jueves, 26 de abril de 2012

Ajudes: Pla de Competitivitat del Comerç Urbà i la Cooperació Comercial, per a l'exercici 2012.


Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç.
ORDE 9/2012, de 20 d’abril, de la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, per la qual es regulen les ajudes a ens locals per a les actuacions derivades de l’aplicació del Pla de Competitivitat del Comerç Urbà per a l’exercici 2012. [2012/3989]
 1. Objecte i accions susceptibles de suport1. L’objecte de la present orde és establir les bases reguladores i realitzar la convocatòria de concessió d’ajudes a ens locals per a les actuacions derivades de l’aplicació del Pla de Competitivitat del Comerç Urbà per a l’exercici 2012.
2. Les accions objecte de suport són les establides en esta orde per a cada tipus d’ajuda, i se subjectaran al que establixen els apartats següents:
a) L’execució de les accions podrà iniciar-se des de l’1 de gener de 2012, excepte quan es tracte ajudes per a inversions previstes en el capítol I del títol II, i, en este cas, no podran iniciar-se amb anterioritat a la presentació de la sol·licitud.
b) Les ajudes previstes en esta orde podran aconseguir una intensitat de fins al 100% del pressupost elegible, amb els límits per expedient que puguen establir-se per a cada tipus d’ajuda.
c) Serà subvencionable l’IVA satisfet per l’adquisició de béns o servicis, que forme part del cost de l’acció objecte de suport, sempre que no siga susceptible de recuperació o compensació.
d) Es podrà subcontractar l’activitat objecte de la subvenció fins al 100% d’esta. En tot cas, haurà de complir-se la normativa que se li aplique en matèria de contractació pública.
e) Les ajudes podran ser compatibles amb altres per a la mateixa finalitat sempre que la quantia de totes estes no supere el cost de l’activitat subvencionada.
f) En cap cas seran subvencionables les inversions en obra civil.
2. Beneficiaris. Podran ser beneficiaris de les ajudes regulades en la present orde, les entitats locals de la Comunitat Valenciana.
3. Sol·licituds i terminis
1. Haurà de presentar-se una sol·licitud amb el seu annex corresponent, en imprés normalitzat, per cada una de les ajudes sol·licitades.
Estos documents es podran obtindre en la pàgina web de la Generalitat (<www.prop.gva.es>) a partir de la publicació d’esta convocatòria.
2. Les sol·licituds es presentaran en els corresponents Servicis Territorials de Comerç i Consum, o en qualssevol altra de les formes previstes en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Així mateix, es podrà realitzar la presentació telemàtica de les sollicituds i per a això s’accedirà al Catàleg de Servicis Públics Interactius de la Generalitat accessibles a través de <www.tramita.gva.es> i se seleccionarà el servici corresponent
5. El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils a partir de l’endemà al de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 27 d'abril al 15 de maig de 2012,a.i.}  
TÍTULO II
Potenciación de centralidades comerciales urbanas

CAPÍTULO I
Acciones en equipamientos comerciales municipales
Sección segunda
Actuaciones en mercados municipales y su entorno
Sección tercera
Propuestas de actuación en infraestructuras de venta no sedentaria
CAPÍTULO II
Promoción de Ferias Comerciales de la Comunitat Valenciana
CAPÍTULO III
Agencias para el Fomento de la Innovación Comercial. AFIC

ORDE 10/2012, de 20 d’abril, de la Conselleria d’Economia, Indústria i Comerç, per la qual regula les ajudes per al Pla de Competitivitat del Comerç Urbà i la Cooperació Comercial per a l’exercici 2012. [2012/3961] 
1. Objecte i accions susceptibles de suport. 1. L′objecte d′esta orde és establir les bases reguladores i fer la convocatòria de concessió d′ajudes, per a la realització en el territori de la Comunitat Valenciana d′actuacions derivades del Pla de Competitivitat del Comerç Urbà i la Cooperació Comercial.
2. Les accions susceptibles de suport són les establides en esta orde per a cada tipus d′ajuda, i se subjectaran al que disposen els apartats següents:
a) L′execució de les accions i inversions previstes en la present orde podrà iniciar-se des de l′1 de gener de 2012.
b) No serà subvencionable l′IVA satisfet en l′adquisició de béns i servicis, llevat que s′acredite documentalment que forma part del cost de l′actuació susceptible de suport i que no és susceptible de recuperació o compensació, o en els supòsits de realització d′activitats promogudes per entitats que acrediten documentalment la no-subjecció o exempció de l′impost.
c) Es podrà subcontractar l′activitat objecte de la subvenció fins al 100%, i en este cas caldrà ajustar-se al que disposa l′article 29 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.
2. Beneficiaris
1. Podran ser-ne beneficiaris els subjectes que es determinen, per a cada una de les ajudes, en la present orde, sempre que tinguen el seu domicili social a la Comunitat Valenciana.
2. Els beneficiaris no podran incórrer en les prohibicions per a obtindre la condició de beneficiari establides en l′article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions; hauran de complir la normativa sobre integració laboral de persones amb discapacitat i, quan es tracte de persones jurídiques, hauran d′estar legalment constituïdes.
Quan el beneficiari siga una associació empresarial, als efectes de la present orde, s′entendrà com a tal aquella en què almenys el 85% dels membres desenrotlle alguna activitat de caràcter empresarial. Així mateix, i per associació de comerciants s′entendrà com a tal aquella associació empresarial en què almenys el 70% dels membres que exercisquen activitat empresarial exercisquen activitat comercial. Així mateix, s′entendrà com a fórmula de comerç associat o integrat qualsevol agrupació d′empreses, amb personalitat jurídica pròpia, amb independència de la fórmula jurídica que adopte, en la qual almenys el 80% dels membres exercisquen activitat comercial.
3. Als efectes de la present orde, s′entendrà per activitat econòmica qualsevol de les establides almenys en una planta baixa (excepte les ubicades en mercats i galeries comercials) i amb finalitat lucrativa i, per activitat comercial, les compreses en la secció G de la Classificació Nacional d′Activitats Econòmiques 2009, excloses les de reparació, manteniment i intermediació, segons el Reial Decret 475/2007, de 13 d′abril, que aprova la Classificació Nacional d′Activitats Econòmiques 2009.
3. Sol·licituds i terminis
1. S′haurà de presentar una sol·licitud amb l′annex corresponent, en un imprés normalitzat, per cada una de les ajudes sol·licitades. Ambdós documents es podran obtindre en la pàgina web de la Generalitat <www.prop.gva.es>, a partir de la publicació d′esta convocatòria.
2. Les sol·licituds es podran presentar tant en el Registre General de la Conselleria d′Economia, Indústria i Comerç com en els servicis territorials de Comerç i Consum, sense perjuí del que establix l′article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
Així mateix, podrà realitzar-se la presentació telemàtica de les sollicituds i per a això s′accedirà al catàleg de servicis públics interactius de la Generalitat accessibles a través de <www.tramita.gva.es> i se
seleccionarà este servici.
5. El termini de presentació de sol·licituds serà de vint dies hàbils a partir de l′endemà de la publicació de la present orde en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 27 d'abril al 15 de maig de 2012,a.i.} 
TÍTULO II
Áreas urbanas de excelencia comercial
CAPÍTULO I
Gerencia de centros urbanos
13. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente capítulo las asociaciones empresariales y fórmulas de comercio asociado o integrado.
 CAPÍTULO II
Fomento del asociacionismo territorial
17. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente capítulo, las asociaciones empresariales de base territorial y fórmulas de comercio asociado o integrado que ejerzan su actividad en un entorno concreto. 
TÍTULO III
Ayudas para la realización de actividades de formación e información en materia de comercio
CAPÍTULO I
Cursos de especialización 
20. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contempladas en este capítulo las Cámaras Oficiales de Comercio, Industria y Navegación de la Comunitat Valenciana y su Consejo, las universidades de la Comunitat Valenciana y las fundaciones que gestionen títulos propios de éstas, que promuevan la realización de actividades formativas dirigidas o relacionadas con el sector comercial. 
CAPÍTULO II
Ayudas para la realización de actividades de información
25. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente título las asociaciones de comerciantes, las fórmulas de comercio asociado o integrado. 
TÍTULO IV
Cooperación empresarial
CAPÍTULO I
Redes telemáticas de comunicación y asistencia técnica 
30. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente capítulo las asociaciones empresariales y fórmulas de comercio asociado o integrado, siempre que en cualquier caso aglutinen de forma directa o indirecta más de 100 asociados y disponga de gabinete de asesoramiento técnico comercial. 
CAPÍTULO II
Mercados excelentes
34. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente capítulo las asociaciones empresariales y fórmulas de comercio asociado o integrado formadas por las pymes de los mercados que cuenten con el sello Mercado Excelente. 
CAPÍTULO III
Gabinetes de asesoramiento técnico y comercial
37. Beneficiarios. Podrán acceder a las ayudas contenidas en el presente capítulo las asociaciones empresariales y fórmulas de comercio asociado o integrado, con independencia de la fórmula jurídica que adopten siempre que tengan un ámbito de actuación autonómico o provincial y a su vez aglutinen un mínimo de 25 asociaciones, cuando se trate de asociaciones de ámbito territorial o bien sumen un total de al menos 300 comerciantes directamente o indirectamente asociados, cuando se trate de asociaciones sectoriales.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia