lunes, 23 de abril de 2012

programa experimental per a incrementar l'èxit escolar i reduir l'abandó escolar prematur. Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació


U. Convocatòria
Es convoca el procés per a autoritzar la implantació del programa experimental per a la subscripció de contractes programa entre els centres educatius i l’Administració educativa.
Dos. Objecte i descripció del programa.- 1. L’objecte d’este programa és incrementar l’èxit escolar de l’alumnat i les taxes d’escolarització en l’educació postobligatòria per mitjà de la subscripció de contractes programa en què constarà el pla d’actuació de cada centre.
2. El pla d’actuació, es concretarà en un document que constarà, almenys, dels apartats següents:
a) Diagnòstic de la situació del centre en què s’inclouran, entre altres indicadors, els resultats obtinguts per l’alumnat en els últims quatre cursos així com les dades obtingudes en les avaluacions diagnòstiques dutes a terme per la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació.
b) Objectius que es pretenen aconseguir, respecte a cada un dels indicadors establits, en els pròxims quatre cursos.
c) Mesures organitzatives que es proposen per a la consecució dels objectius assenyalats com ara, grups flexibles, estructures de coordinació i professorat implicat.
d) Activitats de reforç que es desenrotllaran, dins i fora de l’horari escolar, amb l’alumnat amb dificultats d’aprenentatge.
e) Activitats d’aprofundiment que es desenrotllaran, fora de l’horari escolar, amb l’alumnat amb major capacitat i motivació per a aprendre.
f) Activitats per a millorar la participació i implicació de pares, mares i tutors de l’alumnat en el procés educatiu dels seus fills o tutelats i en la dinàmica del centre.
g) Finançament i recursos addicionals sol·licitats per a dur a terme el pla d’actuació.
h) Mecanismes de seguiment i avaluació del pla d’actuació i de cada una de les activitats que ho configuren.
3. El pla d’actuació per a incrementar l’èxit escolar i reduir les taxes d’abandó escolar prematur s’elaborarà, per a un horitzó temporal de quatre cursos, tenint en compte les orientacions de l’annex II.
4. Totes les actuacions i programes, com ara INTEGRA, EXIT, PROA, PASE, programes de compensació educativa, PROFUNDIZA, Enriquiment Curricular, Ampliació d’Horari, en els quals el centre estiga participant s’inclouran en el pla d’actuació.
Tres. Àmbit i calendari d’aplicació.- 1. El programa es desenrotllarà, a partir del curs 2012-2013, en els centres educatius públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana que impartixen les etapes d’Educació Infantil, Educació Primària i/o Educació Secundària Obligatòria que siguen seleccionats segons allò que s’ha especificat en l’apartat sèptim d’esta resolució.
2. Al finalitzar cada curs escolar, després de l’avaluació dels processos realitzats i dels resultats obtinguts, es firmarà una addenda al contracte programa en què es concretaran les actuacions que es desenrotllaran en el curs següent.
Quatre. Sol·licitud, documentació i termini de presentació.- 1. Els centres públics i privats concertats d’Educació Infantil i Primària i d’Educació Secundària Obligatòria de la Comunitat Valenciana que desitgen participar en este programa hauran d’omplir i entregar el full de sol·licitud que apareix en l’annex I d’esta resolució, així com la proposta del pla d’actuació tenint en compte les orientacions arreplegades en l’annex II. El termini de presentació finalitzarà el dia 14 de maig.
2. Els annexos esmentats estaran a disposició dels sol·licitants en la web de la Conselleria d’Educació, Formació i Ocupació: Educació, Educació i Qualitat; Innovació, Programes Experimentals.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia