jueves, 8 de enero de 2015

Pla Anual Zoosanitari per a 2015 de la Comunitat Valenciana i altres actuacions complementàries.

Primer. Aprovar el Pla Anual Zoosanitari, que comprendrà el programa sanitari mínim o comú i els programes sanitaris específics.
Segon. Establir el programa sanitari mínim que ha de complir tota explotació ramadera ubicada en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, segons l’annex I d’esta resolució. Este programa sanitari mínim tindrà la denominació de programa sanitari comú en el marc de la seua execució en una ADSR.
Tercer. Establir els programes sanitaris específics per a cada una de les espècies que ha de complir tota explotació ramadera ubicada en l’àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, segons l’annex II d’esta resolució, a l’efecte de cobrir les exigències mínimes per a mantindre l’estatus que garantisca un nivell sanitari adequat de les seues
explotacions.
Quart. Aprovar les condicions per a la presa de mostres per a proves diagnòstiques i remissió amb destinació a la UASA i laboratoris autoritzats, que s’arrepleguen com a annex III.
Quint. Aprovar la forma de remissió d’informació epidemiològica, que es realitzarà tal com s’arreplega en l’annex IV.
Sext. Aprovar la forma de remissió de la informació de laboratori, que es realitzarà tal com s’arreplega en l’annex V, i el format de fitxer, segons l’annex XIV.
En el marc de l’execució de les actuacions previstes en esta resolució, el titular i el veterinari de l’explotació hauran de deixar constància documental de les accions executades, dels diagnòstics realitzats i dels tractaments prescrits, si és el cas, en el llibre d’explotació. Els titulars de l’explotació, a través dels seus servicis veterinaris, comunicaran a l’autoritat competent en matèria de sanitat animal el resultat de les visites en què es verificarà la morbiditat i mortalitat del bestiar. En el sector apícola, les visites seran anuals i a un assentament per explotació, com a mínim.
Les explotacions amb espècies sotmeses a presa de mostres obligatòria, d’acord amb este pla, i que temporalment no tinguen animals, hauran de netejar i desinfectar les instal·lacions per a mantindre el seu estatus sanitari, en el termini màxim d’un mes des del buit. Una vegada acabada la neteja i desinfecció, el titular de l’explotació ho comunicarà al servici veterinari oficial de la comarca per a la seua comprovació. En cas contrari, perdran l’estatus sanitari que els corresponga.
L’anàlisi de les mostres rebudes es realitzarà en la UASA de la Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua i en aquells altres laboratoris autoritzats o reconeguts per esta. En el cas de l’aqüicultura, l’anàlisi de les mostres es realitzarà en els laboratoris nacionals autoritzats. Els servicis veterinaris oficials, veterinaris d’explotació, veterinaris d’ADSR i/o mitjans propis de l’Administració realitzaran les proves diagnòstiques de camp.
Els veterinaris d’explotació i d’ADSR mantindran actualitzats els seus coneixements en matèria de policia sanitària, intercanvi d’animals i programes oficials de sanitat animal per a aquelles espècies sobre les quals actuen en el desenrotllament del Pla Anual Zoosanitari.
Este pla anual zoosanitari es prorroga automàticament l’any següent fins a la publicació del corresponent al dit any

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia