jueves, 19 de abril de 2012

ajudes destinades a la difusió de recursos turístics dels municipis d’interior de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2012.

ORDE 6/2012, de 26 de març, de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, per la qual es regulen i es convoquen les ajudes destinades a la difusió de recursos turístics dels municipis d’interior de la Comunitat Valenciana per a l’exercici 2012. [2012/3680]
ORDEN 6/2012, de 26 marzo, de la Conselleria de Turismo, Cultura y Deporte, por la que se regulan y convocan las ayudas destinadas a la difusión de recursos turísticos de los municipios de interior de la Comunitat Valenciana para el ejercicio 2012. [2012/3680]
1. Objecte.- 1. L’objecte de la present orde és establir el règim de concessió d’ajudes durant l’exercici 2012 per a les actuacions que es realitzen en este exercici de difusió dels municipis d’interior de la Comunitat Valenciana com a destinacions turístiques, o d’alguns recursos turístics específics d’estos municipis, que es duguen a terme per mitjà de l’edició de material imprés o de la creació i del desenrotllament de pàgines web de contingut estrictament turístic.
Les subvencions objecte d’esta convocatòria tindran com a finalitat finançar parcialment els gastos corrents derivats de les actuacions mencionades en el paràgraf anterior.
2. Als efectes del que disposa la present orde, s’entén per difusió aquelles accions tendents a la divulgació dels recursos turístics dels municipis a què es referix el número 1 d’este article.
3. Es considera recurs turístic tot element natural, monumental, cultural o etnogràfic, que tinga capacitat per si mateix d’atraure visitants, motivats per raons d’oci, a un determinat espai. No tindrà la consideració de recurs turístic l’oferta bàsica d’allotjament i restauració, installacions esportives o similars.
4. Les pàgines web objecte d’ajuda hauran d’incloure únicament continguts de caràcter turístic. No es donarà suport a pàgines web amb continguts de caràcter general o institucional.
2. Dotació pressupostària.- L’import global màxim destinat a atendre les subvencions a què es referix la present orde serà de 560.000 euros ...
3. Beneficiaris.- 1. Podran sol·licitar ajudes els municipis de l’interior i les mancomunitats de la Comunitat Valenciana que complisquen els requisits establits en l’apartat següent.
2. Als efectes d’estes ajudes, es consideren municipis d’interior de la Comunitat Valenciana les entitats locals a què es referixen l’apartat a del número 1 de l’article 3 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases de règim local, i el títol I de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, el terme municipal de les quals no siga limítrof amb el mar.
Es consideren mancomunitats de la Comunitat Valenciana les entitats locals a què es referixen l’apartat d del número 2 de l’article 3 de l’esmentada Llei 7/1985 i el títol VI, capítol II, de la Llei 8/2010, de 23 de juny, de la Generalitat, de Règim Local de la Comunitat Valenciana, les quals podran sol·licitar ajuda únicament per a actuacions que no incloguen cap municipi que siga limítrof amb el mar.
3. Tal com s’indica en el punt 2 de l’article 5, només es podrà presentar una sol·licitud per municipi o mancomunitat i per a una única actuació.
5. Actuacions subvencionables.- 1. Fullets específics de determinats recursos turístics dels municipis d’interior. En la línia de les directrius contingudes en el Pla Director de Turisme d’Interior 2011-2015 seran objecte d’ajuda l’edició i la reedició de fullets informatius i divulgatius sobre els recursos i productes turístics següents:
a) Culturals, com ara:
– Monuments i béns del patrimoni cultural d’interés turístic.
– Museus i col·leccions museogràfiques.
– Jaciments arqueològics i paleontològics, sempre que siguen visitables.
– Festes i fires declarades d’interés turístic.
b) Naturals, com ara:
– Elements integrants del patrimoni natural, espais naturals i paisatges d’interés turístic.
– Sendes i itineraris. En el cas de sendes pedestres, serà obligatòria la menció de les sendes de gran recorregut (GR), xicotet recorregut (PR) o sendes locals (SL) homologades que hi haja al municipi o municipis.
c) Gastronòmics, excloent-hi el material que continga únicament relacions de restaurants de la localitat que puguen ser considerades publicitat.
d) Industrials i artesans, excloent-hi el material que continga únicament relacions d’empreses de la localitat que puguen ser considerades publicitat.
e) Enoturisme, excloent-hi el material que continga únicament relacions de cellers o empreses que puguen ser considerades publicitat.
El material informatiu abans mencionat haurà de contindre, en termes generals, i per a cada un dels recursos en què s’aplique, la informació següent: la localització, l’horari de visites, el caràcter gratuït o no de l’entrada, les mesures d’accessibilitat per a persones de mobilitat reduïda, les visites guiades, els telèfons de contacte i el codi QR i qualsevol altra dada d’interés per al visitant.
2. Creació i desenrotllament de pàgines web de contingut turístic.
Serà objecte d’ajuda la nova creació i el desenrotllament de pàgines web de contingut estrictament turístic, siga de caràcter turístic en general o siga sobre algun recurs o recursos turístics específics del municipi o la mancomunitat.
3. Només es podrà presentar una sol·licitud per municipi o mancomunitat per a alguna de les actuacions indicades en l’apartat 1 anterior o en el 2. En el cas de l’edició de material imprés, només podrà sol·licitarse l’edició d’un únic fullet o col·lecció de fullets. Als efectes de la present orde, es considera una col·lecció de fullets els diversos exemplars que tenen unitat temàtica i uniformitat en el disseny i el format.
En cas d’incomplir-se el que establix el paràgraf anterior, la comissió d’avaluació d’ajudes determinarà l’actuació que s’ha de subvencionar d’entre les sol·licitades.
8. Presentació de sol·licituds i documentació.- 1. Els sol·licitants hauran de presentar la documentació següent:
a) Instància de sol·licitud en un imprés normalitzat, degudament omplit, segons el model que figura en l’annex I de la present orde i està disponible en www.turisme.gva.es. ...
5. Les sol·licituds podran presentar-se als registres dels servicis territorials de Turisme i Cultura d’Alacant (c/ Churruca, 29; 03003 Alacant), Castelló (pl. Maria Agustina, 5; 12003 Castelló) i València (pl. Alfons el Magnànim, 15; 46003 València), i al Registre General de la Conselleria de Turisme, Cultura i Esport, així com de qualsevol de les maneres previstes en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
6. El termini de presentació de sol·licituds serà de quinze dies hàbils comptats a partir de l’endemà de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 19 d'abril al 7 de maig de 2012,a.i.}

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia