lunes, 15 de septiembre de 2014

Dos dels quatre documentals de la sèrie 'Del Montgó a Manhattan. Valencians a Nova York' a punt d'acabar-se. Encara pots ajudar-nos.

Amic/amiga d’InfoTV,
T’escric per anunciar-te la pròxima finalització del la primera i segona part de la sèrie documental Del Montgó a Manhattan.Valencians a Nova York. Seran els primers fruits concrets d’un treball d’investigació, documentació, gravació, guionització i edició que ha durat dos anys i mig i que ens ha permés aprofundir més que mai en l’interessantíssim fenomen de l’emigració valenciana als Estats Units i al Canadà, entre 1906 i 1920 i les conseqüències que va tindre fins als nostres dies.

En este temps hem pogut elaborar per primera volta la llista completa dels emigrants valencians i, amb l’ajuda de molts dels ajuntaments dels pobles més afectats, hem pogut entrevistar-nos amb 700 descendents d’aquells emigrants, informar-nos per ells de les històries de 1.500 emigrants, escanejar-los unes 10.000 fotografies i documents i catalogar-los uns 500 objectes. Tot eixe material ha sigut la base per a la sèrie de quatre documentals que preparem.
 
Els dos primers porten com a títol Cap a la terra promesa Adéu, Amèrica. Duraran, respectivament, 100 i 50 minuts i serviran per a explicar tot el que ocorre amb els emigrants entre els inicis del fenomen i el 1936, l’any en què comença la guerra civil.

A la primavera, si no tenim cap contratemps, acabarem de muntar la tercera i quarta part de la sèrie, que contarà la guerra i la postguerra dels emigrants, ací i allà, i la vida que els valencians i els seus descedents han tingut als Estats Units fins als nostres dies.

D’ací a uns dies, t’avisarem de la data, el lloc i l’hora de l’estrena, probablement a Dénia a finals d’octubre, per si et ve de gust assistir. Tens més informació sobre el projecte en general (i moltes de les fotografies que hem arreplegat a 70 pobles valencians i als Estats Units) al nostre perfil de facebook: www.facebook.com/infotv.valencia . I ací i a la nostra web trobaràs també un fragment de 52 segons corresponent ja a la part del documental que ja tenim editada: http://www.infotelevisio.com/index.asp?ra_id=7&no_id=47

També volem aprofitar esta ocasió per a recordar-te que fins al 30 de setembre tens temps de participar en la producció del documental, amb una aportació d’entre 20 i 100 euros. A canvi, a més de la satisfacció d’ajudar a l’edició d’un treball com este, rebràs a casa entre 1 i 5 DVD, segons la participació que decidesques, i el teu nom apareixerà a l’apartat d’agraïments del documental. Estes aportacions les pots fer ingressant o transferint la quantitat desitjada al compte corrent de la Caixa IBAN ES16 2100 4414 3802 0005 0620. Tot seguit, envia’ns per favor un correu-e amb el teu nom i cognoms, DNI, adreça i telèfon de contacte per poder-te fer la tramesa una volta estarà editat el DVD, previsiblement a finals d’octubre també.

Gràcies com sempre per la teua atenció i per la complicitat que sempre ens demostres.
 
Ben atentament,

Juli Esteve
InfoTV
617759629

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia