viernes, 9 de diciembre de 2011

prestacions econòmiques individualitzades per acolliment familiar de menors, simple o permanent, per a l’any 2012.

Conselleria de Justícia i Benestar Social / Conselleria de Justicia y Bienestar Social
ORDRE 7/2011, de 23 de novembre, de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, per la qual es regulen i es convoquen prestacions econòmiques individualitzades per acolliment familiar de menors, simple o permanent, per a l’any 2012. [2011/12247]
ORDEN 7/2011, de 23 de noviembre, de la Conselleria de Justicia y Bienestar Social, por la que se regulan y convocan prestaciones económicas individualizadas por acogimiento familiar de menores, simple o permanente, para el año 2012. [2011/12247]
1. Objecte. 1. És objecte d’esta ordre regular i convocar, l’any 2012, les prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar formalitzat segons el que disposa l’article 173.2 del Codi Civil que a continuació es relacionen:
a) Prestacions econòmiques individualitzades per acolliment familiar simple o permanent en família extensa o afí (capítol I), amb assumpció de tutela i/o guarda per part de la Generalitat.
b) Prestacions econòmiques individualitzades per acolliment familiar simple o permanent en família educadora (capítol II).
c) Prestacions econòmiques individualitzades per acolliment familiar especialitzat (capítol III).
21. Iniciació. 1. El procediment s’iniciarà per sol·licitud de la persona interessada i s’ajustarà al que establix la present ordre i, amb caràcter general, en la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. Excepcionalment, les prestacions econòmiques individualitzades per acolliment en família educadora i per acolliment especialitzat regulades en esta ordre podran tramitar-se d’ofici, quan es tracte d’acolliments que, havent sigut formalitzats amb anterioritat a l’1 de gener de 2012, continuen vigents en la data d’entrada en vigor de la present ordre, i pels quals s’haguera percebut prestació fins al 31 de desembre de 2011.
3. Les prestacions econòmiques individualitzades per acolliment en família educadora en l’especialitat d’urgència–diagnòstic es concediran sempre d’ofici.
4. En els supòsits previstos en els apartats 2 i 3, la iniciació d’ofici requerirà necessàriament la conformitat del destinatari per a rebre la prestació, d’acord amb l’annex V, sent vàlid el consentiment atorgat en el seu moment, sempre que no conste renúncia expressa.
22. Sol·licitud. 1. Les sol·licituds d’ajudes de la present convocatòria es presentaran en els models següents:
a) En el supòsit de les corporacions locals que actuen com a entitats col·laboradores de la Conselleria de Justícia i Benestar Social per a la gestió de les prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar simple o permanent en família extensa o afí, es presentarà sollicitud segons model que figura en l’annex I.
b) En els supòsits de sol·licituds de prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar simple o permanent en família extensa o afí i en família educadora, incloses les especialitzades, es presentarà sol·licitud segons model que figura en l’annex II.
2. Juntament amb les sol·licituds referides en l’apartat anterior caldrà aportar, si és el cas, el model de domiciliació bancària que consta en l’annex III, que servirà per a acreditar la titularitat del compte a través del qual el beneficiari desitja percebre l’ajuda. El dit document haurà de ser adjuntat sempre que es tracte de sol·licituds noves o quan s’haja produït un canvi de les dades bancàries respecte a la sol·licitud de l’exercici anterior.
3. Els models de sol·licitud es trobaran a disposició dels sol·licitants en les direccions territorials de la Conselleria de Justícia i Benestar Social; així com en les oficines PROP i la pàgina en el web de la Generalitat.
25. Terminis de presentació. 1. El termini de presentació de sol·licituds serà el següent:
a) Per a les sol·licituds de prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar, des de l’endemà a la publicació de l’ordre en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana fins al 30 de setembre de 2012, inclusivament.
b) Per a les sol·licituds presentades per les corporacions locals que actuen com a entitats col·laboradores de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, en la gestió de les prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar simple o permanent en família extensa o afí, un mes comptador des de l’endemà a la publicació de l’ordre en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 6 de desembre de 2011 al 5 de gener de 2012,a.i.} Quan l’últim dia del termini de presentació siga inhàbil, s’entendrà prorrogat al primer dia hàbil següent.
2. No obstant això, amb caràcter extraordinari i per a les prestacions econòmiques individualitzades d’acolliment familiar que regula la present ordre, podran admetre’s i tramitar-se aquelles sol·licituds presentades després del 30 de setembre de 2012 i amb anterioritat al 31 de desembre del mateix exercici, sempre que s’acredite documentalment l’aparició de la necessitat fora del termini normal de presentació de sol·licituds.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia