jueves, 8 de enero de 2015

ajudes dirigides a programes especialitzats en el sector de família, per a l'exercici corresponent a l'any 2015. Conselleria de Benestar Social.

1. Objecte. La present orde té per objecte aprovar les bases reguladores per a la concessió d’ajudes per a l’exercici de 2015, per mitjà del procediment de concurrència competitiva, dirigides a entitats sense finalitat lucrativa que desenrotllen programes especialitzats en el sector de família.
2. Convocatòria. S’aprova la convocatòria d’ajudes per a l’any 2015, que es regiran pel que disposen les bases establides en l’annex I d’esta orde, junt amb els models de sol·licitud, justificació i seguiment que l’acompanyen.
ANNEX I
Bases generals de la convocatòria
Primera. Objecte. 1. Constituïx l’objecte d’estes bases regular el procediment de concessió, en règim de concurrència competitiva, d’ajudes per al desenrotllament de programes especialitzats en el sector de família en l’exercici 2015.
2. Els mencionats programes desenrotllaran actuacions que perseguisquen els objectius següents:
a) Atenció a famílies desfavorides (T6489). S’entén per família desfavorida, en l’àmbit d’aplicació d’esta orde, aquelles famílies la situació socioeconòmica de les quals no els permeta cobrir les necessitats bàsiques dels seus membres.
b) Escola de família (T6489). S’entén per escola de família, en l’àmbit d’aplicació d’esta orde, els recursos de suport a les famílies amb la finalitat de facilitar un espai d’informació, aprenentatge i reflexió sobre les funcions educatives i socialitzadores, així com sobre la dinàmica de les relacions entre els seus membres.
c) Intervenció familiar (T6489). S’entén per intervenció familiar, en l’àmbit d’aplicació d’esta orde, el conjunt d’atencions i actuacions professionals dirigides a generar en les famílies consciència dels seus problemes i motivació interna per al canvi, amb l’objecte de millorar la funcionalitat familiar, aportant una intervenció tècnica dirigida a orientar, assessorar i donar suport a la família o a algun membre.
d) Programes d’atenció i obtenció de beneficis per a les famílies nombroses (T7108).
e) Atenció a dones embarassades (T7134).
f) Atenció a mares amb menors de tres anys en situació de risc social (T7134).
3. En l’apartat de Programes d’Escola de família, únicament podran ser beneficiàries aquelles entitats el programa de les quals desenrotlle com a mínim els continguts següents: parentalitat positiva, relacions afectivo-familiars, assumpció de responsabilitats i desenrotllament de
l’autonomia personal, prevenció de conductes violentes i prevenció en l’ús de les noves tecnologies.
Segona. Entitats beneficiàries
1. Als efectes d’esta orde, podran ser beneficiàries les entitats sense ànim de lucre.
2. Per al cas dels programes «d’Atenció i obtenció de beneficis per a les famílies nombroses» només podran ser beneficiàries les entitats els membres de les quals siguen famílies nombroses.
Tercera. Requisits generals de les entitats beneficiàries. Les entitats han de complir els requisits següents:
1. Estar legalment constituïdes.
2. No tindre fi de lucre.
3. Tindre com a fi primordial en els estatuts la realització de les activitats a què es referisca el programa o servici respecte al qual se sol·licita subvenció, o que de la seua actuació general es puga despendre que la dita activitat està entre els seus fins.
4. Estar inscrites en el Registre General dels Titulars d’Activitats, de Servicis i Centres d’Acció Social de la Comunitat Valenciana, dins del termini de presentació de sol·licituds especificat en esta convocatòria.
Excepte les fundacions de titularitat pública que es troben exceptuades del requisit de la inscripció.
5. Complir amb els requisits que establix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, i no incórrer en les prohibicions que, per a obtindre la condició de beneficiari de subvencions, establix l’article 13, apartats 2 i 3 de l’esmentada Llei 38/2003.
Onze. Termini de presentació de les sol·licituds. El termini de presentació de sol·licituds serà d’un mes comptat a partir de l’endemà de la publicació d’esta orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 9 de gener al 8 de febrer de 2015, a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia