martes, 24 de abril de 2012

es regula la venda no sedentària en la Comunitat Valenciana.

 1. Concepte. 1. Es considera venda no sedentària aquella realitzada pel personal comerciant fora d’un establiment comercial permanent, siga quina siga la seua periodicitat, en els perímetres o llocs degudament autoritzats, en instal·lacions comercials desmuntables o transportables.
2. Es considera venda ambulant la modalitat de venda no sedentària practicada en ubicació mòbil, de manera i amb mitjans que permeten al venedor o venedora oferir la seua mercaderia de forma itinerant, i detindre’s en distints llocs successivament i pel temps necessari per a efectuar la venda.
3. Les activitats de venda no sedentària no perden la seua condició pel fet de desenrotllar-se sobre sòl de propietat o titularitat privada.
4. No tindrà, en cap cas, la condició de venda no sedentària:
a) La venda domiciliària.
b) La venda per mitjà d’aparells automàtics de distribució.
c) La venda de loteries o altres participacions en jocs d’atzar autoritzats.
d) La venda realitzada per comerciant sedentari a la porta del seu establiment.
e) La venda realitzada per l’Administració o els seus agents, o com a conseqüència de mandats d’aquella.
5. La venda realitzada per mitjà de llocs desmuntables en l’interior d’immobles també quedarà subjecta a la normativa aplicable a un establiment comercial.
2. Objecte de la venda. Excepte prohibició expressa en la normativa vigent, tots els productes podran ser objecte de venda no sedentària, sempre que complisquen amb la normativa tecnicosanitària i de seguretat.
3. Subjectes. 1. La venda no sedentària podrà exercir-se per tota persona física o persona jurídica que es dedique professionalment a l’activitat del comerç al detall, reunisca els requisits exigits en la corresponent ordenança municipal i altres que segons la normativa els foren d’aplicació, i compte amb l’autorització emesa per l’ajuntament que siga preceptiva en cada cas. S’inclouran les cooperatives.
2. Podran col·laborar junt amb el titular en l’exercici de l’activitat comercial de venda no sedentària, o en nom del titular de l’autorització, sempre que estiguen donats d’alta i al corrent de pagament en el règim de la Seguretat Social que corresponga, el o la cònjuge, parella de fet acreditada documentalment, fills, filles, germans, germanes, empleats i empleades amb contracte de treball, a més d’aquells familiars a qui habilite l’ordenança municipal.
3. Quan l’autorització per a l’exercici de la venda no sedentària corresponga a una persona jurídica, haurà d’acreditar-se l’existència d’una relació laboral contractual o societària entre el titular i la persona que realitze, en nom d’aquella, l’activitat comercial.
La persona o persones físiques que exercisquen l’activitat per compte d’una persona jurídica haurà d’estar expressament indicada en l’autorització que s’haurà d’estendre a nom de la persona jurídica.
4. L’ordenança municipal podrà preveure la reserva d’espais o autoritzacions de venda per a la comercialització directa exercida per agricultors, agricultores, ramaderes i ramaders dels seus productes agropecuaris en estat natural originaris del municipi, en el seu lloc de producció o en altres emplaçaments del terme municipal.
5. Els ajuntaments podran autoritzar a particulars la venda no sedentària en sòl públic d’articles usats, sempre que els articles a la venda procedisquen del seu propi aixovar i no hagen sigut adquirits expressament per a la seua revenda. Així mateix, els ajuntaments podran autoritzar, amb caràcter ocasional, la venda no sedentària amb fins benèfics promoguda per entitats o institucions.
4. Modalitats de venda no sedentària. Les manifestacions de venda no sedentària poden classificar-se, entre altres, en les modalitats següents:
1. La venda realitzada en una ubicació determinada, i s’entén com a tal la que se celebra en el mateix lloc al llarg de tota la seua duració.
Esta modalitat de venda es pot realitzar per mitjà de llocs de venda disposats de forma aïllada o agrupada.
La venda no sedentària, amb una ubicació determinada, establida en agrupació col·lectiva, pot revestir, alhora, distintes modalitats, d’acord amb la seua periodicitat de realització:
a) La realitzada en mercats de venda no sedentària habituals de periodicitat coneguda, setmanal o inferior a la setmanal, estacional o anual, i en emplaçament prèviament determinat.
b) La realitzada en mercats de venda no sedentària ocasionals, celebrats esporàdicament sense una periodicitat concreta i en l’emplaçament assenyalat en l’autorització.
2. La venda realitzada en ubicació mòbil és enquadrable sota la definició de venda ambulant inclosa en l’apartat 2 de l’article 1.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia