1. Objecte, àmbit i fluxos d’arribada a la Comunitat Valenciana. 1. Esta orde té per objecte establir les bases reguladores per a la concessió de subvencions, en règim de concurrència competitiva, a empreses i entitats de la Comunitat Valenciana en què facen pràctiques jóvens europeus entre els 18 i els 30 anys de les regions adherides al programa Eurodissea de l’Assemblea de Regions d’Europa, amb l’objecte de facilitar-los un període de pràctiques professionals de qualitat a la Comunitat Valenciana.
2. La Comunitat Valenciana preveu establir, sempre que siga possible, dos fluxos d’arribada de jóvens estrangers, que tindran com a dates aproximades d’inici els mesos de maig i octubre, durant els quals assistiran a un curs intensiu d’espanyol. El començament de les pràctiques en l’empresa o en l’entitat d’acollida tindrà, com a dates aproximades d’inici per a cada flux, els mesos de juny i novembre, amb una duració entre dos i cinc mesos.
3. La Comunitat Valenciana establirà els crèdits de les ajudes d’acord amb les dotacions pressupostàries que amb este fi preveja cada any la Llei de Pressupostos. La concessió de les ajudes estarà condicionada a l’existència de dotació pressupostària per a l’exercici pressupostari corresponent.
2. Accions susceptibles de suport. 1. Les ajudes establides es destinaran a subvencionar els contractes o convenis de pràctiques de les empreses amb els participants estrangers de les regions actives del programa Eurodissea. Les empreses formalitzaran un contracte de treball temporal a temps complet per obra o servici determinat amb els jóvens de països de la UE i de l’EEE, o un conveni de pràctiques amb els jóvens de països europeus que no siguen membres de la UE.
El model de conveni de pràctiques de les empreses amb els participants estrangers de països extracomunitaris serà facilitat pel servici del Fons Social Europeu i Cooperació Territorial Europea (servici del FSEiCTE) en els termes del que establix la Proposta de Recomanació del Consell de la UE, COM (2013) 857, relativa al desenrotllament d’un marc de qualitat dels períodes de pràctiques.
2. Les pràctiques en l’empresa o entitat d’acollida podran durar entre dos i cinc mesos, i s’adequaran a les limitacions de permanència establides en la legislació d’estrangeria.
3. La quantia de la subvenció serà de 1.403 euros mensuals per contracte o conveni de pràctiques, a la qual s’incorporarà una aportació de l’empresa de 122 euros com a mínim cada mes. Això suposa que la subvenció cobrix el 92 per cent dels costos mínims que ha de sufragar l’empresa, i la suma de les dos quantitats s’ha de dedicar a sufragar la remuneració dels contractes o convenis de pràctiques per tots els conceptes (també IRPF i Seguretat Social).
4. Les ajudes podran estar cofinançades pel Fons Social Europeu. Se’ls aplicarà, si és el cas, les disposicions comunitàries d’aplicació directa i de compliment obligat que regulen este fons estructural.
5. Estes ajudes són incompatibles amb qualsevol altra ajuda destinada a la mateixa finalitat.
3. Beneficiaris de les ajudes. Podran ser beneficiàries d’estes ajudes les empreses i entitats públiques i privades que estiguen legalment constituïdes i inscrites en els registres corresponents de la Comunitat Valenciana i complisquen els requisits següents:
a ) El centre de treball on el candidat faça la pràctica ha d’estar radicat a la Comunitat Valenciana.
b ) Tindre un nombre d’empleats mínim de dos persones per a facilitar la interacció del jove i la qualitat de la pràctica. Això s’acreditarà amb l’últim Rebut de Liquidació de Cotitzacions de la Tresoreria General de la Seguretat Social o amb l’última Relació Nominal de Treballadors (tc2).
c ) Designar un supervisor que instruïsca, supervise i ajude tècnicament el jove en el desenrotllament de la pràctica, i que cal identificar en l’informe d’oferta referit en l’article 5.g.
d ) Oferir llocs de treball amb les tasques ajustades al nivell de qualificació requerit segons la denominació del lloc.
e ) Acreditar, abans que acabe el termini de presentació de sol·licituds previst en la convocatòria, que està al corrent de les obligacions tributàries i amb la Seguretat Social, i de les obligacions per reintegrament de subvencions que, si és el cas, se li hagueren exigit, en els termes establits pel punt díhuit, 1.C.c, de l’Acord de 24 d’agost de 2012, del Consell.
f ) No estar incurs en cap prohibició d’acord amb els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions, per a obtindre la condició de beneficiari d’ajuda pública, i en particular, no ser deutor de la Generalitat d’obligacions per reintegrament de subvencions.
g ) No ser beneficiari de cap ajuda o subvenció de caràcter públic o privat en relació amb la pràctica oferida.
h ) El nombre màxim d’ofertes serà de 4 per flux i no es podran oferir llocs idèntics en un mateix flux.
Als efectes de l’acreditació del compliment de les obligacions arreplegades en els punts f i g, el formulari de sol·licitud de subvenció inclou una declaració responsable.
4. Presentació de sol·licituds i termini de convocatòria. 1. La sol·licitud, degudament omplida, amb la documentació que s’hi indica segons els models normalitzats disponibles en l’adreça d’Internet ‹ www.gva.es/eurodisea ›, es presentarà en el registre d’entrada de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública o en qualsevol de les formes establides en l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de Règim Jurídic de les Administracions Públiques i del Procediment Administratiu Comú.
2. El termini de presentació de sol·licituds per als dos fluxos serà de 20 dies naturals comptats des de l’endemà de la publicació de l’orde de convocatòria en el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.{del 12 de setembre a l' 1 d'octubre de 2014, a.i.}
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Este espacio es para dejar tu opinión, y para que tod@s podais colaborar en las mejoras de este servicio de la Agrupación Socialista de Xàbia