orihuela sobre les 11.00h passant per Redován, Callosa i arribada a Cox.
A la vesprada passarem per la Granja de Rocamora i arribarem a Albatera.

2n DIA-  20 d'abril del 2013

ALBATERA
Eixida des d'Albatera, passant per Sant Isidre i Crevillent.
A la vesprada arribarem sobre les 17.30h a Elx.

3er  DIA- 21 d'abril del 2013

ELX 
Eixida des d'Elx cap a Rebolledo i arribada al cementeri d'Alacant.
Clausura de la Senda per part de les autoritats  junt amb la tomba del poeta (sobre les 17h).
------------------------------------------------------------------------
Organitza: Institut Valencià de la Joventut.Generalitat Jove

MANUTENCIÓ
Esta activitat, de tres dies de senderisme és gratuïta i l'organització proporciona els desdejunis dels dies 20 i 21 d'abril, així com el menjar del dia 21 d'abril (picnic), i els refrigeris en les parades programades. En l'inici i finalització de cada etapa hi haurà un punt d'informació atés per guies.

RECOMANACIONS
- Les pernoctacions es duran a terme en les instal·lacions designades per l'IVAJ.GVA JOVE, sent imprescindible que cada senderista porte el seu propi sac de dormir i una estoreta per a posar-la davall.
- El recorregut es realitza en la seua totalitat a peu pel que es recomana portar almenys dos parells de calçat còmode, calcetins de recanvi i un bastó per a facilitar el camí.
- Atés que els senderistes estaran a costa de la climatologia és també recomanable portar roba còmoda i una xicoteta motxilla de mà amb: protecció solar, ulleres i gorra per al sol, un impermeable i una cantimplora amb aigua.
- És imprescindible també que els senderistes  disposen de barretes energètiques i begudes isotòniques així com d'un necesser individual que incloga utensilis de neteja personal.
- A més seria convenient que cada senderista portara damunt la targeta SIP (targeta sanitària) i el DNI.

LA INSCRIPCIÓ
La inscripció s'iniciarà el 6 de març del 2013. Les places són limitades i la inscripció es tancarà a l'arribar a la quota màxima de participants que l'organització estime en funció de criteris de seguretat. El límit serà de 2.000 senderistes.

No cal inscriure's per a tots els dies, també es pot fer per etapes (dissabte i diumenge, o només un dia).

Els grups hauran de realitzar la seua inscripció com a tal. Estos hauran de tindre un mínim de 10 persones i un màxim de 30 i disposar d'un responsable major de 18 anys.

Qui poden inscriure's?
Tots aquells amants de les activitats a l'aire lliure, de la naturalesa, del senderisme i sobretot de la poesia.
 

Per a més informació contacta amb nosaltres:
Tel.: 966 478 100
sendadelpoeta_ivaj@gva.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia